15 Miljoen Winst met Legale Wiet? Dat Pak je Zo Aan!

Een Huisarts, Advocaat en een Politicus lopen een Coffeeshop binnen

Het klinkt als het begin van een slechte mop, maar deze drie ondernemende Brabanders zien goud aan het einde van de tunnel die het Wietexperiment heet. Een potentiële miljoenenomzet met legale wiet. Deze ondernemers staan aan het roer van “Project C” en springen welbeslagen ten ijs zodra het Wietexperiment echt van start gaat.

Wat is het Wietexperiment? Daar schreven we eerder uitgebreid over. Lees de ins- en outs van de toekomst van legale cannabisteelt in dit artikel

sativa wietblad hand - de toekomst van legale wiet teelt

Wie heb je Nodig voor een Onderneming in de Cannabisteelt?

Ondernemers Ronald Roothans (huisarts), Peter Schouten (advocaat) en Joep van Meel (IT’er en voormalig politicus) willen er helemaal klaar voor zijn. De drie Brabantse ondernemers vertellen NRC in een openhartig artikel tot wel 15 miljoen nettowinst te verwachten… met de productie van 12 ton legale wiet per jaar!

Daar heb je niet alleen materieel voor nodig als kassen, grond en computergestuurde apparatuur, maar ook personeel. De drie verwachten 129 mensen aan te nemen. Voorwaarde nummer één: niemand heeft een strafblad. Ook de aan te nemen meesterteler niet. Ze zoeken een teler die niet meer dan vijf plantjes tegelijk heeft gekweekt, die precies weet hoe je de opbrengst zo groot mogelijk kunt maken.

plantenkas zacht licht - de toekomst van legale wiet teelt

Jouw toekomstige baas: “Je hebt maximaal 5 wietplantjes tegelijk gekweekt, jarenlange ervaring en affiniteit met enorme opbrengsten”

Bankzaken Regelen en Criminaliteit

Roothans, Schouten en van Meel gaan grondig te werk. Ze willen transparantie in alle facetten van hun onderneming. Maar die transparantie zorgt voor kopzorgen bij het openen van een zakelijke rekening. Vier banken hebben de aanvraag afgewezen wegens zorgen over de risico’s van het financieren van een onderneming in de cannabisteelt.

Let wel: dit gaat om het kweken van legale wiet op grote schaal, met als doel de achterdeur van de coffeeshops voorgoed te sluiten. Dat houdt het geld uit de handen van criminelen.

„Mensen met schulden nemen plantjes op zolder en verdwijnen in de tentakels van de criminaliteit” – Advocaat Peter Schouten

Gepantserde Voertuigen

In oktober 2020 moet de eerste productie van start. Als er de eerste keer 5,5 ton wiet wordt geoogst, zal de opbrengst door middel van transportwagens worden vervoerd naar coffeeshops die mee doen met het Wietexperiment. Dit zijn dezelfde typen voertuigen als waarin geld nu wordt vervoerd naar de geldautomaat. Het is belangrijk om een veilige werkomgeving te creëren in deze industrie. Het groene goud mag niet voor het oprapen liggen voor criminelen. Maar aan de beveiliging is dus gedacht.

basilicum plantage - de toekomst van legale wiet teelt

Zou hier in 2020 iets anders staan dan basilicum?

Risico’s en Visie van Legale Wiet

In een dergelijk risicovolle onderneming is het van levensbelang een ijzersterke visie te hebben. Zodra de experimenten met legale teelt beginnen, willen deze drie er helemaal klaar voor zijn. Huisarts Roothans zegt dan ook over twee jaar tussen de wietplanten te staan. De ondernemers achter Project C twijfelen er niet aan dat ze het voor elkaar krijgen.

Zie je zelf eurotekens en denk jij aan het starten van een onderneming in de legale wiet industrie? Wees je ervan bewust dat als het huidige Kabinet valt, je in potentie alles kwijt bent. Toch denken wij dat zwartkijken niet de juiste instelling is in het huidige wereldwijde klimaat rondom wiet. Legalisatie overspoelt de V.S. als een waterval door veel staten en na het Nederlandse Wietexperiment verwachten wij alleen maar positieve uitkomsten.

Bronnen:

Deel op: