De Apotheker moet jaar dicht na vondst wiet en wapens

De Apotheker, een van de meestbezochte coffeeshops in Eindhoven, blijft het komende jaar gesloten. In het huis van de eigenaar werden ongeveer honderd kilo wiet en hasj gevonden. Ook wapens, munitie en een vlindermes zijn gevonden.


De eigenaar van de coffeeshop werd in december door de politie gecontroleerd nadat hij te hard had gereden in een auto zonder APK. Tijdens de controle vertelde de exploitant dat zijn huis vol lag met drugs die bestemd waren voor verkoop in de coffeeshop.

Huiszoeking Apotheker Coffeeshop

Agenten vonden het een goed idee om de tip van de coffeeshopeigenaar serieus te nemen. In het huis in de Noord-Brabantse plaats Nuenen werd ongeveer honderd kilo wiet en hasj gevonden. Nu is dat enorm veel voor een voorraadje voor de coffeeshop. Maar er zijn ook wapens, munitie en een (verboden) vlindermes zijn gevonden. De burgemeester van Nuenen besloot daarop het woonhuis tijdelijk te sluiten.

Eindhoven

Onlangs liet John Jorritsman, burgemeester van de naastgelegen gemeente Eindhoven, weten dat ook de coffeeshop van de verdachte een jaar lang dicht moet blijven. De burgemeester noemt het ‘aannemelijk’ dat de partij softdrugs bestemd waren voor verkoop in de coffeeshop. Terwijl slechts een handelsvoorraad van 500 gram is toegestaan, is de voorraad hasj en wiet veel te groot.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat een coffeeshop wordt gesloten terwijl de aangetroffen handelsvoorraad zich in een andere gemeente bevonden. Verder is het opmerkelijk dat zowel het woonhuis als de coffeeshop van de man worden gesloten. En dat op basis van een enkele overtreding.

VOC

Het Verbond voor de Opheffing Cannabisverbod (VOC) maakt zich zorgen om de gevolgen van het sluiten van De Apotheker. Zo laat de voorzitter van de stichting, Derrick Bergmanin een blog weten. “Nu is er nog maar één coffeeshop over in het drukke uitgaansgebied van Eindhoven”. Daardoor zouden er voor straatdealers “gouden tijden” aanbreken.

Kort geding Apotheker Coffeeshop

Het is nog niet bekend of de eigenaar tegen het besluit in bezwaar gaat. De eigenaar van coffeeshop De Apotheker zou een kort geding kunnen starten. Dat zou mogelijk een het sluiten van coffeeshop proberen tegen kunnen houden.

Deel op: