Gorilla Glue Wiet: Alle Informatie & Seeds

Het lijkt wel alsof de hele wereld in de ban is van Gorilla Glue Wiet. Het is één van de meest populaire wietsoorten van het moment. Maar waarom? Is het misschien omdat Gorilla Glue wietplanten makkelijk te kweken zijn? Of het absurd hoge THC-percentage? Misschien de ongekende zoete geur en smaak? In dit artikel duiken we in de wereld van de Gorilla Glue strain. Hier vind je alle informatie en kun je de beste Gorilla Glue zaden vergelijken. 


Over Gorilla Glue Wiet

De Gorilla Glue strain werd vele jaren geleden per ongeluk ontdekt in de USA. De indica wiet werd gekweekt uit een kruising tussen Sour Dubb, Chem Sister en Chocolate Diesel. Wat de kwekers toen niet wisten, was dat ze één van de meest populaire indica wiet uit de geschiedenis hadden gekweekt. Gorilla Glue wiet is in een aantal jaar namelijk ongekend populair geworden en zelfs over de oceaan gevlogen naar Europa. 

Het duurde ook niet lang voordat de Gorilla Glue strain een aantal verwanten kreeg. Ook de Gorilla Glue #4 en de Gorilla Glue Autoflower strains zijn met open armen ontvangen door vele wiet liefhebbers. Die eerste werd omgedoopt to Original Glue. Dat is eigenlijk de wiet die je nu koopt als je Gorilla Glue zaden bestelt of een grammetje haalt bij de coffeeshop. Gorilla Glue #4 (of GG4) is dus dezelfde wiet als Original Glue, maar wordt vaak ten onrechte aangeduid als Gorilla Glue. Lekker verwarrend.

Gorilla Glue Wiet

Twee voorbeelden van Gorilla Glue Wietplanten

Kenmerken Gorilla Glue Strain

Gorilla Glue Wiet is op een aantal vlakken zeer uniek. Kwekersgemak, sterkte, smaak, geur, effect en veelzijdigheid zijn punten waarop de Amerikaanse strain uitermate goed scoort. Om je over elk aspect wat meer te vertellen, hebben we alle kenmerken van de Gorilla Glue strain op een rijtje gezet:

  • Kwekersgemak: je hoeft helemaal geen groene vingers te hebben om deze geliefde indica wiet te kweken. Ze is geschikt voor binnen, buiten of in een kas en kan gerust op elk medium worden gezet. Waar je haar ook neer zet, met de juist zorg, licht en voeding kun je eigenlijk altijd een behoorlijke plant en opbrengst verwachten. Dat maakt Gorilla Glue wiet uitermate geschikt voor beginnende kwekers. Nog een voordeel: ga je met Gorilla Glue aan de gang? Dan heb je te maken met een indica wietsoort. Dat betekend automatisch ook dat ze wat kleiner blijft dan de meeste planten. Ideaal als je weinig ruimte hebt. Doe er je voordeel mee. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos.
  • THC-Percentage: wil je wiet kweken waar je knetter stoned van wordt? Dan is Gorilla Glue een uitstekende keuze. Want je kunt rekenen op een THC-percentage van 20 tot 25%. Dat maakt de Gorilla Glue strain een van de meest potente wietsoorten op de markt. Voel je de couch-lock al aankomen? Dat komt dus door de sterkte en de lijm!
  • Smaak & Geur: Gorilla Glue wiet heeft een hele zoete en kenmerkende smaak. Precies hetzelfde geldt voor de wietgeur van deze potente indica wiet. De zoete geur van fruit en citroen klimt je neus in voordat je de wiet ook maar gezien hebt. Samen met de aardse ondertonen en een vleugje diesel, weet jij eigenlijk altijd dat het om een Gorilla Glue wiet gaat. Zeer uniek dus. Als je haar voor het eerst rookt overspoelen je smaakpapillen. Het is echt iets dat je als liefhebber geprobeerd MOET hebben.
  • Effect: Gorilla Glue wiet heeft heel wat uiteenlopende effecten. Ze lijken elkaar wat tegen te spreken, maar niets is minder waar. Een aantal hijsjes zijn al genoeg voor lichamelijke ontspanning terwijl het wietje geestelijk juist opbeurend werkt. Door het hoge THC-percentage is de kans zeer aanwezig dat je als gorilla lijm aan de bank geplakt zit en je een flinke vreetkick krijgt. Jij wilde toch stoned worden? Nou, dat gaat met deze Gorilla Glue wiet wel lukken. Rustgevend en lichamelijk verdovend, maar tegelijkertijd vrolijk en euforisch stoned. Klinkt goed, toch?
  • Veelzijdige strain: Gorilla Glue kweken is erg makkelijk. Maar dat bedoelen we nu even niet met veelzijdigheid. Dat kernwoord heeft ze te danken aan de vele soorten Gorilla Glue zaden. Voor dikke potente wiet kweken gebruik je natuurlijk gefeminiseerde zaden. Maar bij Gorilla Glue heb je ook nog keuze tussen autoflowering, fast flowering, ‘normale’ fotoperiode zaden en speciale Gorilla Glue 4 zaden. Kortom: deze indica wiet kent veel verschijningsvormen.

Gorilla Glue Zaden

Gorilla Glue Seeds kun je kopen bij de betere online zadenbanken. Onze partner Dutch-Headshop heeft een aantal Gorilla Glue Zaden in het assortiment. We zijn bij wiet-info zeer tevreden over de Gorilla Glue zaden van het Dutch-Headshop huismerk. Zowel de fotoperiode zaden als de Gorilla Glue autoflower presteren fantastisch. Een overzicht:

  • Gorilla Glue: met deze wietzaadjes kun je enorme bossen Gorilla Glue wiet kweken. Ga je buiten aan de gang, dan is dit de beste keuze. De Gorilla Glue Seeds bestaan uit een kruising van Sour Dubb, Chem Sister en Chocolate Diesel. Het is een indica-dominante hybride die je overal kunt kweken. Eenmaal in de bloei ruik je de unieke geur van het wietje enorm. Maar gelukkig heeft ze maar een korte bloeiperiode van 7 tot 8 weken. Je bent er dus zo weer vanaf en je krijgt er een hoop wiet (~600 gram per plant) met 25% THC en een heerlijke smaak voor terug.
Gorilla Glue Zaden

Gorilla Glue Wietplant

  • Gorilla Glue Autoflower: zeer eenvoudig te kweken Gorilla Glue zaden. Gewoon even sterk, dezelfde geur en smaak en ook een vergelijkbaar effect. Maar dan gaat deze GG strain automatisch in de bloei. De Gorilla Glue Autoflower wordt niet hoger dan een meter en daarmee kun je zo’n 150 gram per plant verwachten. De kruising van een Gorilla Glue en een beetje Ruderalis heeft meestal een nét iets penetrante diesel geur en smaak dan de normale zaden. Hoe je het wend of keert: met deze Gorilla Glue seeds heb je binnen 12 weken heerlijke mierzoete wiet.
Gorilla Glue Autoflower

Gorilla Glue Autoflower Wietplant

  • Gorilla Glue Fast Flowering: je kunt Gorilla Glue zaden nu ook gebruiken voor als fast flowering strain. Wat dat betekent? Het is heel eenvoudig. Een plant met een kortere bloeiperiode dan 7 weken noemen we Fast Flower Zaden. Hiermee heb je heel snel je opbrengst en minimaliseer je de kans op ziektes, schimmels of schade door verkeerde omstandigheden. Stiekem zijn deze zaden gelijk aan de Gorilla Glue die we hierboven hebben besproken. Het is maar net hoe je het aanpakt? Ga je haar buiten kweken in volle grond? Dan kun je de hele zomer over doen en een plant van twee meter kweken. Maar zet je haar binnen en ga je voor de snelst mogelijke kweek? Dan is ze prima te gebruiken als Fast Flowering. Iets met veelzijdigheid? Juist. 

Je kunt alle Gorilla Glue Zaden vergelijken in de Seedshop van Dutch-Headshop. Nog meer informatie vind je in de desbetreffende pagina’s. Alvast veel succes met kweken!

Deel op: