Burgerinitiatief gestart voor Verantwoorde Legalisering Drugs

Veel mensen zijn er klaar mee. Drugs die in sommige steden op bijna iedere hoek van de straat verkrijgbaar zijn. Drugshandel en criminaliteit die ontstaat en de miljarden euro’s die de overheid moet uitgeven bij de vervolging. Zij vinden dat de drugsproblematiek in Nederland tot grote hoogte stijgt. Het wordt tijd dat de regering hier iets aan gaat doen. Stichting Drugsbeleid is in ieder geval een initiatief gestart om het bespreekbaar te maken in de Tweede Kamer. Het doel? Legalisering van drugs.


Stichting Drugsbeleid

In 1993 sloegen een aantal bezorgde burgers de handen ineen. Zij constateerden met elkaar dat het drugsbeleid in Nederland moest veranderen. Het drugsbeleid leverde volgens hen meer problemen op dan oplossingen. Om die reden richtten zij Stichting Drugsbeleid op. Het bestuur en de Raad van Advies, bestaande uit ongeveer 30 personen, verzet zich tegen het huidige drugsbeleid en tracht het drugsbeleid op basis van gezondheid, veiligheid en redelijkheid te veranderen. Stichting Drugsbeleid pleit voor verantwoorde legalisering en regulering van drugs.

Maatschappelijke Problemen

Dat drugs problemen in de samenleving veroorzaken is een feit. Niet alleen eist de keiharde drugsoorlog die op dit moment gaande is in de onderwereld tal van slachtoffers. Ook kost het de overheid miljarden euro’s en wordt drugsafval op allerlei willekeurige plekken in het land gedumpt. En dan hebben we natuurlijk nog het probleem dat harddrugs alleen op straat kunnen worden gekocht. Je moet er toch niet aan denken dat je kind bij een vreemde dealer een verkeerd pilletje koopt. Om het over de gevolgen nog maar niet te hebben.

Het zijn stuk voor stuk problemen die Stichting Drugsbeleid aankaart. De Stichting wil dat de regering een ander drugsbeleid gaat voeren, waarbij drugs stapsgewijs legaal en goed gereguleerd worden. Het benadrukt wel dat legalisering niet vrijgeven betekent. Er moeten uiteraard wel strikte regels worden gesteld voor productie en verkoop van softdrugs, smartdrugs en harddrugs.

Pillen

Petitie voor Legalisering Drugs

Om de legalisering en regulering van drugs extra kracht bij te zetten is Stichting Drugsbeleid in januari een burgerinitiatief gestart. Het initiatief heeft als doel om een debat over verantwoorde legalisering af te dwingen bij de Tweede Kamer. Hiervoor moeten minstens 40.000 Nederlanders boven de 18 jaar de petitie tekenen. Laat je stem dus horen als jij ook voorstander bent van legalisering en regulering van drugs. Tientallen politici, bekende Nederlanders en vele instellingen vanuit de hele samenleving gingen je al voor met het Manifest Drugs. Met z’n allen zetten we de regering hopelijk aan het denken.

Wil je zelf een keer op een verantwoorde wijze smartdrugs gebruiken? Onze partner Dutch-Headshop heeft enkel legale producten in het assortiment die je een plezierige en veilige belevenis geven!

Deel op: