SP stelt Kamervragen over invallen bij thuiskwekers

SP-stelt-Kamervragen-invallen-thuiskwekers

Kamerlid Michiel van Nispen heeft begin april vragen gesteld over de werkwijze van de politie en gemeenten in Nederland. Uit een aantal zaken zou blijken dat er disproportioneel tegen thuiskwekers wordt opgetreden. 

Van Nispen somt een aantal zaken op: thuiskwekers uit Vledderveen, wiens kinderen getraumatiseerd raakten door een gewelddadige inval van de politie. Thuiskweekster Susanne, die door de gemeente Emmen volledig kapot wordt gemaakt. De Middelburgse MS-patiënt Jean-Paul ’t Gilde, die voor zijn ziekte hennep teelde en daarom uit huis werd gezet.

Het Kamerlid vraagt zich af of er wel onderscheid wordt gemaakt tussen kleine ideële thuiskwekers, en grootschalige criminelen die ten koste van de openbare orde en veiligheid winst proberen te maken. Bovendien vraag Van Nispen zich af of er onderscheid wordt gemaakt tussen recreatieve teelt en medische teelt.

Demissionair minister van Veiligheid en Justitie, Stef Blok, zal antwoord moeten geven op de vragen van het SP-Kamerlid. Dat heeft Blok nog niet gedaan.

Reageer
Vorige «
Volgende »

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook