Soorten wiet

soorten-wiet

Het geslacht Cannabis telt drie soorten, namelijk: Cannabis sativa, Cannabis indica en Cannabis ruderalis. Ze verschillen qua groeiplaats, eigenschappen van de vruchtjes en de structuur. Ook ontstonden per soort, overal waar hennep werd ingevoerd, aan het klimaat aangepaste typen en allerlei kruisingen doordat kwekers de goede eigenschappen van verschillende soorten proberen te combineren. De twee belangrijkste hoofdsoorten zijn de Sativa en de Indica.

De Cannabis Sativa is een lange plant, deze kan 3 tot 4 meter hoog worden. De bladen zijn lang, dun en licht groen. De cannabis sativa bloemen zijn lang en dun en worden rood naarmate ze ouder worden in een warme omgeving. In koudere klimaten kan dit meer paars worden. De Cannabis Sativa plant ruikt zoet en fruitig en de rook is meestal mild. Het effect van de Sativa is meer energiek (high).

De Cannabis Indica komt veel voor in het midden oosten zoals in India ,Afghanistan en Pakistan. Het is een korte en stevige plant meestal wordt deze tussen de 1 en 2 meter hoog en zijn bladeren zijn kort en breed. De bladeren zijn meestal donker groen soms zelfs wat paars als ze volgroeid zijn. Het is een sterk ruikende plant met een doordringende geur. De rook is dik en heeft een sterke smaak wanneer deze geinhaleerd wordt. De Indica wordt vaak gebruikt voor het maken van Hash. Het effect van de Indica is ontspannend (stoned).

De meeste soorten die verkocht wordern in de Coffeeshops zijn een kruising van deze twee soorten. De meest populaire soorten zijn: White Widow, Thai, Haze, Skunk, Northern Light, Shaman, Orange Bud, Afghaan.

 

Reageer
Vorige «
Volgende »

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook