Het Effect van Wiet op Seks en Vruchtbaarheid

Wiet en seks. Er wordt veel over gezegd en geschreven. Krijg je van wiet zin in seks of juist niet? Kan blowen seksuele problemen of onvruchtbaarheid veroorzaken? Voor veel blowers zijn het vragen die ze bezig houden. Wij duiken in de wereld van wiet en het effect op je libido en seksleven, door te kijken naar wetenschappelijk onderbouwde feiten.

Gevoelens versterken

Veel blowers zeggen dat ze na een joint meer zin hebben in seks. Wiet zou seks lekkerder maken en het gevoel heftiger. In een bepaalde zin kan dat kloppen. Wiet zorgt er namelijk voor dat gevoelens, welke dan ook, worden versterkt. Toch is dat niet voor iedereen hetzelfde. De één kan geil worden van wiet, terwijl de ander liever gaat slapen. Vaak heeft dat niet alleen met het roken van een joint te maken, maar ook met andere dingen als je energie, omgeving en de sfeer om je heen. Ook zou het libido van mannen en vrouwen anders reageren op wiet.

Gaan wiet en seks bij jou niet goed samen? Heb jij soms het gevoel dat je minder gevoelig bent voor aanraking na het blowen of dat je minder zin krijgt in seks? Probeer eens Kanna Extract UC2. Wij zijn er fan van. Het versterkt gevoelens (tijdens de sex) en verhoogt je libido.

Het Effect van Wiet op Mannen

Het is bewezen dat wiet het testosteronniveau van mannen niet beïnvloed. Dan zou je zeggen: mannen krijgen niet meer zin in seks na een joint. Toch is dat niet helemaal waar. Onafhankelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat veel mannen wel degelijk een stijve krijgen en zin hebben in seks na het gebruiken van wiet. Dit effect is dus niet lichamelijk, want het testosterongehalte blijft hetzelfde. Het effect moet dus een geestelijke werking op je hebben.

Rook je een hele zak leeg op een avond? Dan kan het voorkomen dat je minder zin krijgt in seks (gek he?). Mannen die relatief weinig blowen hebben hier vooral last van. Veel THC kan zelfs zorgen voor een verlaging van het testosteronniveau. Ja, dat is iets om over na te denken als je gaat blowen voor een avondje uit. Een veelgehoord argument om wel veel wiet te roken voordat je als man het bed in duikt is dat de seks langer lijkt te duren. Dat is ook bewezen. Uit veel onderzoeken blijkt namelijk dat cannabis je tijdsbesef beïnvloed. Toch is het niet bewezen dat je langer door kunt gaan met wiet. Helaas mede-blowers, een jointje maakt van ons geen pornoster of iets wat erop lijkt.

Wil je langer doorgaan in bed na een dikke joint? Daar hebben we ook wat op gevonden. Probeer is deze King Active Capsules, echt een aanrader als je klaar bent met de snelle wipjes. Of wanneer je een flinke zak hebt opgerookt natuurlijk. 🙂

Het Effect van Wiet op Vrouwen

Veel vrouwen geven aan dat ze van een klein beetje wiet sneller zin krijgen in seks. Ja, een klein beetje. Probeer geen grammen op te roken, dat werkt averechts. Door cannabis wordt een vrouw gevoeliger voor seks en remmingen worden wat minder. Een vrouw wordt dus ook sneller overgehaald om seks te hebben. Dat is trouwens ook zo bij de man. Mocht je voor het eerst daten met je nieuwe vlam? Haal je stash tevoorschijn en steek er snel eentje op. Wie niet waagt, wie niet wint.

Ben je een vrouw die wel van een aantal jointjes per dag houdt? Dan is het helemaal niet raar als je beter je best moet doen voor een orgasme. Je bent niet de enige. Überhaupt zin krijgen in seks is moeilijk met een gram wiet achter de kiezen. Wiet en seks is niet altijd een geweldige combinatie.

Vrouw met een joint

Een leuk weetje: wiet bij de vagina kan een heel goed effect hebben! Cannabinoïden worden bij de vagina sneller opgenomen. Uit ervaring van meerdere vrouwen blijkt dat het een warm en tintelend gevoel geeft. In Amerika bestaat glijmiddel waar cannabinoïden in zijn verwerkt. Het schijnt echt te helpen. Ben je benieuwd? Wietolie op de vagina smeren heeft een vergelijkbaar effect. Voor sommige misschien een beetje vreemd, maar experimenteren kan altijd, toch?

Vruchtbaarheid

Over vruchtbaarheid van mannen en vrouwen na het gebruik van wiet is het een en ander onderzocht. Wat blijkt: cannabis kan enigszins een negatief effect hebben op de sperma- en eicellen. Het effect is verre van groot, maar het is er wel. Wil je er zeker van zijn dat al je vruchtbaarheid behouden blijft? Dan kun je dus beter niet blowen.

Het Effect van Wiet op Sperma

Uit onderzoek is gebleken dat THC je spermacellen aantast. Als je veel wiet rookt, of THC op een andere manier tot je neemt, worden er minder zaadcellen geproduceerd door je lichaam en gaat de beweeglijkheid van elke cel achteruit. Dat zorgt er automatisch voor dat minder zaadcellen de kans krijgen om de eindstreep te halen. Mannen, je vruchtbaarheid gaat er dus op achteruit.

Vier handen op zwangere buik

Het Effect van Wiet op Eicellen

Net als bij het sperma van de man, heeft THC ook een negatief effect op de eicellen van de vrouw. Als een vrouw veel THC tot zich neemt, kan dat zijn dat de maandelijkse periode (menstruatiecyclus) wordt ontregeld. De periode kan door wiet verkort worden, wat ingaat tegen de regels van moeder natuur. THC kan er ook voor zorgen dat, na de bevruchting van de man, de innesteling in de baarmoeder wordt gedwarsboomd. Wil je zwanger worden? Dan is blowen dus echt een no go.

Wiet gaat wel prima samen met de pil. Die verliest zijn werking op geen enkel vlak. Tenminste, voor zover er onderzoek naar is gedaan natuurlijk. Let op: roken is wel slecht in combinatie met de pil. THC niet per se.

Bronnen: Jellinek, National Institute of Health, The Journal of Sexual Medicine en onderzoeken van verschillende universiteiten.

Deel op: