Forum

DWC 1week oud  

  RSS
Luckylucy
(@luckylucy)
Active Member

Goedemorgen,

Mijn naam is Lucy en ik ben net begonnen met DWC, een waterbak, pompje en bruissteen.

mijn plantje ontkiemd in steenwolplug en daarna in de pot gezet met kleikorrels.

Mijn vragen zijn,

Tot waar mag het water komen? Mijn wortels zijn nog te klein om uit het netje te komen. Moet het halve netje nu in het water hangen of  maar een klein stukje.

Zij staat nu een week in de DWC bak en ze heeft nu haar eerste blaadjes (geen lobblaadjes) De tweede blaadjes komen er aan maar gaan heel langzaam. Is dit normaal? Ook is het stammetje roodpaars van kleur.

Ik heb veel rondgekeken op internet maar vind niet zo heel veel over het opstarten van DWC of ik kijk niet goed.

Hoop dat iemand mij wat tips kan geven of doorsturen naar wat meer info hierover.

Vriendelijk dank alvast.

Lucienne

Citaat
Geplaatst : 17 april 2017 10:58
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Welkom Lucy 😀

Zelf totaal 0 verstand van DWC maar we hebben op het forum wel actieve DWC kwekers die je vast en zeker goed kunnen helpen 😉

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 17 april 2017 12:36
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

ook ik volg je verslag maar ken ook niks van DWC . Er zitten een paar fanatiekelingen tussen hier 😉 , die zullen je wel bijstaan met raad. Geduld , we zijn maar hobbykwekers.

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 17 april 2017 13:44
Luckylucy
(@luckylucy)
Active Member

Dank jullie wel, Ik wacht het rustig even af.

 

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 17 april 2017 14:48
Cupboardgrower
(@cupboardgrower)
Prominent Member

Hoi Luckylucky,

Ik heb wel een paar tipjes voor je,

Ten eerste, probeer netpotten met een rand te nemen en ze passend te maken, de potten kunnen dan dieper, en kunnen de bodems van de potten makkelijker bij het water. Er moet wel genoeg buffer overblijven in het geval dat het waterniveau (na het wortelen) weer omlaag kan.

Dus ja, tijdens de start is het zaak dat de wortels zo snel mogelijk contact maken met het zuurstofrijke water en ze kunnen "wennen" aan de DWC manier van opname.

Wat ik altijd doe: Ik ontkiem de zaadjes eerst, en zet ze daarna in een jiffy (in jou geval een steenwolplug en dat werkt ook) onder de lamp, 24 uur, in een kweekkastje (gewoon een simpele die je voor ene tientje bij vrijwel elke bouwmarkt kunt kopen. Als de zaadjes eenmaal zaailingen zijn geworden  wacht je tot de wortels zichtbaar door de plug of Jiffy beginnen te komen. Het beste is als deze van onderen komen, maar dat is niet te zeggen op voorhand. Als de 2 eerste blaadjes komen (na de lobblaadjes) kan de lamp op 18/6

Dan is het tijd om ze op de buffer te gaan zetten, ik leg dan een laagje korrels van 2/3 cm op de bodem, en vul de bak bij tot ik net boven de korrels een waterspiegel zie komen, daar zet ik de jiffy op en doe rondom kleikorrels tot op de hoogte van de bovenkant van de plug/jiffy. ik bouw vanuit het midden dan de kleikorrels schuin aflopend naar boven toe, om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk licht bij het water kan komen..

Het plantje zal zo snel gewend zijn aan het water, gaan wortelen, en naarmate het zaailingetje steeds meer plant word kunnen de korrels aangevuld worden tot aan de rand. 

 

Ik hoop dat ik het duidelijk uitgelegd heb, mocht je iets niet kunnen volgen of je wil meer weten roep maar...

De pessimist zit bij de pakken neer, een optimist maakt ze open!

ReageerCitaat
Geplaatst : 18 april 2017 16:52
Luckylucy
(@luckylucy)
Active Member

Hallo  Cupboardgrower,

Wat fijn deze info, mijn zaailingen doen het nu beter, ik heb wat meer voeding in het water gedaan en de blaadjes beginnen weer groen te zien ipv geel. Het waterniveau heb ik iets verlaagd. Kan ik ze nog overpotten in een pot met rand of zal ik ze laten rusten en wachten tot ik nieuwe plantjes ga kweken?

Wil ook een keer de Kratky methode gaan proberen, dat is zonder een pomp en het waterniveau een stuk lager. Nu eerst experimenteren met de DWC. 

Ben jij bekent met de Canna voedingslijn speciaal voor DWC? Heb daar wel goede berichten over gelezen. Nu gebruik ik Biobizz (biologisch), dat hadden ze mij bij de growshop aangeraden maar lees er niets over op internet als je DWC gebruikt.

Zoals je op de foto kunt zien zijn de nieuwe blaadjes groener en zijn de derde op komst terwijl ik eergisteren nog niets zag. Lijkt me een goed teken in vergelijk met een dag of vier terug.

Dank je wel voor je respons en ik zal aan je denken als ik met meer vragen zit die ongetwijfeld zullen komen als ik het niet op internet kan vinden.

groetjes Luckylucy

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 21 april 2017 13:32
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Hallo Luckylucy.

Misschien kan je ook gewoon je vragen stellen hier op het forum.

En wat nog veel beter is is gewoon een kweekverslag hier op het forum aanmaken.

Zodat we je kunnen helpen als er iets voordoet.

Succes

gr

vladimir

ReageerCitaat
Geplaatst : 21 april 2017 21:43
Luckylucy
(@luckylucy)
Active Member

Hoi Vladimir,

Ik dacht dat ik op het forem zat? hahaha, blijkbaar niet dus.

Ik ga even op onderzoek uit waar ik dan mijn bericht mag plaatsen.

Bedankt.

gr Luckylucy

ReageerCitaat
Geplaatst : 21 april 2017 23:33
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Lycy , volgens mij staat je draadje wel goed hoor . Bij hydro kweek vragen .

In diezelfde afdeling kan je een kweekverslagje aanmaken en daar je kweek posten en je vragen stellen. iedereen kan het volgen, antwoorden en er van leren. Zet het bij DWC kweek.

 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 april 2017 00:30
Aloyske
(@aloyske)
Estimable Member

Hoi Lucy, ik ben zelf beginnend DWC kweker dus wil mezelf zeker geen kenner noemen. Biobizz is een prima biologisch voeding. Zover mij bekend is voor DWC alleen minerale voedingslijnen geschikt. Biologische voeding gaat te snel rotten in je water. Plagron, canna en hy-pro hebben voedingen speciaal geschikt voor hydro en/of DWC. Als beginnend kweker zou ik kiezen voor een van deze lijnen omdat de resultaten hiermee bekend zijn. 

Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 april 2017 13:44
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Hey

Ik bedoelde daarmee dat je je vragen onmiddellijk op dit forum mag stellen en niet altijd eerst op het internet moet zoeken. We helpen echt graag!!!! Zo zijn we hier.  

En bij deze veel succes gewenst.

gr

vladimir

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 april 2017 21:44
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub