Forum

Sativa`s DWC experimenten  

Pagina 1 / 4
  RSS
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Ik zat vanavond een beetje te browsen op het internet en me te vervelen en ik dacht laat ik eens weer een kijkje nemen op het forum. Het viel me op dat het hydro gedeelte al een hele tijd erg stilgevallen is... Jammer. Ik had op het gegeven moment toch het idee dat het door begon te breken hier, maar het lijkt haast volledig verdwenen. Ik besloot vervolgens gewoon een munt op te gooien, kop zou betekenen dat ik weer een topic zou openen, munt betekende dat ik het liet voor wat het was.

Nu zit ik hier weer, dus je kan wel raden wat het werd.. Wat heb ik dan zoal uitgevreten de laatste maanden? Behalve natuurlijk scheiden, in de bak belanden voor terrorisme(LOL!) en een eigen onderneming opstarten heeft de hobby niet stilgezeten. In tegendeel. Het gaat steeds beter. Ik draai tegenwoordig op een 1 om 1 systeem. Dat houd in dat ik 1 vierkante meter met 1 plant opvul en tegelijkertijd een andere voorgroei. Een mooi voorbeeld zie je hieronder. Dit is 1 Cherry og die zich momenteel halverwege de bloeifase bevind.

Omdat ik een bedrijf op wil richten dat zich verder specialiseert in hydrocultuur was ik nieuwsgierig naar wat er verder nog zoal op het internet te vinden was kwa fora. Daarbij heb ik eerst een tijdje Hazenoot geholpen, maar dat zette weinig zoden aan de dijk. Uiteindelijk kwam ik op een ander forum terecht. Midden tussen de massa`s. Er staan nu regelmatig verslagen boven en onder mij van ruim 40 planten of meer en ik bied daar dapper verzet met mijn ene plant ;) Mensen die mij een beetje kennen kunnen zich vast al wel voorstellen wat voor een lol ik er beleef. Het heeft zelfs al geresulteerd in een heuse uitdaging; 1 gram per watt halen met 1 plant. Hoe dat afloopt... Ik hou jullie op de hoogte! Wel kan ik meteen zeggen dat ik een heel duidelijk verschil merk in de sfeer op beide fora. Hier is het altijd veel gemoedelijker en is de ruimte die mensen elkaar gunnen om eigen keuzes te maken ook een stuk beter. Heel eerlijk, ik heb het hier zelfs een beetje gemist!

Ook heeft mijn mini-dwc project eindelijk een positief einde berijkt! Ik heb met succes een Og kush kunnen kweken in een 60x60x90 tentje op dwc. Er staan hier 2 mislukte pogingen waarbij de plant de tent uitgroeide, maar de aanhouder wint! Wel moet ik nog heel erg zoeken naar de juiste schema`s. Wanneer ik de bloei moet laten intreden om de maximale opvulling te krijgen bijvoorbeeld. De oplossing ligt in een combinatie van scroggen en een hele lage waterbak. Toch hoop ik dat het een mooi voorbeeld is voor mensen die graag op hydro willen kweken maar niet veel ruimte hebben en het klein willen houden. Waar een wil is is een weg ;)

Zoals gewoonlijk heb ik nog veeel meer te vertellen, maar ik moet wel ergens een streep trekken. Ik ga dus vanaf hier over naar de huidige ronde. Coockie`s kush van Barneys farm. Ik vind de leverancier een beetje tricky vanwege slechte ontkiemervaringen, maar de achtergrond van de strain is bijzonder en verdiend een kans. Ze is een kruizing tussen Girl scout coockies en Og kush. Og kush rook ik op dit moment, van Royal queen. En ik kan je zeggen dat het een topstrain is! Ik slaap er op als een roos. Zeker 1 van de beste indica`s dioe ik gerookt heb en tevens ouder van de Mk ultra, waar ik ook dol op ben. Girl scout coockies staat momenteel bekend als 1 van de betere soorten in de U.S vanwege haar bijzondere chocolade/mint smaak. Ik denk dan aan die after eight chocolade, daar eet ik zo een doos vol van leeg! :O

Ik gebruik tegenwoordig erg veel lucht. In de groei 2100l per uur op 50l water, in de bloei verdubbel ik dat naar 4200l per uur op 50l water. Er zit een hele uitgebreide theorie achter dat absurd hoge zuurstofgehalte waar veel discussie over loopt op het andere forum. Zo blijkt o.a uit onderzoeksresultaten dat schadelijke vormen van Pythium niet goed kunnen leven onder deze hoge niveau`s en de kans op ziektes bij de wortels zo dus aanzienlijk kleiner wordt. Ook geeft het je groei een enorme boost. Ook is het natuurlijk handig dat als 1 van de pompjes er de brui aan geeft er nog een 2e draait als backup. Voor de verlichting gebruik ik in de groei 2x 75w t-neon(6500k en 9500k) en in de bloei een gravita digistar die ik momenteel op 400w draai, maar hij kan tot 660w.

De Coockie`s kush staat nu ongeveer 2 week in de groei. Ze zal dus nog even moeten. Opzich ook niet erg, want de Cherry og moet nog een ruime maand voor ze plaats kan maken voor deze. De scrog zit vast aan de bak zelf, dus ze kan met net en al verplaatst worden. Dit is al eerder goed gegaan met de cherry og. Ze krijgt totaal 2-3 maanden groei. Meegerekend dat ik om en om draai betekend dit dus dat ik met 2 planten en 1 400w hps lamp 4 tot 6 oogsten van 300 tot 400g per jaar kan draaien. Rook dat maar eens op ;) Ze draait op ec 1.6/1.8 en ph 5.8/6.0. Ik gebruik de Plagron hydro lijn. Nog steeds. En ik hoor over vele andere soorten voeding slechte verhalen op dwc, maar niet met deze. Ik heb vrijwel nooit last van neerslag in de tank. En ik ververs ook maar eens in de 2 a 3 week. Ook top ik meerdere malen. 1x als de plant bijna het net raakt en 1x als de zijtakken ietsje boven het net beginnen te komen. Hierdoor krijg je een optimale dichtheid voor het net.

Het mag wel duidelijk zijn dat ik dus weer even een nieuwe betekenis kom geven aan het begrip "kleinschalige teler". Hoe dan ook, ik ben zelfs teruggegaan van 5 planten naar 3 planten wegens ruimtegebrek. Ik hou me dus nog steeds aan de regels, voor zover die duidelijk te vinden zijn. Al moet ik zeggen dat het met de dag waziger wordt in dit land... :| Ook hoop ik dat het me lukt om mensen weer een beetje warm te maken voor hydro en dit gedeelte weer nieuw leven in te blazen. Behalve de enorme rendementsverbeteringen is het erg leuk werk en veel minder moeilijk dan je in eerste instantie zou denken. Probeer het eens! Mochten er vragen zijn over hydrocultuur kan je die altijd stellen in het daarvoor bestemde topic. Ik weet dat er nog steeds meerdere personen op dit forum zitten die erg veel kennis bezitten over dat onderwerp :)

Citaat
Geplaatst : 28 maart 2015 02:32
Hassie
(@panacea)
Honorable Member

Leuk om weer een kweekverslag van je te lezen :smokepipe:

Hoe gaat het nu met je onderneming? Ik had een tijdje terug een url waar je mee bezig was met hazenoot, maar volgens mij is die al een tijdje offline?

En in de bak voor terrorisme? Wtf houd dat in :mrgreen:

ReageerCitaat
Geplaatst : 28 maart 2015 18:04
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Hey men.

Blij dat we nog eens iets mogen lezen van jou.

Ziet er weer fantastisch uit. :stoned:

gr
vladimir

ReageerCitaat
Geplaatst : 28 maart 2015 19:17
sativa
(@sativa)
Prominent Member

@Hassie. We staan inmiddels geregistreerd in het handelsregister en hebben een nieuw domein. Het forum was een onderdeel van Hazenoot zelf, maar zijn levenssituatie is inmiddels dusdanig veranderd dat we ieder onze eigen weg zijn gegaan. Persoonlijk heb ik geen plannen om iets dergelijks op te pakken.

We staan geregistreerd als bedrijf die zich gaat bezighouden met innovaties op het gebied van landbouw en energie en eigenlijk wil ik mij dan ook voornamelijk richten op het ontwikkelen van nieuwe prototypes en testen van nieuwe producten. Hier word momenteel een testruimte ingericht waar we schaalmodellen kunnen testen voor eventuele plannen in de toekomst. 1 van de dingen die we heel graag willen realiseren is een groot onvruchtbaar stuk grond opkopen en het omtoveren tot een hydroplantage. Voor we een bank zover krijgen dat ze ons daar genoeg kapitaal voor verstrekken zullen we echter moeten laten zien dat we succesvol kunnen ondernemen, verschillende types gewas kunnen telen op hydrocultuur en dat we in staat zijn om een werkbaar systeem te realiseren op zo`n grote schaal. Voor dat eerste richten we een webwinkel op die zich gaat bezighouden met moderne hobbytuinbouw. Dan moet je niet denken aan pepers en tomaten, alhoewel die wel in ons assortiment zullen voorkomen, maar vooral de meer exotische soorten. Zoals orchideeen, carnivora en andere exotische soorten die in Nl vrij lastig verkrijgbaar zijn. Voor het 2e onderdeel hebben ik en mijn stiefbroer(mijn partner in dit bedrijf) ieder een kas van 12 vierkante meter waar we kleine hydrosystemen gaan opbouwen en verschillende gewassen zullen telen om te laten zien dat we die vaardigheden bezitten. Voor het 3e bouwen we hier in die testruimte een schaalmodel van wat wij graag op grotere schaal willen realiseren.

En wat er wordt verstaan onder terrorisme? Ze dachten dat ik een hakbar was van ISIS XD Je kan je vast wel voorstellen wat voor kermis je dan aan je voordeur krijgt...

ReageerCitaat
Geplaatst : 29 maart 2015 22:09
Nathan
(@nathan)
Honorable Member

Hee ik volg zeker ook! Vindt hydrocultuur enorm interessant en ben het ooit van plan eens te doen! Momenteel houden omstandigheden me tegen. Onderneming opstarten is natuurlijk niet evident, maar ik wens je het beste toe ermee!

Ganja babe, bringing sin to my mind!

Kweekverslagen:
-2 x Haze G-13, Utopia Haze, Pineapple Chunk en Skunk NL
-4 x Liberty Haze
-1 x Blueberry autoflower
-2 x Tangerine Dream, Jack Herrer, Sweet Bubble & Master Kush

ReageerCitaat
Geplaatst : 31 maart 2015 13:09
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Ik was toevallig vanavond een update aan het plaatsen op twitter van het bloeihok en wou jullie de foto`s niet onthouden. Dit is 1 Cherry og van emerald triangle seeds in een tent van 1 vierkante meter bij 2 meter hoog onder 400w hps. In dit hok gaat straks ook de Coockie`s kush van Barneys farm draaien als de Cherry og eenmaal om is.

ReageerCitaat
Geplaatst : 1 april 2015 23:35
Perseverance
(@perseverance)
Reputable Member

Leuk om hier weer eens iets te zien en wb sativa! Ik was dit forum ook wat uit het oog verloren en moest jammer genoeg vaststellen dat deze sectie zo goed als dood was wanneer ik toch even kwam kijken. Nu kriebelt het uiteraard ook om opnieuw eens een verslagje te beginnen, en moet het nu juist lukken dat ik vorige week wat Amnesia DHS huismerk heb besteld :lol:

Succes met deze ronde en wie weet tot binnekort! Hopelijk krijgt deze forumsectie weer wat activiteit!

ReageerCitaat
Geplaatst : 2 april 2015 19:31
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Dat is precies een wiet jungle :stoned:

gr
vladimir

ReageerCitaat
Geplaatst : 2 april 2015 20:50
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Vandaag weer een uitgebreide update. Zoals je ziet is de titel iets aangepast. Het is erg veel werk om voor alles een apart topic te runnen, dus ik hou het onder deze vlag even bij 1 topic waar ik alles in post wat ik doe op dit gebied. Dat werkt het makkelijkst.

Momenteel staan hier 2 dames. 1 in bloei, de Cherry og, en 1 in de groei, de Coockie`s kush. Ik begin met de Coockie`s kush. Ze is herstellende van wortelrot. En dat gaat heel goed eigenlijk. Ze oogt erg gezond, groeit snel en de vlekken vervagen. Het zal wel duidelijk zijn dat deze met opzet is geinfecteerd om het onderzoeksresultaat wat ik in het infotopic heb gepost te testen. De wortels zijn in het begin bestookt met licht om de haartjes aan de wortels te laten sterven. Al gauw trad rot op, dat is in de voorgaande post wel te zien als je inzoomt op de Coockie`s kush. Ze heeft daar nog vlekken van de infectie. Na het waterpeil wat opgehoogd te hebben tot aan de onderkant van de afdekplaat hertelde ze al gauw. 3 week later is amper nog te zien dat ze geinfecteerd was. Ze staat momenteel op ec 1.8 en ph 5.8. Calcium is een belangrijk element in de groei en vooral goed op te nemen bij een lagere ph. Daarom is het beter om de ph in de groei net beneden 6.0 te houden voor een optimale calcium opname. In de bloei kan deze beter op 6.0 of iets er boven staan ivm de opname van magnesium, die een iets hogere ph vereisd. Veel kwekers laten hun ph ook van 5.8 langzaam oplopen naar 6.2 voor ze het bijzuren. Zo krijgen alle elementen een kans.

Het mooie aan deze dame is juist dat ze voor groeit in scrog. Hierdoor zal ik af en toe wat onderste takken moeten weghalen, die ik dan meteen kan klonen om wat vrienden blij te maken :) Dat klonen gebeurd nu ook volledig op dwc. Hierdoor is wortelhormoon overbodig geworden. De kloontjes doen het prima op zuurstof en het voedingswater van de moeder.

Het mooie aan klonen op deze wijze is dat je 1 malig een tientje kwijt bent voor een zuurstofpompje en daarna nooit meer geld hoeft te investeren in clonegel of stekpoeder. Zuurstof is de beste wortelstimulator voor onze dames. Des te meer zuurstof, des te meer wortelgroei.

Als deze clones klaar zijn zul je ook zien dat stekken op deze wijze zelfs nog beter wortelen dan ze normaal zouden doen met wortelhormoon zonder dwc.

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 april 2015 07:09
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Dan nu maar over naar het bloeihok. Nog 3 week te gaan voor deze dame om kan. Over een week ga ik dus beginnen met spoelen. Mooie timing, want dan zal ik rond bevrijdingsdag verse Cherry og kunnen roken. Ook zit cbd 2015 er weer aan te komen en ik ben zeker niet van plan om met lege handen naar Amsterdam af te reizen. Gelukkig ziet het er erg goed uit. De toppen bovenin zijn al goed hard, onderin moeten ze nog even een poosje. Wellicht zal ik haar ook moeten oogsten in fases. Er zal sowieso een hoop knipafval afkomen, wat veel ice hasj betekend.

Deze dame staat nu nog op ph 6.0 en ec 2.2, maar over 7 dagen gaat de voeding eruit en is het mooi geweest. Dan nog 14 dagen spoelen voor een schoon resultaat. Het is wel de laatste hybride voor mij. De stammen zijn me veel te flexibel. Ze hangen door en buigen mee. Een indica kan meer hebben wat dat betreft. Gelukkig is de opvolgster ook een indica.

De droognetten zijn er al klaar voor, dus nu is het nog wachten op die laatste paar slopend langzame weken :rofl:

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 april 2015 07:16
Mother Earth
(@mother-earth)
Illustrious Member

Heel leerzaam weer, Sativa.

De kloontjes doen het prima op zuurstof en het voedingswater van de moeder

Betekend dit dat je de kloontjes op een EC van 1.8 hebt zonder dat dit te sterk voor ze is?
En nog een vraag: tel je de EC waarde van het water mee of niet?

Ik heb zelf bij DWC al wel gemerkt dat de plant zelf opneemt wat ze nodig heeft. Toch ben ik altijd aan de lage kant gebleven met de EC waarde omdat ik die vaak flink zag stijgen. Ben ik hierin te voorzichtig geweest denk je?

You can't spell Healthcare without THC

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 april 2015 09:19
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Ongeveer 1.6/1.8 idd Mother. Ik heb ze ook wel eens laten wortelen op enkel water, maar dan krijg ik binnen 7 dagen al voedingsgebreken in de bladeren. Zuurstof bevorderd de voedingsopname, dus wellicht dat de kloontjes vanwege het hogere zuurstofgehalte de ec wat makkelijker aan kunnen.

Wat betreft de ec voor gewone planten. Ik weet dat je wat kleinere potten gebruikt dan ik. Ik werk zelf met 50 liter bakken. Ik heb het ooit eens op een gewone emmer gedaan, maar dan gaat de ec inderdaad op en neer als een jojo. Ook best logisch, de Cherry og drinkt momenteel 5 tot 10 liter water per dag. Die zou binnen 24 uur een 10l emmer schoon leeg hebben gedronken en op een veeeel te hoge ec belanden. Met grotere bakken is dit veel minder. Wat betreft de plant haar eigen vermogen om te bepalen hoeveel voeding ze opneemt, hier zitten wel grenzen aan. Ik meet de ec dagelijks. Ik stel het dan altijd af op 2.0, 2.2. Als het dan oploopt naar 2.4 vul ik water bij. Als de ec een beetje aan de hoge kant is heeft de plant er weinig last van, maar als ze 3 dagen op 2.4 staat gaat ze toch wel verbrande bladpunten krijgen.

Wat betreft de ec van het water, ik begrijp je niet helemaal. Bedoel je dat je de ec van het water berekend en dan op basis daarvan uitrekent hoeveel voeding erbij moet? Bij mij is dat namelijk natte vinger werk geworden intussen. Ik vul de bak bij met gewoon water, meet de ec en aan de hand daarvan kan ik vaak wel inschatten hoeveel er bij moet.

Voorbeeld: als de ec op 2.4 zit weet ik dat hij na 1 emmer water(10l) weer op 2.1, 2.0 zal staan. Ik denk dat dat gewoon een kwestie van ervaring is. Als je de bak 100x hebt bijgevuld weet je wel een beetje wat het effect is van 1 emmer op je ec :)

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 april 2015 10:20
Mother Earth
(@mother-earth)
Illustrious Member

Tnx, Sativa, helder.
Als ik weer op DWC ga neem ik jouw raad mee. Grotere potten is dan ook een goede tip.

Ik bedoelde idd de EC waarde van water zonder toegevoegde voedingsstoffen. Dat zou je eraf moeten halen om tot de gewenste EC waarde te komen. Ik heb dit overigens nooit gedaan, vond toch al dat ze meer dan genoeg voeding kregen.

You can't spell Healthcare without THC

ReageerCitaat
Geplaatst : 13 april 2015 14:14
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Nou, normaal is woensdag gehaktdag, maar a.s woensdag is het hier deurwaarderdag, dus we moesten een beetje inschikken ;)

Miss Cherry is officieel r.i.p :geek: Toen ik begon met kweken had ik een vrij duidelijk beeld voor ogen. Ik wou binnenplanten zo groot als de meesten buitenplanten hebben, zodat ik kan lachen om de "max 5 planten" regel. Toch is me dat haast nooit gelukt.. Maar voor het geval het nog niemand was opgevallen, ik heb zo nu en dan nog wel eens een grote bek :oops: Dan maken mensen me boos en ga ik bluffen.. Maar ik ben wel een man die nadat hij heel hard a heeft geroepen met zn grote bek, uiteindelijk ook blijft zwoegen en ploeteren tot de b er achteraan komt.

2 maanden geleden was ik ff op zoek naar een beetje spanning en vernieuwing. En zo kwam ik terecht in het hol van de leeuw. Broodkwekers alom... En voor de mensen die me kennen is het overduidelijk dat ik een knijterhekel heb aan broodkwekers :P Het duurde dus niet lang voor de vlam in de pan sloeg en ik alle knakenpoetsers op mn dak kreeg. Er werd van alles geroepen; Ik was een prutser, een noob, een grootbek(ok, deze ontken ik niet :rofl: ) en ik bakte er niks van. Ja, dan gaat het jeuken... Dus kwam ik met een nogal brede uitspraak; ik ga wel even 1 gram per wat draaien :rofl: Mega stupid, dingen beweren voor je zeker weet of je dat kan waarmaken, want dan mag je je schouders eronder zetten om te zorgen dat je geen gezichtsverlies gaat lijden. En zo heb ik de schouders er dus flink onder gezet deze ronde..

Miss Cherry is een combinatie van verschillende technieken: Hoge zuurstofwaardes op dwc, scrog, lst, toppen, defoliation.. Ik heb alles uit de kast getrokken deze ronde. Ook is de max penetratie van een hps lamp(1 meter diepte) meegenomen in de berekeningen. Alleen aan het klieven kwam ik niet toe.. Gelukkig is ze wel goed gespoeld. De bladeren dichtbij de toppen zijn lekker paars van fosforgebrek en alle grotere bladeren waren al vergeeld. Zelfs randjesziekte stak al op. Ze heeft de gehele ronde op 400w gedraaid, dus ik ga voor 400g droog. Ik hoop dat ik er ben, anders ga ik nog even een tijdje door met stoeien. Het ziet er vrij goed uit. Ik zal dan ook maar gewoon alle foto`s even op een rijtje zetten. Dit is dus wat je in potentie van 1 plant af kan halen onder een 400w hps:

ReageerCitaat
Geplaatst : 18 april 2015 13:25
sativa
(@sativa)
Prominent Member

En natuurlijk een behoorlijk woeste stam ;)

Ook is er nog een aardige bak vol knipafval waar ice-o-lator hasj van gemaakt gaat worden. Grote vraag is nu, hoeveel blijft hier droog van over....

Over 2 week het antwoord! :P

ReageerCitaat
Geplaatst : 18 april 2015 13:27
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Is dat een een kwisvraag :wink:

gr
vladimir

PS Het resultaat mag er toch zijn.

ReageerCitaat
Geplaatst : 18 april 2015 20:49
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Nee, dat zou niet reeel zijn vlad :rofl: Ik weet inmiddels dat je aan het uiterlijk van een bud nooit kan zien wat hij gaat wegen. Dat weet je pas als je hem kunt voelen, de rijpheid kunt zien en de droogomstandigheden weet. Kan iid geval zeggen dat ik meer dan tevreden ben. Ik heb de buds nog niet vaak zo hard en rijp gehad :grow:

ReageerCitaat
Geplaatst : 19 april 2015 07:10
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Nou, ik ben er weer :D Een maand later.. Volgens mij zijn jullie dat wel redelijk gewend. De grote vraag: was het een gram per watt? Nee :( Het was "maar 310" gram haha. Was ook wel te verwachten met al die popcornbuds. Dat betekend dat ik dus weer een leuk project heb om af te ronden. Maar de verassing moet nog komen. Ik ben een behoorlijk losgeslagen vrijgezellenleven aan het leiden op dit moment en heb er ook al wel dik 150 gram doorheen gerookt :rofl: Eigenlijk is dat allang niet meer verantwoord, maar ik ben even vrij van alle verantwoordelijkheid en verplichtingen. Ik ben er ff lekker van aan het genieten :bigjointsmoke:

Kun je nog functioneren dan? Ja, prima eigenlijk. Ik sport nog steeds om de dag, of dagelijks als ik er zin aan heb. Ook het bedrijf begint langzaam vooruit te komen. Ik kan jullie al een screenshot laten zien:

Ik slaap ook als een koe haha, maar dat was te verwachten met zo`n rookpatroon. Gelukkig staat de volgende ronde al op Green sensation, dus paniek is er nog niet. Misschien dat een paar weekjes detox wel ff goed voor me is. Voor de volgende ronde staat er overigens een leuke strain. De Og kush x Girl scout coockies. Een kruizing van 2 zeer geliefde strains die beiden in de US al heel wat roem hebben gemaakt. De Og kush staat bekend om z'n potentie en knock out stone, de Girl scout coockies om haar bijzondere mint-chocolade smaak. Ik ben persoonlijk een groot fan van de Og kush genetica, dus deze kruizing leek me wel wat.

De dame staat nu ongeveer 3 week op 12/12. Ze heeft ook een heel andere structuur dan haar voorganger. Niet alleen omdat het een indica-dominante strain is, maar ook omdat ik me meer in het snoeien ben gaan verdiepen. Ik besef me namelijk dat er bij het kweken van deze grote monsters een stukje tactisch snoeiwerk noodzakelijk is om een goed rendement te krijgen. Dit heb ik ook extra naar boven zien komen in video`s op youtube van o.a Jorge Cervantes. Op dat gebied heb ik bij de cherry og wel wat beter mn best kunnen doen. Er zaten veel kleine takjes in die veel energie verloren lieten gaan. Bij deze coockie's kush(haar officiele naam) heb ik daar wat aan gedaan. Ik heb alle takken verwijderd die er niet sterk genoeg uit zagen om iets fatsoenlijks te kunnen dragen voor ze op 12/12 ging. Ik hoop op die manier grotere buds te krijgen. Deze strain gaat alleen even niet meedoen aan de gramm per wat uitdaging. Ik wil even een rondje blazen op 600w, want over 3 maand ben ik alweer jarig. Dan wil ik even goed voorzien zijn en een knalfeest geven.

Maar.. Dat is niet het enige dat loopt op dit moment. Ik heb ook een kas, die ik graag inzet om lekker te experimenteren. Ook dit jaar zullen er meerdere experimenten worden gehouden. Ik ben o.a een wedstrijdje aangegaan met m'n stiefbroer wie de mooiste kleuren in de planten kan krijgen. Deze wedstrijd zijn we aangegaan naar aanleiding van een tip die ik kreeg over een nieuwe strain:Rainbow kush. Over deze strain zelf kan ik weinig vinden. Ik denk echter wel dat ik de buds herken. Ik denk dat het hier om een goed gespoelde paarse soort gaat. Bepaalde voedingsgebreken kunnen mooie verkleuringen veroorzaken op het einde. Daarom gaan we beiden een paarse soort opkweken en deze dusdanig spoelen dat er alleen gewenste verkleuringen optreden. Dus we werken om magnesium, kalium en calciumgebrek heen. Of we proberen iid geval zo te spoelen dat deze sympotomen minder aanwezig zullen zijn en de nadruk alleen op stikstof en fosforgebrek leggen. Maar dat is niet alles. Vorig jaar heb ik een Blueberry kunnen kweken in een scrognet van 2 vierkante meter. Dat ging om een stek die eind april geplant was op dwc. Dit maal heb ik een enorme top-fed dwc bak gemaakt voor 2 grote planten. Er staat nu al een stek in die een maand oud is en goede wortels heeft. In deze bak komt ook een net te hangen onder de planten om de wortels te scroggen en zo de ruimnte voor wortels optimaal te benutten. Als dat voor boven werkt moet het onder ook passen dacht ik.. We zullen zien :D

Ook staat er een stek onder led op 12/12. Ze is net zoals die in de kas van de moeder die momenteel op 12/12 staat.

Omdat ik ook wel erg nieuwsgierig ben naar de Originele girl scout coockies heb ik deze strain ook besteld. Die plant ik vandaag over. Voorlopig staat die op 18/6 onder t-neon totdat de Bloei voor deze ronde klaar is. Dat maakt het totaal momenteel op 4, met nog 1 te gaan. De paarse soort. Ik heb de purple trainwreck op het oog. Deze zal ik in de loop van volgernde week bestellen als m'n vakantiegeld binnenkomt. Voorlopig zal ik helaas weinig aan updates toekomen, maar ik hou jullie af en toe op de hoogte.

ReageerCitaat
Geplaatst : 19 mei 2015 21:23
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

En wanneer komt de volgende update? :mrgreen:

gr
vladimir

PS Hey man al die creativiteit dat je hier tentoonspreid. :suprised:
DAT IS GEEN GEWOON KWEEKVERSLAG MAAR CONTINU BIJLEREN. :bigjoint:

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 mei 2015 20:50
Pagina 1 / 4
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub