Forum

Micro-DWC 234W LED  

Pagina 1 / 2
  RSS
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Nou, daar was ik weer. Zoals gezegd heb ik een tijdje pauze gehad om mijn hoofd een beetje te ordenen. Dat was ook wel even nodig. Een aantal dingen hadden m`n motivatie een beetje de nek om gedraait en ik had besloten om me terug te trekken tot de rust is weergekeerd....

Maar dan ben je lekker aan t klussen in je schuur en komt er plots een mes dwars door je muur heenzetten :shock: Mijn nieuwsgierige drank en speedverslaafde buurman wou blijkbaar weten of er wat te halen viel... :evil: Zoals je kan verwachten is er flinke trammelant geweest hier en m`n buurman is al een paar dagen zo goed als ondergedoken :roll:

Dat heeft me wel aan het denken gezet. Helaas heb ik een vrij turbulent leven om het maar zachtjes uit te drukken. Als ik moet wachten tot de rust weerkeert in m`n leven kan ik net zo goed ophouden. En ophouden met wat? Met de enige nuttige dagbesteding die ik heb? Ik dacht het niet. Niet voor m`n omgeving, niet voor de staat en al helemaal niet voor m`n familie of m`n junkie-buurman. Ik ga gewoon lekker door waar ik gebleven was, het beoefenen van m`n hobbie en produceren van mijn eigen medicijnen :)

In dit topic pak ik de draad op waar ik gebleven was. Ik heb de vorige keer al laten weten dat ik aan het experimenteren was met een 2 om 2 DWC-systeem voor de hps waarmee het mogelijk is om tot 4x per jaar te oogsten. Nu wil ik graag de micro-kwekers ook inspireren door een 1 om 1 systeem te gebruiken op de 234W led. Omdat onder deze omstandigheden de opbrengst klein zal zijn ga ik het systeem beproeven met autoflowers. Daarmee zal zelfs 6x oogsten per jaar prima mogelijk zijn. Dat compenseert de verminderde opbrengst weer redelijk.

De beschikbare ruimte is 60x60x90. Ik gebruik hiervoor de Secret jardin dark propegator die ik op z`n kant heb gezet zodat ik ietsje meer ruimte heb in de hoogte. Het gaat een flinke uitdaging worden om een auto onder led in zo`n kleine ruimte te drukken, helemaal als het op dwc groeit, maar het is juist die uitdaging die het voor mij zo interresant maakt. Ik hou daar wel van :)

Een filter heb ik nog niet. Ik heb wel een 400 kuub Prima klima filter, maar die vult de propegator al in z`n 1tje :rofl: Ik zal dus nog ff moeten zoeken naar een mini filter die ongeveer de groote heeft van een simpele buisventilator. Veel meer ruimte is er ook niet beschikbaar. Deze tentjes zijn ook eigenlijk niet bedoelt om in te bloeien, maar puur voor het stekken/voorgroeien.

De dame die er momenteel instaat zal helaas geen grote opbrengst geven. De wortels zijn wat aangetast omdat ik haar heb verwaarloosd :oops: Ook haar opvolger heeft het moeilijk gehad. Ze is een Easy rider van Joint doctor die ik heb laten ontkiemen voor de buitenkweek, maar je zal wel begrijpen dat buitenteelt met zo`n buurman een beetje lastig wordt XD Ik had haar dus naar binnen verplaatst, maar er nog niets mee gedaan. Ze heeft daardoor een flinke steel gekregen door het zoeken naar licht. Gelukkig kan ik haar nog gewoon dieper potten, dan zal ze er weinig last van hebben.

Ondertussen is er flink gewerkt aan een zomerverblijf voor de hps. die is inmiddels klaar, maar nog niet ingericht. Het zal dus nog even duren voor ik daar weer mee van start kan gaan, maar de zaadjes voor die ronde worden deze week bestelt :)

Kwa voorraad was het opzich nog niet nodig om weer te beginnen. Er staan nog 2 volle weckpotten Mk ultra voor me wat neerkomt op zo`n 200g droog. Toch ben ik de laatste tijd helemaal aan de muffins geslagen. Daar gaat per keer 10g in en ik doe er gemiddeld 3 dagen mee. Die 10 gram dosering is overigens op de harde manier getest. We begonnen met 50 gram :rofl: Dat was een avontuur apart.. De cake smaakte naar spinazie en sloeg in als een raket. Misschien hadden we de honden niet moeten laten meesnoepen :oops: De 1 lag de hele avond suf op schoot met de tong half uit de bek en viel om bij iedere stap, de ander lag de dag erna nog de hele dag roerloos in de zon met de meest stoney ogen die ik in heel m`n leven heb gezien(zelfs bij mensen :rofl: )...

Ook 25 gram bleek nog te sterk. Pas bij 10 gram verdween de spinazie smaak en proef je enkel nog een vleugje wiet. Voor je het weet heb ik beide weckpotten voor de verandering leeg gegeten :lol: Alhoewel de dosering omhoog gaat hoef ik het niet meer te roken, dat maakt het ineens een heel stuk gezonder. En lekker dat die muffins zijn! :lol: Een prima alternatief voor de joint die beslist niet onderdoet kwa smaak :P

Vandaar dat het hps-zomerverblijf strax gevult gaat worden met Blueberry, Zodat we de hele zomer kunnen genieten van overheerlijke Blueberry muffins :)

Om maar even weer ontopic te gaan start ik dit kweekverslag dus met een verwaarloosde Lemon skunk van het dhs huismerk die momenteel op het punt staat om bloeitekenen te vertonen. Kwa formaat is ze klaar, maar de witte haartjes moeten nog komen. Vanaf vandaag gaat ze weer genieten van een volledige verzorging en veel aandacht. Hopelijk kan ik het nog een beetje goedmaken ;)

Citaat
Geplaatst : 15 april 2014 10:19
Parkinzoon
(@parkinzoon)
Prominent Member

kan j niet eerst wat thc olie of boter maken voor j muffins? ook de hash poeder die ik verkrijg bij het zefen tussen 750 n 250 Um is volgens mij heel geschikt.

n j buurman kan j gerust overhoop schieten heh... het OM zal j slechts vervolgen voor wietkweek n verboden wapen bezit... vooral dat eerste is nogal een ernstig misdrijf.
maar leven jullie in tenten ofzo.. dat die met een mes j schuur kan doorboren?.. of is het zo een rambo of mac gyver type.. die kunnen alles met een mes.

ben blij dat j j hobby weer hebt opgepakt... succes met j kweek !

vrijheid is ongedwongen actie en reactie...

ReageerCitaat
Geplaatst : 15 april 2014 11:35
sativa
(@sativa)
Prominent Member

maar leven jullie in tenten ofzo.. dat die met een mes j schuur kan doorboren?

Lol! Nee, we zijn geen Nomaden :rofl: Ik had al enige tijd het gevoel dat hij dit soort gare dingen flikte dus had ik voor de zekerheid een extra laag zeil over de muren gezet. Waarschijnlijk heeft hij een bestaand gat even opnieuw geopend :wink:

ReageerCitaat
Geplaatst : 15 april 2014 13:27
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Nu eerst ff een leuke update. Een update over een autoflower, of tenminste... Ik dacht toch echt dat het een autoflower was o.0 Nu ga ik wel twijfelen :rofl:

Ze groeit nog steeds... Rond 14 februari is ze geboren en wanneer ze eindelijk bloeit? God mag het weten :suprised: Volgens de beschrijving van de DHS is dit een redelijk kleine autoflower met weinig zijtakken. Ik weet ook niet wat er fout gaat DHS. Misschien is de 2100 liter zuurstof per uur op 5 liter water een tikkeltje overdreven, of heb ik haar wat te vaak verwaarloosd. De lv te hoog? Het kan allemaal. Toch als dit een kleine autoflower "gone bad" is mag ik wel oppassen dat ik met de grotere formaten autoflower geen steken laat vallen :suprised: Ik heb haar maar op 12/12 gezet voor de zekerheid. Groter mag ze gewoon echt niet meer worden..

De lv is te hoog. Daar heeft ze last van. Helaas moet ik nog 4 dagen wachten op de kleine afzuiger. Verder vergeet ik haar af en toe te wateren/controleren :oops: Ik heb er nog steeds moeite mee om m`n motivatie terug te vinden. Toch blijf ik moed houden, want ze bloeit nog steeds niet. Als ik voor de bloei alles weer stabiel kan krijgen heeft ze toch nog kans een lekkere opbrengst te geven. Ik hoop alleen wel dat het snel gaat, er is nog een 2e die op de ruimte wacht..

Een Easy rider van een paar weken oud. Het is een beetje een rommeltje hier in de hobby dus. Zoals ik soms volle vaart vooruit met volledige concentratie kan gaan zonder er zelf controle over te hebben, kan ik het ook op diezelfde wijze laten verslonzen. Ook al weet ik dat ik de opbrengst straks zo hard nodig ben nu de potten Mk steeds leger worden, het lukt me gewoon nog even niet om alles weer op te pakken.

Nog even aanmodderen dus hier, en hopen dat ik mn "feeling" weer wat terug ga vinden in de komende weken en de volgende update wat meer verzorgde plantjes kan laten zien:)

ReageerCitaat
Geplaatst : 4 mei 2014 10:56
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Nou, tijd voor een flinke update. Het lijkt alsof het een hele tijd stil heeft gestaan in dit project, maar het tegendeel is waar. Het probleem is alleen dat de Lemon skunk niet mee wou werken :( Ondanks dat het een autoflower is en ze volgens de beschrijving klein hoort te blijven en ik haar een maand verwaarloosd heb, is ze gewoon niet te stoppen :suprised:

Ze heeft nu dus een eigen tent gekregen van een vierkante meter en 600w hps bloeilicht. Ook hangen er 2 filters in, want ze stinkt behoorlijk :D Tot zover dus de micro-DWC... Die had een eigen wil en ging uiteindelijk toch voor maxi :p

Maar ik geef niet zomaar op. Ik wil scroggen in dat kleine tentje. Mensen laten zien wat de mogelijkheden zijn in zo`n kleine ruimte. Ik ben ervan overtuigd dat het al genoeg zal zijn voor de kleinere blower om zichzelf mee te kunnen voorzien :) Ik heb dus 2 hele mooie Blueberry moeders opgekweekt onder T-neon(75w Coolwhite/75w hemelsblauw) en onder de 234w Led. De combinatie indica-led doet vooral wonderen. Het zijn beide net een krop sla op een stammetje geworden. Lekker kort en compact. Het scrognet hangt zo laag dat ik amper een aansteker tussen de bak en het net in kan krijgen ;)

Helaas zijn ook deze 2 Blueberries te groot voor een Micro-kweekje. Ook deze 2 moeders hebben dus een eigen ruimte. Wel hebben ze precies de structuur die ik zoek. Ik heb dus besloten om ze te stekken. Dit is alleen wel redelijk onbekend terrein voor me. Het zal dus nog de vraag zijn of ze het ook daadwerkelijk gaan halen :rofl:

Om te stekken gebruik ik Clonex clonegel. Wortelstimulator heb ik al een hele tijd geleden afgezworen vanwege de rommel die het geeft, maar de wortels zullen wel geboost moeten worden... Om dit te compenseren injecteer ik dus om de paar dagen een beetje Clonex rechtstreeks in de plugjes. Ik hoop dat dat voldoende is. Ook heb ik naast een gewone coolwhite buis ook een Hemelsblauw buisje in de t-neon zitten. Volgens de beschrijving stimuleert die de wortelgroei ook. Om te zorgen dat de stekken in de periode dat ze nog geen wortels hebben toch hun voeding krijgen gebruik ik Plagron vita race. Ook heb ik voor het stekken een klein druppelsysteempje ingezet die de plugjes om de 6 uur vochtig maakt :) Ik hoop dat ik er daarmee wel kom...

Als het allemaal goed gaat ga ik dus een hele fruitige Blueberry zomer tegemoet. Dat komt heel goed uit, want ik ben bijzonder nieuwsgierig hoe muffins smaken die van Blueberry gemaakt zijn... :P

ReageerCitaat
Geplaatst : 31 mei 2014 14:38
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Dat begint daar lekker te lopen.
Zeker voor een micro-kweekje :lol:

gr
vladimir

ReageerCitaat
Geplaatst : 31 mei 2014 20:50
HaZeNoot
(@hazenoot)
Trusted Member

ziet er allemaal weer lekker uit Sativa

ReageerCitaat
Geplaatst : 1 juni 2014 19:59
waserat
(@waserat)
Noble Member

Voor alle duidelijkheid.. is dit een kweekverslag van Hazenoot of van Sativa?

Gelieve uw eigen foto's dan ook te plaatsen in uw eigen verslag of topic.
Laat ze nog even staan tot u dit zelf doet :wink:

ReageerCitaat
Geplaatst : 1 juni 2014 20:06
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Pak ze maar aan Waserat! Opstandige pubers hier :rofl:

ReageerCitaat
Geplaatst : 1 juni 2014 23:11
waserat
(@waserat)
Noble Member

Kwestie van het een beetje overzichtelijk te houden nietwaar :mrgreen:
Het mogen dan nog monstertoppen zijn, maar als we onze eigen foto's in een ander zijn verslag gaan plaatsen kunnen we er niet meer aan uit.

Puber of volwassene maakt niet uit :mrgreen: :rofl: :wink:

ReageerCitaat
Geplaatst : 2 juni 2014 07:33
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Ik deel je mening 100% Waserat. Het wordt anders ook wel erg lastig voor justitie om te zien wat nou bij wie staat. Daarnaast denk ik ook niet dat dit forum een collage moet worden van budporn. Het is natuurlijk heel mooi om te zien, maar google afbeeldingzoeker kan je ook genoeg budporn tonen.

Wat op dit forum naar mijn mening vooral duidelijk moet worden is hoe de monstertoppen tot stand zijn gekomen. De weg er naartoe. Dat is waar anderen van leren.
Dat motiveert andere kwekers(of gebruikers) om ook dezelfde wegen te bewandelen. En zoals ik al eens heb laten merken, naar mijn mening is juist die informatievoorziening enorm belangrijk bij het afdwingen van legalisatie. Als elke gebruiker 5 planten heeft en een kast vol wiet, is het commerciele aspect van wiet waarschijnlijk net zo definitief de nek om gedraait als bij Paardebloemen. Dan zal wiet makkelijker en goedkoper te krijgen zijn dan een pak koffie :)

Maar meneer Hazenoot had waarschijnlijk geen zin om een heel verslag te typen, dus ging voor de makkelijke weg :rofl: Op de foto ging het om een Jack herer die op DWC is gegroeit met plagron hydro a+b en green sensation onder 600w hps. De plant had meerdere malen een ander onderkomen gekregen in de woning en enorme ladingen stress te verduren gekregen, maar schijnbaar is Jack herer zo`n stevige strain dat ze lacht om een beetje stress meer of minder. Toch nog toppen zo groot als een colafles dus :wink:

En nou de volgende x graag ff een volledig verslag maken Hazenoot! Er zijn hier leergierige kwekers die je zo met lege handen achterlaat :lol:

ReageerCitaat
Geplaatst : 2 juni 2014 13:56
waserat
(@waserat)
Noble Member

Dat verklaart veel :mrgreen:
Was me dat een monster :rofl:

Maar goed, heb dan liever dat ze een link naar hun eigen topic plaatsen, dan budporn te plaatsen. Kan ik niet goed tegen :mrgreen:

ReageerCitaat
Geplaatst : 2 juni 2014 20:02
Parkinzoon
(@parkinzoon)
Prominent Member

jammer nu heb ik die fotos gemist :-)

vrijheid is ongedwongen actie en reactie...

ReageerCitaat
Geplaatst : 2 juni 2014 21:12
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Na een heerlijk dagje Amsterdam gister met Hazenoot en m`n stiefbroertje wordt het dan toch maar eens tijd om de draad weer op te pakken. En ik moet zeggen dat ondanks dat ik het wel een beetje jammer vond dat ik niemand van het forum kon vinden(was misschien ook wel te verwachten als je niet weet wie je zoekt en waar je ze zoekt) was de sfeer er erg relaxed en heeft het dagje uit me wel goed gedaan. Eigenlijk zou ik puur op therapeutische basis tegen de stress gewoon al eens per maand lekker een dagje in het park moeten hangen met een paar jointjes, even de boel thuis loslaten :)

Ook heeft het me weer frisse moed gegeven om de schouders eronder te zetten en dit experiment toch door te drukken. De vorige ronde stekken werd namelijk een grote faal :( Soms ga ik gewoon te ver in dingen door.... Zo ook met mijn drang om alles automatisch te bewateren. Een air-lift druppelsysteem met stekken schijnt geen optie te zijn. De reden is dat de druppeltjes "sputteren" door de druk die erachter zit. Daardoor worden de blaadjes te vochtig en verbranden ze iedere keer...

Toch vind ik die hoge luchtvochtigheid in de ontkiembak erg aantrekkelijk en heeft me dat in het verleden weken aan groei gescheelt. Ik ga dus zoeken naar andere opties. Ik denk aan een eb en vloed systeem, maar heb het voorlopig al even op de makkelijke manier opgelost;) De onderkant van de bak volgooien met hydrokorrels en die in een laag water zetten. De stekken staan zo droog op de bovenste laag korrels terwijl er enorm veel vocht verdampt vanuit de onderste lagen hydrokorrels. Het effect is maar liefst 99% lv! :suprised: En kerngezonde stekken die zonder stekgel of wortelstimulator zijn gestekt;)

Bovenstaande stekken heb ik zaterdag genomen. Zo mooi rechtop en groen zijn ze tot nu toe nog nooit gebleven bij mij na 2 dagen :rofl: Dat is dus even een flinke opsteker voor dit micro-kweekje. Als 1 van de bovenstaande 4 het gaat halen kunnen we aan de slag gaan met de 60x60x90 cm microkweek en kan ik eindelijk m`n eigen stekken maken :) Ik krijg nog wel ooit een keer groene vingers...

Behalve dat, ben ik nog een paar kweekjes aan het voorbereiden. De uit proporties gegroeide Lemon skunk auto is namelijk ook nog lekker aan het afrijpen en omdat ze dit experiment heeft laten mislukken heb ik haar voor straf op een ander vlak als proefkonijn ingezet :P

Er hangt een plug & grow in een cooltube midden in de plant. Dat wou ik nou altijd al eens proberen. Ik had verwacht dat de cooltube zo koel zou blijven dat de toppen er gewoon tegenaan kunnen hangen. Dat klopt dus ook. De tube blijft net zo koel als de omgeving. Dan vraag je je toch af... 20.000 lumen rechtstreeks op de plant, nog minder dan 10 cm verwijdert... Dat moet toch wel iets goeds doen voor de plant? Over de mogelijkheid van de lamp om de onderste takken te bereiken zijn we nu wel uitgepraat. Ik kan de tube rustig nog wat lager hangen :rofl:

Hier ga ik dus nog zeker een experimentje op baseren :) Helaas heeft de plug en grow uit de foto nu zijn 6e ronde gedraaid... die gaat dus wel vervangen worden voor ik daar aan begin. Dat zal nog wel een tijdje gaan duren, want het geld voor de hobby is alweer op. Er zijn namelijk deze maand in 1 keer 2 adjust-a-wing mediums en 1 extra afzuiger bijgekomen. Je zou denken dat daar een aardig prijskaartje aan vastzat, maar ik was voor t geheel 100 euro kwijt :suprised: Een buitenkansje dus. De commerciële kwekers zijn hier namelijk aardig grootschalig opgerolt in de afgelopen maanden. De kwekert die dit partijtje aanbood wou grootschalig gaan draaien maar durft nu niet meer :lol: Van mijn kant weinig medeleiden. Ik had al snel in de gaten dat deze jongen toch niet echt de know-how heeft om enigzins rookbare wiet te produceren. Daar heeft gewoon een netwerkje achter gezeten die nu niet meer is ;)

Helaas mag ik van mijn vrouw totaal niet meer dan 1000W gebruiken voor de hobby... Met de plug en grow, de 600w, de led en de t-neon zit ik daar al wel tegenaan. Eigenlijk wil ik ook geen 1x600 + 1x400 hps gaan draaien... Dat is een beetje saai. Juist het feit dat ik nu met de verschillende soorten verlichting kan experimenteren maakt het leuk. Ik kan dus maar 1 van de 2 kappen gebruiken, de ander ligt op reserve. Misschien doe ik die nog wel een x weg als ik er een leuk bod voor krijg.. Momenteel genieten de Blueberry moedertjes lekker van de nieuwe kap. Als ik hem op de brede stand zet bedekt de kap bijna de volle vierkante meter :shock:

Het lijkt veel, maar vergis je niet: het zijn "maar" 2 blueberries, 1 autoflower"tje", 1 zaadje die nog wat aankwakkelt en 4 stekkies waarvan er 3 de kliko ingaan ;) Het heeft alleen allemaal wat meer de ruimte gekregen. Ik hou niet zo van dat geprop. Wat wel duidelijk is geworden in dit topic is dat hier lang niet alle experimenten altijd van een leien dakje gaan en soms de natuur ook gewoon zelf geen zin heeft in het hele feestje. Gelukkig geef ik niet gauw op :)

Tot de volgende update en hopelijk eindelijk de start van dit experiment :)

ReageerCitaat
Geplaatst : 16 juni 2014 13:56
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Goed, het heeft een tijd geduurd, maar ik ben dan toch echt volledig klaar voor het experiment. Het is een beetje jammer dat het zolang geduurd heeft om een geschikte plant te vinden voor een echte dwc-micro kweek, maar dat toont al wel aan dat vooral selectie heel belangrijk is als je het klein wil houden.

De strain is Blueberry, een 100% indica. Vooral omdat indica`s minder groeien dan sativa`s en compacter blijven. Het gaat om 1 stek van een eigen moederplant. Ik denk dat een plant uit zaad al snel te groot gaat worden.. De moeders zijn namelijk dik 1,5 meter hoog geworden en vullen met z'n 2en een vierkante meter op :shock:

Alleen al het maken van deze stek was achteraf gezien een kweekverslag waard geweest. Ze is namelijk geboren op dwc. Aangezien ze mijn 1e zelf gemaakte stek is die ik zelf laat opgroeien ben ik er best een beetje trots op. Ze is in ieder geval spintvrij en ziet er heel mooi uit ;)

Deze ronde is het mij gelukt om een score van 0 overlevenden uit 4 stekken om te zetten naar 4 overlevenden uit 4 stekken. En alle 4 waren enorm gewortelde stekken ook! Zo mooi geworteld had ik ze nog niet eerder gezien. Zodra ik stekken ga nemen van de Mk ultra moeder zal ik hier dan ook zeker een verslag van gaan posten ;) Wat er dan bij alle andere rondes niet goed werkte? Ik.. :oops: Ik heb zelf geen ritme, dus op gezette tijden de boel bevochtigen gaat hem niet worden... Automatisch bewateren kan, mits de wortels in het donker blijven en er geen vocht op de bladeren komt. Dwc bleek dus ook voor stekken voor mij persoonlijk veel beter te werken.

Terug naar het experiment. De stek staat al een week op 12/12 en op ph 6.0 ec 1.8. Ik heb haar daar meteen bij het overpotten op gezet. Ik verwacht in de komende 2 weken nog een explosieve groei en heb liever dat ze dit x wat kleiner blijft dan dat ik weer het experiment moet afblazen. Als ze de komende dagen te hard gaat gaat er gewoon een scrognet bij komen, maar ivm werkzaamheden in de buurt hou ik haar liever mobiel. Ze heeft al wel geweldig goed geworteld, veel sneller dan een plant uit zaad zou doen.

Ook de propegator is inmiddels helemaal klaar voor het experiment. De mini-filter die ik heb besteld past perfect. Ze heeft een capaciteit van 175 m3 en gaat dus goed samen met de doorsnee buisventilators uit de bouwmarkt. De led vult de ruimte ook goed. Op 60x60 heeft de lamp een ideale dekking.

Het is nu wachten tot de 1e topjes zich gaan laten zien, maar uit de ervaringen die ik heb met led trek ik de conclusie dat het nog wel even zal duren voor het zover is. Om tot die tijd toch iets leuks om handen te hebben heb ik iets nieuws om me mee te vermaken. Ik liet al eerder vallen dat ik deze zomer een aantal leuke experimenten wou opzetten. Of ik het hier ga posten weet ik nog niet, maar er is een nieuwe bestelling met zaden onderweg voor nog een kweekexperiment. Helaas past het experiment maar half in de geest van het forum, omdat het om soorten gaat die niet uit de cannabis familie wegkomen. Hieronder een overzichtje van mijn bestelling:

Degene met wie ik het experiment ga starten is de Nepenthes attenboroughii. Dit is een vleesetende plant die dusdanig groot kan worden dat hij kleine zoogdieren kan verteren. Mijn doel is om hier een schep bovenop te doen. Kijken of hij op dwc zo groot kan worden dat hij ook best een hele kip zou lusten :D Mijn dillemma is dat het aan de ene kant om een hydro kweek gaat en hij hier dus prima thuis hoort, maar aan de andere kant is dit wel een wiet forum, geen tuinland forum.... Ik laat het dus aan de moderators over of het hier ook geplaatst gaat worden. Mocht het uiteindelijk niet op het forum komen kan ik degene met interesse af en toe wel op de hoogte houden via de pm ;)

Een hele lange update, na een hele periode van stilte dus. Ik had veel om handen en veel nieuwe interesse`s om te verkennen, dat nam me heel even in beslag :) Daarnaast is het ook gewoon zomer, wie gaat er nu achter de pc hangen? Geniet van de regen en tot de volgende update! :P

ReageerCitaat
Geplaatst : 10 juli 2014 17:04
Parkinzoon
(@parkinzoon)
Prominent Member

als de plant groot genoeg word om mijn schoonmoeder t verorberen hoor ik het graag :-)

vrijheid is ongedwongen actie en reactie...

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 juli 2014 11:11
Inie
 Inie
(@inie)
Noble Member

Mooi, eindelijk een echt kleintje voor het micro project!
Ben ook benieuwd naar je stekverslag, of eigenlijk mijn vriend. Dit zit doorlopend dingen te verzinnen om in een soort tonnetje een hele kweektent te gaan passen.

Nu wachten tot de blueberry van start gaat. Schattige setup zo met de led lamp en alles naar verhouding aangepast. Ben benieuwd.

Wat betreft je Nepenthes zou ik dat graag volgen. Ik heb die een paar keer geprobeerd, maar telkens werden de bekers bruin/verdroogd en ik kon ze niet in leven houden.

edit: h vergeten in plantnaam :oops: ik geef Groenrijk de schuld :P daar kwam mijn Nepentes vandaan

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 juli 2014 13:38
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Vleesetende plant die zoogdieren opeet!

Wie wil je laten verdwijnen :wink:

gr
vladimir :rofl:

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 juli 2014 18:41
sativa
(@sativa)
Prominent Member

Nepenthes is ook geen makkelijke plant om te kweken Inie ;) Het ligt er ook aan of je een hoogland soort of een laagland soort hebt.

Mijn zaden komen uit Chechië. Ik betwijfel of tuinland deze soorten gaat aanbieden. De Nepenthes Attenboroughii, waar ik het verslag mee ga doen, is op het gebied van hobbyplanten op hydro waarschijnlijk wel de meest waardeloze keuze die je kan maken :rofl: Zover ik heb begrepen is er maar 1 plek ter wereld waar deze plant groeit. Boven op een paar afgelegen bergtoppen in de regio Palawan in de Filipijnen. De soort is ernstig bedreigd en beschermt tegen stroperij in het wild. Het is legaal om ze thuis te kweken, mits het duidelijk aan te tonen valt dat je de plant niet zelf hebt geplukt op de bergtop of de zaden van de planten daar hebt afgetrokken. Daarnaast leeft de plant op 1500m boven zeeniveau bij dagen van 20 graden en nachten van 10 graden. Ook vraagt de plant een voedingsarme bodem, met een hoog ijzer en magnesiumgehalte bij een ph van 4.5 :suprised: Oftewel, het is een ongelovelijke uitdaging om deze plant op een goede manier groot te brengen onder dwc. Het zal waarschijnlijk de 1e in zijn soort zijn die op dit medium wordt getest :confused: De plant zelf in levende lijve berijken zal een avontuur op zich zijn :)

De plant hier levend in NL laten cultiveren op dwc, dat is gewoon zo`n absurd gek idee dat ik het gewoon wel moet doen :)

ReageerCitaat
Geplaatst : 16 juli 2014 03:23
Pagina 1 / 2
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub