Forum

Eerste eigen kweek - buiten, diverse soorten  

Pagina 3 / 3
  RSS
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Dat is mooi #@&^% !

 

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 juni 2017 13:19
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member
Geplaatst door: Juna

De WW bij mij thuis die de insectenplaag en behandeling wonderwel heeft overleefd gaat dapper door. Zit inmiddels vol gaten (geen idee wat het nou weer is, mijn moestuin gaat ook naar de tering, maar ik heb gewoon de energie niet meer om wéér te gaan zoeken en bestrijden) en heeft maar weinig blad, maar groeit toch door en is zelf bezig om bloeiharen aan te maken. Het is net de scène in Monty Python's Holy Grail met de Black Knight. Respect voor deze strain.

Inmiddels is deze WW van de 2 overgebleven verbrande blaadjes weer uitgegroeid tot ca. 30cm en zit ze vol bloeiharen. Het zal wel een extreem kleine oogst worden zo (áls ze nog overleeft tot die tijd), maar ik sta echt versteld van haar veerkracht! Ook al kwam er helemaal niets vanaf, ik houd haar nu sowieso omdat het fascinerend is om te volgen. 

ReageerCitaat
Geplaatst : 21 juni 2017 21:49
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

De weggegeven White Widow loopt op het eind qua bloei denk ik. De losse bladeren beginnen geel te worden en af te vallen, de rest van de bladeren (dus die aan de takken met toppen) zien er nog perfect uit. Ik maak daaruit op dat de plant energie stopt in de toppen i.p.v. in de losse bladeren? In ieder geval lijkt het me geen tekort als alleen de grote losse bladeren vergelen en afvallen?

Mijn voornaamste vraag is: moet ik eind deze week oogsten, of over ca. 14 dagen (of nog later)? Ik ga namelijk vrijdag op vakantie en ben dan ruim een week weg. Ik heb met een microscoop gekeken en vrijwel alle trichomen zijn wit, enkele nog helder en sporadisch kwam ik een amberkleurige tegen. Hieronder enkele foto's. Kan iemand me adviseren?

Zo trof ik de plant aan

Bladeren eraf gehaald

Twee toppen

Met een microscoop voor de telefoon

ReageerCitaat
Geplaatst : 10 juli 2017 16:22
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Deze kan nog wel 2 weken staan. Ik denk dat je best wat voeding kan geven hoor. Blad vrij licht + nu met aandikken gaan ze eten om te kleven.  

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 juli 2017 12:24
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Ja , die mogen nog enkele weken hebben voor ze echt klaar zijn. 

Beetje (bloei)voeding kan geen kwaad .

Haal steeds die vergeelde bladeren uit je plant , die geven ernstige kans op schimmels bij nat weer .  Laat ook geen blad op de potaarde liggen . 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 juli 2017 17:18
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

Het is wel een autoflower overigens, en ze staat nu een maand in bloei. Maar dan ga ik met gerust hart op vakantie 😉

Plant krijgt bloeivoeding, maar gezien ik het zelf niet kan geven (ik heb deze plant weggegeven) heb ik gezegd dat dat best maar 1x per week gebeurt. Ik was een beetje bang dat ze anders misschien zou verbranden. Kan het vaker? Ze krijgt PowderFeeding Short Flowering van Greenhouse (van die zakjes). 

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 juli 2017 10:56
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Ben niet bekend met die zakjes maar kunt het wel verdubbelen denk ik zo aan de plant te zien. Als je na je vakantie begint met spoelen heb je nog zat tijd denk ik. Je hebt wel minimaal 7 weken bloei nodig, denk eigenlijk dattie wel 8 kan maar zeker weten doe ik het niet.

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 juli 2017 14:55
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

Ik heb even geïnformeerd en het blijkt dat de plant nu om de dag water met wat voeding krijgt (dosering zoals aangegeven). Dat lijkt me toch voldoende? Ik vind het persoonlijk zelfs wat veel, maar dat kan ook liggen aan dat ik normaal nooit tuinplanten voeding geef. 

En die 7 weken bloeitijd, is dat vanaf het verschijnen van de eerste bloeihaartjes of vanaf dat er echt toppen gevormd worden? 

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 juli 2017 21:51
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Je kunt een gewone tuinplant niet vergelijken met een wietplant denk ik... Daarbij staat de plant niet in de tuin maar in een pot en groeit en bloeit explosief.  Ik geef mn planten binnen ( en buiten 2e fase bloei) elke dag voeding. Soms max soms iets minder ligt eraan wat de plant verlangt en aan jou plant te zien verlangt die wel wat extra's maarja daar sta je vrij in.

Meestal vanaf de toppen gevormd worden maar ik ga eigenlijk altijd tellen vanaf de haartjes/groeispurt zodat ik nooit te laat ben.

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 13 juli 2017 14:33
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

Ik ben er weer en mijn kleine WW 'lolly' staat nog. Ik vraag me af of deze inmiddels klaar is? Alle trichomen zijn minimaal wit, sommigen bruinig. Helaas lukt het moeilijk hier foto's van te maken, onderstaande is het beste wat ik kon doen. Plant is nu 3 maanden oud. Als ze klaar is, moet ik dan nog 'spoelen' om de voeding weg te krijgen (ik heb minimaal gegeven, 2x voor ik wegging en 1x vandaag) of is de hevige regen van het moment voldoende?

De andere (weggegeven) plant controleer ik morgen, die krijgt sinds het weekend geen voeding meer. Zelfde vraag hier (foto's daarvan volgen morgen).

ReageerCitaat
Geplaatst : 25 juli 2017 19:18
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

En dan hier de weggegeven plant. Ook hiervan wil ik graag weten of die klaar is? Ik ben vanaf komende week namelijk weer 2 weken amper thuis, dus het is deze week oogsten of pas over 2+ weken. Circa 80% van de trichomen is wit en ongeveer 20% is bruinig.

Zo trof ik de plant aan. Er komen nu dagelijks gele bladeren bij. Ik haal ze er nu af, want als ik dat niet doe sterven ze toch zelf af binnen enkele dagen.

De toppen

Close-ups zo goed als het ging

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 juli 2017 18:24
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Ik denk dat je ze wel kunt oogsten. Kzou die laatste geen 2 weken meer staan. Maar hoe ga je het doen als je het voor je vakantie knipt en te drogen legt? na 2 weken drogen houd je met dit weer helemaal niks over. Ik heb het na 4 dagen al vrij droog :(.. 

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 juli 2017 21:27
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

Gaat dat zo snel? Ik weet niet waar jij woont, maar hier is het heel vochtig geweest? Alleen gisteren was het mooi weer. Ik kan vandaag oogsten en zondag checken, of ik kan dit weekend oogsten en de vrijdag erop checken? Planten komen op een zolder te hangen om te drogen. Ik moet de boel er nog even op naslaan (want ik heb nog geen idee hoe ik het beste kan drogen in de beschikbare ruimte), maar ik dacht dat het droogproces veel langer in beslag nam? 

ReageerCitaat
Geplaatst : 27 juli 2017 08:26
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Het lijkt misschien vochtig met die hoosbuien en natuurlijk is het geen op en top zomer maar het schijnt toch aardig droog te zijn ( http://www.dumpert.nl/mediabase/7194951/12fb4309/water_kleurt_roze_op_texel.html - https://www.youtube.com/watch?v=j0DJs3Z45cY) en de temp zit gemiddeld nog steeds boven de 22 graden, zeker binnen op zolder.

4 dagen is misschien overdreven maar het ligt ook aan de dichtheid van je toppen. Het zou inderdaad goed zijn als je 2+ weken kunt drogen maar ik heb dat nog nooit gehaald.. Misschien 1,5 week in de winter.. Ik kan dan ook niet aan de (juiste) temp van 18 graden komen. LV let ik niet eens op want daar ga ik toch niet van alles voor aanschaffen. Het enige wat ik doe is het heel iets nattig in de pot stoppen zodat ik het elke dag voor een tijdje kan openen en het langzamer kan laten indrogen. Ik heb een hekel aan keiharde, te snel gedroogde wiet die op je keel brandt. Als je dit gaat doen moet je wel oppassen dat het niet té nat is, en dat je het geregeld opent want heb ook al eens schimmel gehad en een hele plant moeten weggooien..

Je kunt eventueel als je bang bent dat het nog te snel gaat er een paar aardappelschillen bij leggen. Of later juist als het al té droog is.

 

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 27 juli 2017 12:01
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

Ik heb je advies opgevolgd en de ene plant vandaag neergehaald, want dan is er tijdens het droogproces de meeste controle op (vaker iemand in de buurt om te checken).
Het trimmen viel me vies tegen, wat een werk! Het kostte me zo'n 5 uur, maar dat zal ook wel zijn omdat ik er totaal geen verstand van heb, enkel van plaatjes en tekst. Het meest gelezen advies was om de kleine blaadjes tot 0,5-1 cm af te knippen dus dat heb ik gedaan. Soms erg lastig, ik heb ook wat stukjes top per ongeluk meegeknipt, maar ach oefening baart kunst toch? Bij sommige toppen heb ik de hele kleine blaadjes laten zitten, die waren zo wit dat het me zonde leek ze helemaal af te knippen.
Ik was verrast door de geur, het had net zo goed citroenmunt kunnen zijn. Is dit normaal? Of is er toch wat voeding blijven hangen? Mijn eigen plantje ruikt net zo en die heb ik maar 2x een halve portie voeding gegeven (die bijna dood gegaan was, ik had die eigenlijk alleen laten staan om het groeiproces van dichtbij te zien) dus ik vermoed dat het gewoon de soort is?

De hoofdtop

Zo heb ik ze geknipt

Daarna op de (donkere, wel met open vloerluik) zolder te drogen gehangen

Helaas was er een top met een bruin plekje, ik vermoedde dat dit zogenaamde toprot is en heb deze plus wat er direct omheen zat weggegooid

ReageerCitaat
Geplaatst : 27 juli 2017 23:02
Pagina 3 / 3
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub