Forum

Eerste buiten kweek zelf: 4 keer Sweet tooth autoflower van Free Seeds Online  

  RSS
Impulswietje
(@impulswietje)
Active Member

Hallo mensen,

Ik heb net zaadjes besteld: Sweet tooth autoflower van Free Seeds Online. Deze site is erg nieuw en ik ook in dit hele gebeuren. Er zijn erg goede recensies over deze site las ik veel. Daarom dacht ik van ja, het is goedkoop, en misschien haal ik er wat moois uit. Morgen of overmorgen komen de zaadjes aan. Ik heb een zelf gemaakt kasje van pvc buizen en doorzichtig folie gemaakt. ik heb bij de ingang een bekertje bier gezet tegen slakken, en ik schat dat mijn plantjes nu rond de 8 uur zonlicht krijgen, en de hele dag lang daglicht. In mijn tuin kan ik niet een plek vinden met meer licht. In dit kasje zitten ook een paar zaailingen van de Albert Heijn :P. Foto's volgen nog. Omdat het nu vroeg in het zeizoen is wil ik binnen voor mijn raam ze laten ontkiemen en groeien tot na ijsheiligen. Hierna wil ik ze in het kasje zetten om vervolgens buiten beter te groeien. Ik laat ze rustig groeien in potgrond van de albert heijn, en ik kijk even of ik nog groei/bloei voeding heb maar als dit niet het geval is probeer ik het denk ik maar zonder voeding. ze zitten in 1 grote bak met elke plant ongeveer 12(2x2x4 dm)  liter vrije ruimte heeft om te groeien. Binnen zet ik ze in bloempotten van eerst hoogstens 1L. Heeft iemand tips? 

Citaat
Geplaatst : 24 april 2017 00:16
_Inie_
(@_inie_)
Trusted Member

Welkom hier 🙂

Je plan klinkt goed, al denk ik dat je plantjes in de bloeifase wel wat voeding zouden lusten. Alles in 1 bak heeft als nadeel dat je niet per plant het water en evt. toevoegsels zoals voeding kan geven. Bijvoorbeeld als 1 plant achterblijft en een andere gaat juist heel snel, dan wil die laatste meer voeding en kan de eerste daar niet tegen. Omdat ze dezelfde aarde delen zit je dan met een probleem.

Juna heeft ook autoflowers en hier een draadje over gemaakt (even naar boven scrollen), ook over het juiste moment van ontkiemen en welke stappen dan tot je planten op de definitieve bestemming komen.

Ben benieuwd naar de foto's!

ReageerCitaat
Geplaatst : 24 april 2017 17:42
Impulswietje
(@impulswietje)
Active Member

Net even snel foto's gemaakt van het kasje, ik verwacht dat de planten ongeveer 80cm worden, precies groot genoeg voor dit kasje. als dit niet het geval is kan ik de bovenkant er gewoon af halen en groeien ze lekker verder. in de middelste 4 'vakken' wil ik ze laten groeien. Ik ga trouwens nog op zoek naar wormen, en ik ga nog wat aarde verzamelen waar brandnetels op groeien. Een paar goede vrienden vertelden me dat op aarde waar brandnetels op groeien ook heel goed voor wietplantjes is.

ReageerCitaat
Geplaatst : 24 april 2017 22:01
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Wel,je vrienden hebben gelijk !

Brandnetels is familie van de wietplant en ze houden graag van grond met een open structuur 😉

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 29 april 2017 10:10
Impulswietje
(@impulswietje)
Active Member

3 van de 4 zijn nu net boven gekomen. heb ze gelijk beetje water gegeven en mooi in de zon gezet. Nu geef ik ze vaak genoeg water als de grond erg droog lijkt te zijn, zodat het weer zacht en vochtig aanvoelt. 

zoals je ziet zitten de zaadjes er nog aan. Moet ik deze zaadjes er af pulken met iets of gewoon lekker laten zitten dat die planten t mooi zelf oplossen? 

 

Ik ben trouwens ook een klein experimentje gestart. ik ben bij de eerste 2 plantjes een koptelefoon gezet met plantenmuziek van internet de hele tijd op herhalen. En de andere 2 plantjes zouden dit lijkt me niet horen omdat het muziek niet erg hard is. Ik wil de hele kweek deze 2 planten muziek blijven geven en de andere 2 niet.  Zo kijk ik of deze muziek dus echt zou gaan helpen of dat er juist geen verschil is. Veel kwaad kan het in ieder geval niet lijkt me.

ReageerCitaat
Geplaatst : 30 april 2017 16:22
Doggy
(@doggy)
Estimable Member

LOL!

ReageerCitaat
Geplaatst : 30 april 2017 20:08
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Over de hoesjes vd zaden , die zouden er moeten afvallen. Als ze na 24 a 48 u na bovenkomen er nog opzitten dan dien je ze handmatig  maar zeer voorzichtig te verwijderen. Anders kan er van alles mis gaan. 

Uw muziek experiment , ik volg het op 🙂 ....ben benieuwd . 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 1 mei 2017 13:44
Impulswietje
(@impulswietje)
Active Member

Zag ze veel te snel de hoogte in groeien en ze kregen erg dunne steeltjes. alle 4 boven gekomen en groeiden sowieso een cm per dag. Omdat ze in kleine potjes zaten en ik het 'strekken' zo niet tegen kon gaan heb ik ze over gepot naar grote potten. Deze zijn niet helemaal vol gestopt voor als ze nog meer groeien dat ik er dan nog aarde bij kan doen. Nu ze erg diep de grond weer in gestopt. De zaadjes vielen er gewoon zelf af en de potten zijn gevuld met potgrond(70%) en grond waar brandnetels op groeien(30%).

Ik zie (nog) geen verschil in de zaailingen met muziek en zonder muziek. Het word nog afwachten dus. Nu rustig water geven af en toe en over de week over alle 4 een volle plantenspuit verdelen. Het is wachten tot de eerste 'echte' bladeren gaan groeien. Ik zie nu kleine blaadjes vormen(ongeveer 1/4 van de eerste ronde blaadjes)

ReageerCitaat
Geplaatst : 2 mei 2017 18:13
Impulswietje
(@impulswietje)
Active Member

De kleintjes beginnen al lekker te groeien. Ze hebben ook al 'drie vinger' bladeren. nu nog erg klein, maar ze groeien al steeds sneller. Ik heb 3 van de 4 plantjes versterkt met ijzerdraad i.v.m. strekken. Soms worden ze nu buiten gezet als het lekker weer is om meer zon te vangen. Het seizoen is net begonnen en ik dacht dat het misschien mooi is ze nu dan buiten te zetten. Is dit verstandig volgens jullie? Ook heb ik er muntjes omheen gelegd tegen slakken als ik ze buiten zet. Heb er tot nu toe geen 1 gezien maar ik neem maar geen risico. Ook ben ik nu bezig met brandnetelgier. Het leek me toch verstandig ze uiteindelijk voeding te geven wat zo biologisch mogelijk is. Bloeivoeding moet ik nog even zien hoe ik daar aan ga kopen. Desnoods koop ik het wel. Wanneer zal ik deze gier gebruiken om mijn planten te voeden? ik ga sowieso eerst eerst de helft van de aanbevolen hoeveelheid gebruiken: 1 liter brandnetelgier op 20 liter water in dit geval.

 

Over het muziek experiment: de eerste plant met muziek doet het zo vrijwel het best, en de tweede plant met muziek doet het zo vrijwel het slechtst vergeleken met alle 4 de plantjes.

ReageerCitaat
Geplaatst : 21 mei 2017 21:15
Gmdw58
(@gmdw58)
Honorable Member

Ziet er goed uit :D, gewoon lekker doorgaan.
Zo'n soort eenvoudig kasje heb ik dit keer ook gemaakt met plastic, wat hout en pvc buizen.
In elk geval om de plantjes uit de regen te houden.
Ik vrees dat de koper centen niet veel nut gaan hebben, het moet aaneengesloten zijn om slakken tegen te houden.
Die brandnetelgier ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar. Maak je die zelf of koop je die ?
Groet, Ruud

No buds, no glory
Gmdw58

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 mei 2017 01:08
Impulswietje
(@impulswietje)
Active Member

de brandnetelgier maak ik zelf. Hier zijn een aantal beestjes in gekomen maar ik haal t goedje nog wel door een keukenzeef of iets om alles er uit te halen

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 mei 2017 17:49
Impulswietje
(@impulswietje)
Active Member

ze gaan opeens erg hard! Ze hebben allemaal net hun eerste bloeiharen en ook al hun 5 tenige bladeren. Ze zien er erg gezond uit en tot nu toe niet echt last van ongedierte gehad. Wel een paar spinnetjes die er af en toe over heen liepen maar die tik ik er gewoon af.  De gier was mooi op tijd klaar en toen ze 20cm waren ben ik ze begonnen te voeden met 1 op 20. Nu ben ik aan het opbouwen naar 1:10. De bladeren worden ook met de dag groter. Er is alleen 1 probleem. Bij 2 van de 4 plantjes zijn de bovenste bladeren naar beneden gaan krullen. Te veel zon misschien? Ik dacht eerst misschien een stikstof overschot door de brandnetelgier. Maar dan zouden de bladeren ook donkergroen kleuren lijkt me. Weten jullie wat er aan de hand is en wat ik er tegen kan doen? 

 

Hier foto van de bladeren die naar beneden krullen. De andere plant heeft dit precies hetzelfde.

De 2 plantjes met de muziek groeien tot nu toe het best. Het grappige is nog wel dat die met muziek dus niet naar buiten krullen en die zonder muziek dat wel doen. 5 uur op de dag laat ik ze 'luisteren' naar dit muziek. Ik doe dit niet de hele dag omdat ik ze eigenlijk 2 keer op de dag moet verplaatsen om ze in de zon te zetten. en dan moet ik gelijk ook de 'apparatuur'  voor het muziek ook meenemen. Deze hou ik nu ook op een vaste plek.

ReageerCitaat
Geplaatst : 2 juni 2017 15:58
Impulswietje
(@impulswietje)
Active Member

gisteravond heb ik volgens mij een insect gevonden wat leek op een sprinkhaan. hij zat op de bladeren gevonden van een plant, Het at een deel van een blad op waardoor een gat in een blad zit. Heb ik ze daarna binnen gezet en dit insect sprong ook gelijk weg waardoor ik niet wist waar hij heen was gegaan. Vanochtend heb ik dit kleine insect nog gevonden op een blad. Het was er volgens mij 1.

weet iemand wat dit precies is en wat ik er tegen kan doen?

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 3 juni 2017 15:13
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Yep ,dat een sprinkhaan.

Binnenkwekers kunnen kruidnagels en/of een dopje ammoniak neerzetten.

Zou niet weten of dat buiten ook effectief is.

Anders naar een tuincentrum voor spray oid  😉

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 5 juni 2017 11:38
Impulswietje
(@impulswietje)
Active Member

het zijn nu inmiddels mooie planten waarbij de kleinste 50cm is en de grootste rond een meter hoog. Ze bloeien al een tijdje en er beginnen al mooie topjes aan te komen. Onderin zijn de bladeren wat lichter maar daar maak ik me geen zorgen over. Ze ruiken nog niet, maar dat komt snel genoeg lijkt me. Ze zijn nu net gestopt met groeien en ze zijn nu bezig de toppen aan te dikken. 

De 2 planten met muziek zijn allebei bijna tot de meter aan gekomen en de andere 2 planten zijn tot 60cm ongeveer. Dat is erg opmerkelijk. De andere 2 planten zonder muziek hadden eerder ook last van naar beneden krullende bladeren. Die zijn al wel weg maar er is wel te zien dat de bladeren op dat niveau een misvorming nog hebben. Dit experimentje is niet erg accuraat want dit zou je op grote schaal moeten doen. Als je toch stroom zou gebruiken om je planten te laten groeien zal ik dat doen in meer licht, in plaats van je geld te stoppen in muziek voor de planten. Het zou mogelijk kunnen zijn dat die planten positief op de muziek hebben gereageerd. Maar ik stop nu met dit muziek gebeuren want ik kan er niet veel meer uit concluderen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 25 juni 2017 17:26
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub