Forum

White widow , vergelijkende kweek  

Pagina 4 / 5
  RSS
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

spint lijkt definitief verdwenen , ik blijf alert ! 

Nog een dikke drie weken, misschien vier+. dan is het oogsttijd 🙂 .....net op tijd voor de eerste festivals .

Ik er nu pas aan gedacht heb  dat er een nieuwe lamp in mocht , de 'oude' is nog ok maar  geeft toch al wat minder licht . Het licht wordt wat gelig. Dus via een site bestelt omdat onze sponsor deze niet meer levert, na het weekend  krijg ik ze en gaat ze er direct in. 

De koude nacht  heeft de zolderkamer koud gemaakt . Mijn lampen branden van 20u tot 8u en dan was het nog goed(26) maar tegen een uur of tien werd het fris, slechts 12.3 in de kast. na de middag deed de lentezon zijn werk en kwam de temperatuur terug naar 16 en later zelfs iets meer. 

dat ik zeer tevreden ben met de fles plagron Bloom , zie verslag bij product review . Volgende aankoop is de Booster van plagron, voor volgende kweek. 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 20 april 2017 23:25
Stekkie
(@stekkie)
Famed Member

jaloers kijk ik naar jouw verslag DD.

mooie grote planten met goed ontwikkelende toppen. 🙂

bij mij zijn ze weer veel te klein gebleven en waarschijnlijk te vroeg in de bloei gezet.

bloeiperiode reken ik trouwens net zo als jij het uitlegt, vanaf het beginnen te vormen van de eerste topjes.

 

suc6, Stekkie

als 't niet gaat zoals het moet, moet 't maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 21 april 2017 11:24
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Als je eenmaal ongewenste huisdiertjes op je plant ontdek, en ook nog eens in de bloei periode, dan stort je mooie droom in 🙁

Ben je er op tijd bij dan kun je nog altijd een mooie oogst bewerkstelligen.

Ik gruwel van ongewenste beestjes en komt door de allereerste spint bij me. Schrok me de pleuris toen ik ze rond zag lopen met de microscoop...

Als ik een plekje zie op een blad kijk ik wel of het in orde is.

Eenmaal spint gehad .. dan blijf je alert en da's alleen maar goed eigenlijk.

Toch ?

 

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 21 april 2017 15:36
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Cootje , mijn mooie droom stortte zeker niet in, wel een dikke vloek. Idd midden in de bloem is altijd shit, spuiten en daarna natte planten geeft verhoogd risico op schimmels en zo. Gelukkig ken ik er iets van en neem ik het risico erbij , ik had tenslotte geen andere keus . Spint tast je planten zo snel en zo erg aan dat ze op drie weken tijd  'doods' worden. Maar alles is goed afgelopen , gewoon een extra verhaal en ervaring erbij . 

Hoe herken je snel Spint? het begint met een soort van stof-korreltjes op je bladeren. als je dat ziet echt heel flink checken. spint kan in alle kleurtjes voorkomen, geel, oranje-bruin, zwart en zelfs in het groen. Goed kijken of je 'puntjes' ziet bewegen , dat is de eerste fase. Tweede fase is her en der aan bladeren precies haartjes zien hangen. Mini webjes aan de voet van bladeren of in de toppen, je ziet dan ook meerdere beestjes lopen op het blad . Derde fase is een overduidelijke webvorming  op meerdere toppen en bladeren , massaal veel beestjes . Als je dan niks doet staan heel je planten vol en is hij totaal verloren. 

@ Stekkie , ja ik herken je probleem . Heel moeilijk inschatten om ze op het juiste moment in bloei te laten gaan. Ervaring met een bepaalde soort is echt een sterke troef . Een verslagje schrijven hier en herlezen helpt . Eens ze op 12-12 staan en meerdere dagen is er geen weg terug meer , je kan dan enkel hopen dat het nog goed komt. 

De bladeren van de planten hebben een beetje te lijden gehad van de voedingstekorten en beginnen her en der te vergelen. Niks dramatisch en het is 'nog maar' een dikke drie weken , geen probleem er staat nog genoeg gezond blad op . Het zijn de grote en oudere bladeren die het probleem vertonen en dat is eerder normaal op dit stadium . De gegeven voeding , twee keer tot nu, voorkomt nieuwe aantasting . Ook heb ik een klein beetje beendermeel (P) en patentkali (K)  op de toplaag gestrooid en ingewerkt in de bijgevoegde aarde . Dat enkel dagen terug al zodat ze al konden oplossen-werken . Een soort van  booster. Daarnet water met de bloom gegeven .  De volgende keer  gewoon zuiver water geven. 

Toevoeging; op de foto's merk je dat de lamp eerder gelig kleurt , als de nieuwe erin zit  zie je het verschil hopelijk en ik ook. Met het blote oog ga je amper verschil merken , via foto's wel. 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 21 april 2017 21:54
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Yeah,dat ziet er goed uit 😀

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 21 april 2017 22:55
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

!!BREAKING NEWS!!

 Had ik een erg geknapte tak op plant rechtsonder en die begon zowaar snel af te rijpen . Ik heb besloten die te oogsten en om enkele dagen te laten drogen . Ze is eerder iets te vroeg geoogst maar had om unieke poker redenen liever wel eentje gesmoord ( ik speel veel beter met een jointje) en daarom geknipt. Vlak na de foto-shoot , ook toen enkele close-up van dat topje genomen. Een slechte close-up van dat topje leerde mij, veel spierwit en her en der puntje amber .    

Rooktest 1 ; eerste jointje dat  ik draai is steeds een kleintje,  1/2 portie van mijn normale eerste joints. Het was 3 maand geleden dat ik de laatste joint had gerookt ik was voorzichtig.  

Desondanks dat het snel ( niet geforceerd)  gedroogd is , was de geur en ook de smaak van de wiet goed, lekker zoetig-fruitig en fris. Ook plakte de topjes aan de vingers bij het verkruimelen .  Rustig gerookt , en halverwege de joint komt er een heel plezante high en een relaxed body gevoel opzetten,de high eerst. DD Sensi loopt met een sensi smile , voelt zijn spieren ontspannen en geniet . hij merkt op dat hij wat sneller afgeleid is , soms van de hak op de tak springt maar eens hij met iets bezig is zich daar helemaal in verdiept (in the zone = pokerterm) en heel goed werk levert. Een stukje geschreven voor op facebook over een filmpje van een walvis die gered werd . Die stukjes zijn dan beter en in dit geval want dan schrijf ik ook beter ......en we dwalen af 😉 . De sterkte is best ok en ook  langdurig . Ik heb een tweede jointje a halve sterkte gedraaid en  dat anderhalf uur later opgerookt . Derde kleine jointje bungelt nu op mijn lip en is de laatste voor vandaag. ik vind hem nu al goed 🙂 .Hij wordt nog beter als alles meezit. 

De plant met geknakte tak vertoont de eerste tekenen van stilaan klaar  te geraken , vooral aan de toppen van de zijtakken. Het echte topgedeelte doet rustig verder zijn best met bloeien.Mogelijk dat ik de zijtakken eerst oogst , en de top later. Vroege of "jonge" wiet  geeft een heerlijke high .

   

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 24 april 2017 23:13
Aloyske
(@aloyske)
Estimable Member

Van zo'n zaligmakende omschrijving krijg ik hier op me werk ook zin om er een te draaien. geniet ervan!

Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 25 april 2017 11:04
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Niet leuk dat er een tak is afgebroken maar moest stiekem wel lachen over je post hoor.

!!BREAKING NEWS!! hahahaha

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 25 april 2017 13:15
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

De twee lampen kwamen vandaag aan en heb er direct één ingedraaid . Ik merk een verschil aan licht dus het was echt nodig. Op de foto's merk je dat het wat witter licht is en ook sterker licht . 

Foto met lamp , voor de kenners , zo groot is die top 😉 . Gaat nog dikker worden . Overzicht foto zoals normaal elke week eentje, nu tussendoor.

Ook de  "geknakte" plant in close-up genomen , de stilaan "afrijpende" delen . Nog veel te vroeg om nu al te oogsten. Ik blijf geduldig verzorgen voor het beste resultaat . Oogst ,uitgerekend over 20 dagen klaar. Beslissing valt pas op de laatste moment en allicht in delen . Klaar is oogsten , niet klaar even wachten. Mogelijk knak ik nu zelf één of twee takjes van die ene plant , is kijken of die ook sneller afrijpen. 

Aloyske & Cootje , bedankt voor de complimenten . Ja die breaking news vond ik zelf leuk , zowel een woordspeling op de geknakte tak als de sneer naar de media .Die gebruiken de term "breaking" tegenwoordig voor een scheet in een fles . Mijn nieuws was even onverwacht en "groots" 😉 . Nu een dagje later blijf ik even lyrisch over de wiet .

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 25 april 2017 21:13
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Een scheet in een fles .. hehehehehe

Altijd goed als je een reserve lamp in huis hebt,je weet maar nooit hé 😉

De levensduur is meestal zo'n 10.000 uur en ik houd het aantal uren dat íe aan is geweest bij dmv een text bestandje op de pc.

Een bedrijfsuren tellen kan natuurlijk ook.

Als je een lamp hebt die aan de 10.000 uur zit dan kun je ermee voor groeien of bewaren als reserve pit 😀

 

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 april 2017 13:38
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Cootje ; Ik hou de 'oude' lamp ook nog bij maar een goede in reserve is wijs. Scheet in een fleske = Antwerpse uitdrukking , ophef om niks .

Over tijdig lampen vervangen  .Bronnen verschillende fora .

1: Men gaat ervan uit dat een HPS lamp die 12 uur per dag brandt, na een jaar 20 % van de efficientie heeft verloren betekent dat 20 % minder oogst. De theoretische levensduur van een lamp is 24.000 uur en het verslijten van een lamp wordt vooral veroorzaakt door het in werking zetten. Het is winstgevender om de lamp te vervangen wanneer deze 20 % van haar oorspronkelijke lichtvermogen heeft verloren, dan te besparen op de koop ervan.  Wanneer moet je HPS kweeklamp vervangen? Na ongeveer 6.500 uur oftewel een keer per jaar (ongeveer 4 oogsten).

2:De lichtintensiteit van hoge druk kweeklampen neemt af naarmate je ze langer in gebruik hebt. Vervang ze daarom tijdig (ongeveer na iedere 3 tot 4 kweekrondes) en merk op dat je oudere bulbs dus iets lager kunt hangen. Je merkt het wanneer je planten harder dan normaal strekken om meer licht op te kunnen vangen.

 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 april 2017 15:51
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Gisterenavond besefte ik plots dat ik de wekelijkse donderdag foto niet genomen had. Ik had al wel een tussentijdse foto geplaatst op dinsdag . Komt het eigenlijk goed uit want de planten beginnen stilaan de eerste tekenen van afrijpen te vertonen  De plant rechtsonder ( overzicht) is al een weekje geleden begonnen met afrijpen . Die gaat allicht tegen het einde van de week geoogst worden. Eerst de juiste verhouding wit en amber bereiken voor hij gekapt wordt 😉  . 

Vanaf nu wordt het water geven beperkt , minder water en meststoffen worden beperkt of niet meer gegeven. Kijken hoe de planten reageren op enkel zuiver water . Nu ik met 'kleine' potten kweek (12l ipv 16l) merk ik toch dat er een hele kleine buffer is . Zowel het water geven als de meststoffen dienen perfect opgevolgd te worden . Eén dag maakt een groot verschil . Volgende kweek terug grotere potten. Die van 19 l . Puur om het gemak , er is geen meeropbrengst in gewicht . Even mooie planten , zelfs iets betere door langere voorgroei , dan in 16l pot .

De plant rechts onder die is stilaan aan het rijp worden maar hij is er nog niet , zie kleine zeer gelukte clos-up. Begin het fototoestel echt goed te kennen . Ik één top bewust geknakt had om te checken of ze echt sneller afrijpen( ja , zo ziet het er naar uit) heb ik door onvoorzichtig water geven een andere mooie top ook geknakt . Die zal als ongewilde extra controle top gebruikt worden. 

 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 1 mei 2017 13:33
Cupboardgrower
(@cupboardgrower)
Prominent Member

ziet er al smakelijk uit Sensi, nog even en dan de spreekwoordelijke bijl erin 😉 Volgens mij ben jij de eerste die de WW's klaar heeft niet?

De pessimist zit bij de pakken neer, een optimist maakt ze open!

ReageerCitaat
Geplaatst : 1 mei 2017 17:16
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Ziet er inderdaad niet slecht uit.

gr

vladimir 😀 😀

ReageerCitaat
Geplaatst : 1 mei 2017 21:05
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Foto's van afgelopen donderdag 4 mei, met flash.

Te merken dat ze op hun einde lopen , ze worden geler met de dag . Ook goed te merken dat ik op zeker moment voedingstekort had , vooral de midden plant had er last van. De andere ook maar minder . Ik ben zeer  blij met de 12 L potten en tot mijn verbazing kan je er echt grote mooie planten in kweken. Nadeel is , kleine water buffer, weinig voeding reserve/buffer en dat heeft me verrast . Bij grotere potten(16+) is het nooit "plots dringend"  eten of water . Gewoon meer relaxed voor mij .

Ondertussen in mijn favoriete tuincentrum ,  5 x 19 L potten met schotel gekocht . Merk elho (Nederlands) en het is van gerecycleerd plastiek .Niet te breed maar lekker hoog , ideaal voor wietkweek. Aveve (vroegere boerebond, BE)  , daar koop ik ook mij potgrond . De groene zak , bemest voor één maand .Luchtige grond die snel droogt en toch goed water vasthoud  , soms doe ik er een deeltje compost bij (max 20%) . Ideale wietgrond !! ook voor mijn geraniums en dergelijke :-).

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 6 mei 2017 22:05
Doggy
(@doggy)
Estimable Member

ziet er echt goed uit mooi boompjes 😛

Ik zit net op de 3e week, ik moet  nog 6-7 weekjes hahaha.

 

Hoe  hoog zijn jouw wijfjes geworden?

 

mvg Doggy

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 7 mei 2017 09:52
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Eerste plant geoogst !! 

De eerste plant , die rechts onderaan de overzichtsfoto , is geoogst . Hij was rijp , had zijn laatste drinken voor het weekend gehad en nu op zijn best . Ik had er al verschillende kleinere toppen van geoogst , deel is opgerookt , deels ligt te drogen . Ongeveer een 20 gram totaal. 

Ik heb de grotere bladeren eruit gehaald , de langere bloemblaadjes eraf getrokken zodat de de overschot (- takken) allemaal pure rookbare wiet gaat worden . In zijn gehele onderste boven gehangen op een donkere plek op zolder. Niet te warm , niet te droog , ideaal om perfect te drogen . Verwacht alles bij elkaar van die eerste plant een zestig gram gedroogde wiet . Twas duidelijk de kleinste van de vijf , in bloemvorming gezien dan . De andere vier gaan veel meer opbrengen .

De andere vier gaan nog een weekje staan , die volg ik op en ga op de moment zelf beslissen wanneer ze omgaan . Allicht tegen volgend weekend dat ze om zijn . 

 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 8 mei 2017 14:14
Stoney vond het leuk
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Ben benieuwd hoor 🙂

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 8 mei 2017 14:35
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Volgens plan zou het nu tijd zijn om te oogsten. Ik ga nog enkele dagen wachten . ze staan van half clear  tot milky . Binnen enkele dagen staan ze spierwit begin amber . Ik droog de planten in hun geheel en die rijpen nog enkele dagen na , iets meer amber . 

Deze keer  enkel close-up foto . Enkele hele mooie.

 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 14 mei 2017 20:09
Stoney en Gmdw58 vonden het leuk
Pagina 4 / 5
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub