Forum

White widow , vergelijkende kweek  

Pagina 3 / 5
  RSS
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Ondertussen staan de planten in bloei,de bloeiharen zijn nu bij alle planten duidelijk zichtbaar . Dit was de maandag al duidelijk maar wacht even tot morgen,donderdag, om foto's te nemen. Dan staan ze 14 dagen op 12/12 . Het strekken is nu zo goed als gedaan en ze gaan nog dikker worden en enkel bloemen bijgroeien .    

Verder  volg ik de vergelijkende kweekjes van mijn collega kwekers . Behoorlijk interessant omdat we daar LED kwekers, grote spaarlamp kwekers, Deep Water Culture kweek in hebben en ikzelf onder HPS en gewone potgrond kweek . Ook de kunstgrepen  verschillen van kweker tot kweker, de ene fimt de andere  scrogt en ik doe eigenlijk vrij weinig aan de planten . Niet dat het ene beter is dan het andere , je kiest gewoon wat het best bij je past en wat voor jou haalbaar is . De lezer kan kiezen wat voor hem de meest interessantste keuze is  .Al raad ik beginners aan om het simpel te houden en later eens je meer ervaren hebt pas met grote kunstgrepen te beginnen . Eerst de basis leren, dan de specialiteiten.  

 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 maart 2017 15:55
Stoney, Doggy en Stekkie vonden het leuk
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Na 14 dagen op 12/12 . Duidelijke toppen op alle planten. Na 10 dagen was het nog onzeker maar nu is het echt goed zichtbaar . Het strekken is gestopt . De aanmaak van nieuwe topjes gaat zeer snel een voortvarend , beter dan mijn vorige WW feminized . NEEN , ik ga geen gokje maken van hoeveel ik mag verwachten aan oogst , er kan nog vanalles mis gaan .

De overzichtsfoto is wat overbelicht . Bovenaanzicht is die van de middelste plant, die onderaan gesnoeid is . De bladfoto is er eentje om mezelf wat te bestoefen 🙂 , ze hebben namelijk elf vingers per blad . Vier van de vijf planten hebben elf vingers per blad, eentje negen. Dat is een aanwijzing  dat ze zich heel goed in 'hun vel' voelen . 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 24 maart 2017 16:16
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Mooi man 😀

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 maart 2017 11:01
Stekkie
(@stekkie)
Famed Member

hey DD,

vanaf wanneer reken jij de bloei periode?

en heb jij al wat met voeding gedaan?

als 't niet gaat zoals het moet, moet 't maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 maart 2017 15:17
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Stekkie , das een moeilijke vraag . Ik kijk eerder naar wanneer ze klaar zijn . Ik kijk zowel op welke dag ik ze op 12-12 zet als de dag dat ik duidelijk de eerste bloemetjes zie. Planten zijn geen exacte wetenschap voor mij . Als ik dan toch één specifieke dag moet kiezen zou ik eerder de 12-12 regeling kiezen.

Voeding? Neen niks tot hier toe. De potaarde die ik gebruik is best zwaar bemest en ik merk , bij vooral één plant, duidelijke tekenen  van beginnende overbemesting. Uit ervaring weet ik ook dat dat snel bijtrekt en mij in een verder stadium helpt om gezonde planten te behouden. Bij armere grond krijg je sneller geel blad (stikstof tekort) en bij te veel fosfor(bloeivoeding) ook omdat er dan een blokkade optreed van stikstof . 

Eens ik enkele weken verder ben , en de planten geven het aan, ga ik heel voorzichtig wat bloeivoeding  geven. 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 maart 2017 16:43
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Foto's genomen in het donker. Verklaart het 'witte' licht .Tis vd flash 

Met de stralende lente en warmte alsook de droge lucht is het waterverbruik behoorlijk gestegen. Om die reden  kan je onmogelijk een exacte watertabel opstellen.Ervaring, plantenkennis zijn daar veel belangrijker in.

Ze blijven boven mijn verwachtingen goed  gaan, dus beter dan ik hoopte 😉 . Daarvoor kweekte ik vooral in de winterperiode en waren de omstandigheden  minder goed , dat verschil merk ik wel . De luchtvochtigheid, de temperatuur (van buiten) zijn toch van belang . 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 31 maart 2017 14:46
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Voorlopig enkel water zonder voeding . Vanaf volgende week  begin ik met 1 ml per liter bloeivoeding van plagron. 

Had ik vorige kweek , jaartje terug , een behoorlijke aanval van spint . Behandeld met een bio product , ook de kast zelf. Spint is heel hardnekkig en durven eitjes achterlaten .Daarom doe ik     elke dag  een strenge controle . Tot op heden geen spoor te merken ( kleine gaatjes die bruin worden) . 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 6 april 2017 21:26
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

verdomme , ik heb spint !! Doe ik daarnet de dagelijks zichtcontrole merk ik dat er precies een soort stof op de achterste linkerplant zit, op een aantal bladeren. Toen merkte ik één blad op met van die typische kleine bruine vlekjes op . Een blad geplukt en heel goed bekeken en jawel , ik zag ze bewegen, SPINT . Voor alle zekerheid macro foto's genomen en die ook bekeken en jawel er zitten kleine beestje op die ik herken als spint. Er zijn nog geen webjes te zien dus het is in een beginnend stadium . Zo dadelijk een mengsel van een bio-product op basis van pyrethrinen maken en morgenvroeg als de lamp uit is een stevige spuiting doen . een week later ga ik dat herhalen (ook al zie ik niks meer) .    Vorige keer zo van mijn spint afgeraakt (voor 99%). Was in het laatste stadium (10 dagen)van de bloei en durfde geen tweede spuiting doen . Je rookt het tenslotte zelf op he .  Volgens de verpakking  kan je je groenten oogsten 24 u na een spuiting , ik heb geen risico genomen .    

Op de foto zie je de bruine kleine beestjes en ook de zuigplekjes die ze achterlaten , amper te zien met het blote oog maar in het vergroot duidelijk te zien 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 10 april 2017 22:23
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Daarnet een uurtje vroeger uit bed om de planten bij het laatste half uur licht te behandelen . Dat licht is vooral voor mij omdat in het donker werken bijna onmogelijk is .Respecteer uw lichtcyclus.

Begonnen met het product aan te maken volgens het spuit schema aangegeven op de buisluiter . Handschoenen van latex  en een stofmasker om bescherming van mezelf , voorkomen is beter dan genezen ! Deze gedragen tijdens de spuiting en voorbereiding . Het product werkt via contact met de beestjes.

begonnen met de planten één voor één uit de kas te halen en goed na te zien  Slechts één plant had last vd beestjes en een tweede vermoedelijk net aangestoken waar de planten elkaar raken . Daar geen zuig plekjes te zien maar precies wel enkele beestjes , kan ook mijn verbeelding zijn.  Tevens de eerste vergelende bladeren (oudste)  verwijderd, ook enkele zeer grote groene bladeren tegen de stam aan weggedaan.  De ergste aangetaste bladeren van die ene plant ook geplukt en later in de buiten vuilbak gedropt  .

De lege kast zelf heb ik eerst onder handen genomen, wanden tot een halve meter boven de planten, vooral de hoeken , en de bodem . Daar durven ze wegkruipen en of eitjes achterlaten.

Plant voor plant terug de kast in en van boven tot onder en vooral de voor en achterkant van het blad bespoten. ALLE planten . Na de behandeling leek het of ze onder de douche hadden gestaan of er een regenbui in de kast had plaatsgevonden .  Niet ideaal tijdens de bloei maar nood breekt wet.

Los van de beestjes ben ik erg tevreden met hoe de planten er bij staan. Heb ik deze keer iets langer laten voorgroeien dan de vorige keren en dat bevalt me wel. Ook gaat het bloeien en de  hoeveelheid beter dan ooit met deze soort . Elke kweek leer ik bij , ook helpen de verslagen van anderen om nieuwe of andere technieken toe te passen die ik anders niet zou gebruiken. Door zelf een verslag te maken hoop ik dat er van mij geleerd kan worden en krijgen we een leuke wisselwerking. Win-win situatie voor iedereen. 

 

    

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 april 2017 09:19
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

....domme ! 🙁

Het kaneel recept voor de rouwvaren mug werkt ook tegen spint & tripsen en vind je hier.

100 % biologisch maar je moet dit herhalen totdat alles de pijp uit is.

1 eitje ergens en het begint opnieuw...

Om er echt direct vanaf te komen zou je eens op zoek moeten gaan voor 'Ivermec'.

Eveneens 100 % biologisch niet heel duur en een paar uur later beweegt er niks meer !

Ook eitjes zullen niet meer uitkomen.

Het enige waar je dan nog mee zit is zijn de weefsels van de spint. Hiervoor kun je ARTS anti spint gebruiken die een goedje bevat die alle 'webjes' oplost. Is btw ook 100% biologisch.

Als ik mocht kiezen zou ik direct Ivermec bestellen 😀

Succes !

 

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 april 2017 13:15
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Cootje bedankt voor de tip . Dat van die kaneel wist ik niet . Uw 'ivermec' en mijn product is hetzelfde .Andere merknaam dezelfde werkende bestandelen  . Het mijne dood ook alles, beestjes , eitjes en larves.  De tweede spuiting van het gewas is er eentje om zeker zeker te zijn. Ik bekijk het wel . Straks als de lamp aanspringt een een kijkje nemen , ben vrijwel zeker dat alles dood is .

Webjes had ik nog niet , ik was er razendsnel bij . Gelukkig deed ik dagelijks strenge controle . Het was omdat er een soort van stoflaagje op één blad lag dat ik doorhad dat het spint was. Die 'stoflaag' zijn eigenlijk de uitwerpselen van de spint. Zo herken je snel spint , als je webjes ziet is het al een redelijk zware aantasting .  

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 april 2017 19:34
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Hopelijk krijg je die beestjes vlug allemaal dood.

Zou spijtig zijn dat dat het op die manier moest mislukken.

Want je planten zijn er er  zo mooi uit.

gr

vladimir

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 april 2017 21:08
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Daarnet opnieuw een kijkje gaan nemen en HOERA HOERA ze zijn dood !! Nu blijft het opvolgen en uitkijken of ik ze allemaal heb gedood . Ik heb er goede moed in.  Dat product werkt heel goed en direct . Ik houd jullie verder op de hoogte van zowel de kweek als de beestjes. Ik denk dat ik ze verslagen heb.

THX voor het medeleven , ook dat is een deel van kweken. Soms geen spatje problemen de andere keer wat kopzorgen. Allert blijven en snel handelen houd de boel draaiende 🙂  

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 april 2017 23:43
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Goed om te horen 😀

Heb je een idee vanwaar de spint is gekomen ?

Voorheen haalde ik verse buitenlucht tussen een opening van het dak.

Wel,deze zat te dichtbij de goot en ik vermoed dat ik zo de invasie's heb gehad.

Sinds dit zuig ik de lucht aan in dezelfde ruimte of als het warmer is van de ruimte ernaast. Ook zit er een filter op de inlaat en heb tot op heden geen insecten meer gehad. Wel nog een spin en een slang maar die waren niet echt hé hahaha

Een panty op de luchtinlaat kun je eens proberen,het zal je verbazen wat daar allemaal opzit na een aantal dagen 😉

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 april 2017 13:14
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Cootje , Mogelijk dat ik ze via de tuin heb mee binnen genomen(kleine kans) op mijn kledij , ik met het lenteweer een paar keer het raam heb openstaan gehad (kleine kans) en via daar maar vermoedelijk eerder dat ze via mijn geraniums , die op zolder overwinterden maar nu een tiental dagen al buiten, mee op zolder zijn gekomen. Vermoedelijk hebben ze op die geraniums gezeten en bij het naar beneden halen allicht een paar beestjes achtergebleven op zolder en zo mijn wiet gevonden hebben . Vorig jaar ook last van spint en dat midden in de winter ( lichte vorst buiten) dus via buitenlucht of tuin is dan niet mogelijk. ik gok dus op de geraniums . Volgende herfst ga ik die eerst stevig behandelen tegen insecten voor ik ze op zolder zet . 

Mijn kastje heeft spleten en gaten en beestjes kunnen via daar steeds binnen, maar je tip is een goeie , ik neem hem mee als ik ooit een nieuwe kast bouw. Die zal iets beter zijn, deze eentje met allerlei overschotjes .  

Nu is het volgende gebeurt . Bij het heen en weer verplaatsen vd planten ivm spuiten zijn een aantal planten scheef beginnen hangen . Daarnet met een zak potgrond naar boven en alle potten een laagje aarde bijgegeven. Ze staan nu een stuk steviger . Ik heb getwijfeld welke grond ik nu ging gebruiken . Ik had keuze uit drie soorten , de bloemengrond bemest voor drie maand , de bloemengrond bemest voor een maand en een mix van die laatste met een deel compost onder ( voor de groenten) . Ik heb voor de aarde-compost mix  gekozen . Ik heb een kleine gietrand over maar zal voorzichtig moeten zijn  😉 .

Om de reden dat ik net bemeste grond heb bijgevoegd ga ik nog geen voeding geven . 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 april 2017 23:13
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

De laatste 3 kweken geef ik ze na het avond eten aandacht & voeding.

Voorheen altijd na het laatste rondje met de hond.

Waarom ?

Wel,op de 'route' komen we langs een lange hoge haag van coniferen die al heel lang dik onder de spint zit. Met mist zag je bizar veel webjes en wie weet springt er eentje op mij of op de hond... da's de grote reden dat ik het nu zo doe 😉

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 13 april 2017 13:16
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Cootje , groot gelijk , voorzichtigheid voorkomt grote zorgen . Als ik in de tuin heb gewerkt  of aan planten geweest dan was ik steeds mijn handen voor ik naar de wiet ga kijken. Ziektes zijn iets te snel overgegeven zo . 

Nieuwe foto's ; elke week een nieuw setje . Daarnet  wederom goed gekeken of ik nog leven op de planten zag maar ik zie niks meer . hopelijk blijft dat zo , dan hoeft die tweede spuiting niet meer. Wat mij opvalt is dat als de WW aan het groeien is de bladeren eerder indica vormen hebben maar eens ze in bloem staan ze eerder op sativa blad gaan lijken. de nieuwe  bedoel ik dan. Duidelijk te zien dat de potten zijn bijgevuld met potaarde .

  

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 13 april 2017 21:33
Stoney vond het leuk
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Paranoia , daar lijkt het op . Elke keer ik een kijk inspectie doe slaat de fantasie toe. Het is vooral moeilijk om te inspecteren omdat de bladeren die een weekje geleden aangetast zijn door de beestjes( kleine gaatjes geprikt) nu  die typische bruine zuigplekjes (beginnen te) vertonen . Het duurt verschillende dagen voor de plekjes bruin worden . Op de foto's met spint op zie je de plekjes maar die zijn nog wit en vallen amper op , nu zijn die bruin en vallen echt goed op . Ook nu zie ik dat er in totaal drie planten , één redelijk en twee een heel klein beetje(paar bladeren), last hadden van die spint . MAAR hoe goed ik ook kijk , onder blad, boven blad , in de oksels , de wanden en vloer er IS GEEN SPINT MEER ! Ik blijf alert , doe verder nazicht maar ga geen preventieve 2de behandeling doen op dit moment. Voorlopig een einde aan het spint verhaal . Helpen de koude nachten-dagen , met lichte vorst , om nieuwe aantasting van buiten te voorkomen ( mocht het toch van daar komen). 

Wel geven de planten aan dat ze voeding willen , ik zie het aan ze . Een deel grote bladeren worden gelig, enkele punten vertonen verbruining. Ook loopt het bloeitempo iets terug . Die lijst-prent er bijgenomen met alle symptomen . Ik vermoed een beginnend tekort van verschillende dingen. Gisteren hadden ze weer dorst en heb mijn fles Plagron  Bloom genomen en een dosis van 4ml op 1 liter in het gietwater gemengd . Dus vanaf heden geef ik ze elke keer  voeding bij tot een week a tien dagen voor de oogst . 

@ Stekkie ;Jij vroeg me ,hey DD,vanaf wanneer reken jij de bloei periode? 

ik merk zelf als ik de vermoedelijke oogst datum uitreken ,ik eerder afga op de dag dat ze met bloemen maken zijn begonnen dan dat ik afga op de dag dat ze op 12/12 zette . Is de dag 12/12 zetten wel belangrijk om weten ( niet terug op groei zetten) maar verander van gedacht  antwoord op die vraag . De effectieve " eerste" bloemvorming  beschouw ik als leidraad om de bloeiperiode te bepalen . BTW; Vanaf wanneer reken jij de bloeiperiode ?  

 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 19 april 2017 09:47
Cupboardgrower
(@cupboardgrower)
Prominent Member

Dodged a bullet...lees nu pas weer je verslag en er is genoeg bij te lezen. Ik duim met je mee dat de spint onder controle blijft, altijd ruk als dat midden in de bloei gebeurt. 

De pessimist zit bij de pakken neer, een optimist maakt ze open!

ReageerCitaat
Geplaatst : 19 april 2017 12:53
Pagina 3 / 5
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub