Forum

White widow , vergelijkende kweek  

Pagina 2 / 5
  RSS
Stekkie
(@stekkie)
Famed Member

hey DD,

ziet er goed uit ja.

de 2.2ltr potten zijn dat de definitieve potten of ga je nog een keer overpotten?

 

grtzzz en su6, Stekkie 

als 't niet gaat zoals het moet, moet 't maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 25 februari 2017 19:49
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Neen stekkie, zeker niet ! deze passen precies onder de lampen die ik gebruik anders had ik nog een maatje groter genomen . Ik verplant de planten naar hun laatste pot vlak voor ik  ze onder de HPS 400 watt zet . Ik twijfel nog om nieuwe potten te kopen. zelfde type dan deze maar dan groter . Hoge en ruime potten , iets in de 20 liter . 5 passen dan prefect in mijn kast. indien ik ze niet vind dan ga ik met de 16 liter pot verder . Gaven vorige keer met WW prima resultaat . 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 25 februari 2017 21:04
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Hier heb ik 17 L potten waarin 20 L potgrond gaat 🙂

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 februari 2017 11:44
Stekkie
(@stekkie)
Famed Member

hoe staat het er nu mee DD?

staan ze nog op het 24/0 tijdschema?

als 't niet gaat zoals het moet, moet 't maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 5 maart 2017 16:03
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Inderdaad.

We zijn nogal nieuwsgierig hoe het gaat!

gr

vladimir

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 6 maart 2017 17:02
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

hoi nieuwsgierigen 😉 , het heeft even tijd  nodig gehad om verder te doen . Door klein ongeval ben ik namelijk eenarmig (tijdelijk) . Dus alles met één arm doen nu .

Stekkie , neen ik heb de tijds klok ingeplugd en van 24 naar 22 naar 20 uren licht gegaan. Daar zijn ze op gebleven tot de verplanting daarnet .vanaf nu gaat er twee uur per dag af dus na vier dagen staan ze op 12-12 . 

Was het de planning om afgelopen weekend te verplanten naar de grote potten maar ik botste op enkele problemen . Eentje was dat ik nog geen ventilator had  en tweede probleem was er een van de juiste potten niet te vinden in het tuincentrum. Mijn 16 liter potten die zijn al in gebruik ( was ik vergeten) daar overwinteren de geraniums en dergelijk nu in .Dus even gewacht tot  vandaag om aan de slag te gaan op halve kracht  😉

Ik had nog 12 liter potten van goede kwaliteit staan en heb die dan gebruikt .  Ben ik even gaan opzoeken hoe ik mijn vorige kweek met WW Feminized  heb gedaan en kwam tot de vaststelling dat ik potgrond had gebruikt bemest voor 3 maand . De grond van betere kwaliteit , enkele euro duurder dan het ' aldi' product . Erg tevereden van die kweek , zowel de opbrengst als de kwaliteit , dus besloten om op dezelfde wijze  te werken . Een heel groot voordeel om een kweekverslag te maken .

Dus het zijn potten van 12 liter  met onderschotel gevuld met grond goed voor drie maand bemesting . Voor het overpotten heb ik de plantjes eerst geschoond, de onderste zijtakjes weg gehaald , enkele bladeren met brandvlek  die tegen de lampen hadden gehangen weggehaald . Net zoals de  eerste overpoting gewerkt , pot half opvullen zachtjes aandrukken bijvullen tot de gewenste hoogte, kuiltje maken voor de volgegroeide kluit en bijvullen tot enkele centimeters van de potrand . Wederom goed aandrukken zodat de wortels goed de nieuwe aarde raken . Na het opplanten ook zeker goed en ruim water geven ( ze niet verzuipen ) . Dit water geven zorgt voor een goede start en snelle worteling . Dus nu staan ze onder de HPS 400 watt met de bloeilamp .Nieuwe kleine ventilator die genoeg blaast . Ik had foto's gemaakt vd verplaningen maar door onduidelijke redenen zijn die allen wazig. Heb ik de beste er  toch bijgezet , andere foto is van afgelopen zaterdag .

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 6 maart 2017 17:52
Cupboardgrower
(@cupboardgrower)
Prominent Member

Hey Sensi,

 

Ten eerste veel beterschap! 

En het ziet er gezond uit zo te zien, mooie groene dikke bladeren, en flink gegroeid 🙂

 

Nice!

 

De pessimist zit bij de pakken neer, een optimist maakt ze open!

ReageerCitaat
Geplaatst : 6 maart 2017 19:48
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Oei da's niet best ! Beterschap kerel 🙂

Plantjes zien er idd goed uit.

 

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 7 maart 2017 13:03
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Thx voor de wensen op beterschap. 

Daarnet even controle gedaan en gemerkt dat ze zijn aangeslagen. Dus wederom een goeie verpotting . Vanaf morgen ineens op 12-12 , ze strekken nog een tijdje na . 

De nachten (overdag) komen op 14 graden en de lichturen op 26 a 28 gr . Voorlopig staat er geen verwarming bij . Als ik merk dat ze  tijdens de bloei  te  lang koud komen te staan , dan gaat de verwarming erin. 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 7 maart 2017 21:06
Aloyske
(@aloyske)
Estimable Member

Beterschap nog, plantjes zien er keurig uit. Gaan ook snel ben benieuwd de stappen die je neemt zijn eigenlijk stuk voor stuk logische maar je moet het maar weten allemaal. 

Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 8 maart 2017 10:39
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Planten staan sinds donderdag op 12-12 . 

Gisteren avond enkele foto's genomen om alles goed te kunnen opvolgen, zowel voor jullie als voor mezelf 

tijdens de fotosessie gemerkt dat er nodig water gegeven moest worden . De eerste tekenen van watertekort gemerkt ( zowel aarde als plantje) . Een achttal liter in een gieter  naar boven genomen , op kamertemperatuur, om de dorstigen te laven. Ik ga als volgt te werk . Eerst geef ik een geut water(+- 1/2 l) en laat dat rustig intrekken in de bovenlaag . Enkele minuten later geef ik dan de rest van het water in één keer . Dit zorgt ervoor dat het water goed in de kluit kan trekken en gelijkmatig kan verdelen . Zoals ooit eerder vermeld geef ik niet elke dag water maar enkel als het nodig is , pakweg twee keer per week . Eens de planten iets groter zijn  geef ik ook water via het schoteltje om ervoor te zorgen dat de bodem van de pot nooit kurkdroog wordt . Wietplantjes zijn geweldige grote drinkers . Dat wordt wel eens onderschat . Te weinig water geven  geeft minder groei en ook mindere bloei , dus minder wiet . Te veel water geeft net hetzelfde effect . Beide  geven ook meer kan op ziektes . 

Als er water in je schoteltje blijft staan , een half uur nadat je water hebt gegeven , dan MOET dat steeds weg genomen worden . Waarom een half uur wachten? De aarde laat soms het water te snel doorlopen omdat het soms niet de tijd heeft gehad om deftig water op te nemen . Zeker als de aarde wat droog staat . Als je dat water te snel wegneemt dan denk je ze hebben genoeg gehad maar in werkelijkheid is de aarde nog droog. Wat gebeurt er als dat water in het schoteltje blijft ? De wortels worden verstikt(geen zuurstof) door het water en sterven af , deze kunnen dan gaan rotten  en zo heel de plant ziek maken . Vooral het afsterven van de wortels kan grote gevolgen hebben voor je plant ,je ontneemt hem zijn 'motor' om water en voeding op te nemen .Om dezelfde reden  moet je gaatjes in je pot hebben zitten, overtollig water kan weg en lucht kan vlot in je  aarde trekken. Zelfs bij een hydro kweek is het enorm belangrijk dat je lucht in je water pompt of een substraat gebruikt die veel lucht vasthoud .  

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 maart 2017 16:01
Stoney en TF9 vonden het leuk
Stekkie
(@stekkie)
Famed Member

ziet er goed uit aan deze kant van de schutting 😉

als 't niet gaat zoals het moet, moet 't maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 13 maart 2017 23:40
Cupboardgrower
(@cupboardgrower)
Prominent Member

Jip, kan dat alleen maar beamen. Ook hier gaan de WW's lekker voorspoedig!

 

Nog ff...dan ga ik meedoen 😀

De pessimist zit bij de pakken neer, een optimist maakt ze open!

ReageerCitaat
Geplaatst : 15 maart 2017 12:30
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

De planten staan nu een weekje op 12/12 . Het strekken is volop aan de gang . Nu wordt ook duidelijk welke van de (onderste) zijtakken goed uitlopen. Had ik de eerste zij takjes al weg gehaald bij de verplanting(worden niks, ervaring). Nu zijn er planten waar alle zijtakken goed uitlopen maar zijn er ook waar de onderste zijtakken ver achterblijven . Je merkt snel welke dat zijn ( foto's volgen later) . De onderste zijtakken die duidelijk achterblijven ga ik wegsnoeien. Die leveren enkel wat flufy wiet op en verhinderen de goede luchtstroom en nemen nog een deel voedingsstoffen weg van hun bovenliggers . Die gaan ook steeds een strijd om het licht voeren en hinderlijk blijven. Eens die zwakke groeiers weg zijn gaan de goeie beter groeien en vooral meer wiet opleveren . 

Deze avond ga ik foto's nemen en tevens een voor en na foto nemen van die plant waarop de uitleg van toepassing is . 

Ik kweek op een onverwarmde zolder en dank zij de vroege lente blijven de minima rond de 18 graden hangen. De maxima lopen rond de 28 graden. Verwarming voorlopig niet nodig.  

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 17 maart 2017 14:08
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Foto update ; Duidelijk te zien dat de planten 'gestrekt' zijn .Die overzichtsfoto was voor de snoeibeurt .

Hopelijk wordt voorgaande uitleg wat duidelijker met de  voor en na foto. Bij twee andere planten ook een paar zijscheuten weggeknipt . Dit snoeien doe ik slechts als het nodig is , twee andere planten gaan zonder snoeien verder. Uiteraard  zijn de takjes later verwijderd , laten liggen vd foto 

 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 17 maart 2017 21:09
Stekkie
(@stekkie)
Famed Member

 dat belooft een mooi bos te worden DD Sensi.

ook leuk de eerste bloeiharen te zien. 😉

 

grtzzz en suc6, Stekkie

als 't niet gaat zoals het moet, moet 't maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 18 maart 2017 14:48
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Thx Stekkie . Het gaat een volle kas worden 😉 . Wel vermelden  dat de potten nu nog tegen elkaar stonden (foto) maar gisteren (na foto) een beetje uit elkaar gezet zijn. Ze gaan de komende dagen over de potrand groeien . Ik heb meer plaats dan lijkt op de foto's

Die eerste bloeiharen tegen de stam aan zijn (volgens mij) voorbloei haren. Normaal komen er eerst op de topjes de echte bloeiharen , zover mijn ervaring . Wat denk je van die stelling? 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 18 maart 2017 15:39
Aloyske
(@aloyske)
Estimable Member

Dat zijn inderdaad al volle bossen en zien er mooi uit.Zoals ik het inschat zijn de planten een 60 tot 70 cm hoog inclusief pot. Hoeveel strekken ze in de eerste 2 weken van de bloei nu totaal? Ik probeer in te schatten hoelang ik door ga met voor groeien. 

Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 18 maart 2017 16:18
DD Sensi
(@dd-sensi)
Noble Member

Aloyske, goed ingeschat . Potten met schotel = 28cm . Alles samen, pot +plant zitten ze tussen de 65 a 70 cm hoog . 

Hoe veel ze strekken? Dat is een moeilijke vraag , ik zou zeggen dat ze ongeveer twee maal hun oorspronkelijke volume bijgroeien. Vergelijk de foto's en je hebt een idee .  Later groeien er nog de bloemen bij . 

Decency IS the new punk !!

ReageerCitaat
Geplaatst : 18 maart 2017 20:15
Pagina 2 / 5
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub