Forum

Calcium en magnesium, tekorten en blokades.  

  RSS
broeikast
(@broeikast)
Noble Member

Calcium en Magnesium: Beyond the Obvious

Door Richard Gellert

Introductie

Calcium en magnesium is standaard nodig in ieders tuin. Calcium en magnesium zijn de bouwstenen en katalysatoren die het mogelijk maken planten te laten bloeien. Calcium en magnesium worden gevonden in de bodem en in plantaardige voedingsmiddelen en in leidingwater, enkele goede bronnen hebben een extreem hoog hoeveelheden aan calcium en magnesium. Meest ervaren tuiniers hebben de neiging om boven op het standaard voedingspatroon extra calcium en magnesium (cal-mag) toe te voegen, dit is vooral voor de tuinders die met de hydrocultuur bezig zijn.

Cal-mag is redelijk eenvoudig toe te dienen, dat er niet veel verschil is tussen de verschillende soorten op de markt of hetgeen wat in uw leidingwater zit. Maar is alles cal-mag op dezelfde manier gemaakt? Zouden sommige vormen van deze mineralen beter presteren dan anderen? Welke vormen zijn toonaangevende voedingsstoffen waar fabrikanten gebruik van maken? Hoe weet je of je een tekort hebt aan calcium en magnesium? Wat leidt tot deze tekortkomingen en vooral hoe kun je dit voorkomen? Dit zijn slechts enkele vragen die dit artikel zal proberen te beantwoorden. Ik zal helpen bij het verfijnen van uw kennis van deze belangrijke componenten in uw tuin, zodat ze kunnen helpen om de hoogste kwaliteit en een maximale opbrengst van uw favoriete fruit en groenten te bereiken.

Cal-Mag's sleutelrol in de tuin

Calcium is een essentieel onderdeel van de structuur van de celwand van de plant, het verbetert de opname van andere voedingsstoffen door de wortels en de transportatie in de plant. Het activeert een aantal plantengroei-regulerende enzym systemen; helpt bij het omzetten van nitraat-stikstof in de vorming van eiwit, dit draagt ook bij tot een betere weerstand tegen ziektes.

Calcium is een intracellulaire boodschapper die goed een signaal kan sturen van de ene cel naar de andere en te vertellen tegen andere cellen hoe te reageren en of wat te doen. Het biedt ook voor de transport en het bewaren van vele andere elementen. Calcium, magnesium en kalium leven in evenwicht binnen in de plant. Te veel van één worden de andere twee verhinderd. Tenslotte is calcium een cofactor voor vele enzymatische reacties. De aanwezigheid is nodig om een enzym in of uit te schakelen en laat het mogelijk maken om een reactie zo snel mogelijk voort te doen gaan.
Magnesium is een deel van het bladgroen in alle planten. Magnesium is de kern van de chlorofyl molecuul (groen plantenweefsel) en essentieel voor fotosynthese. Dus als er een tekort aan magnesium is resulteert dit in een slechte en onvolgroeide plant.
Magnesium helpt ook specifieke enzymsystemen te activeren. Enzymen zijn complexe stoffen die bouwen, wijzigen of af te breken van verbindingen als onderdeel van de normale stofwisseling van een plant.

De meeste telers nemen hogere niveaus van cal-mag (ongeveer 50 tot 200 ppm) gedurende de eerste twee weken van de bloei. Dit is wanneer de plant een hogere concentratie van calcium en magnesium nodig heeft om te helpen het te vergemakkelijken van een snelle celdeling, de verandering van de plant van een vegetatieve proces naar een voortplantingsproces (bloei). Ook tijdens de belangrijkste bloei periode van vier tot zes weken wordt extra cal-mag vereist.

Roy Gomez, eigenaar van Humboldt Nutrients, had een zeer specifieke visie over aanvulling van extra calcium. "Ik geloof dat calcium moet worden toegevoegd in een voedingsregime in de vroege vegetatieve en vroege bloei stadia. Als jonge kinderen, wordt ons verteld om melk te consumeren als een calciumsupplement voor het versterken van de botdichtheid en de structuur. Jonge planten moeten ook dan deze calciumsupplement om hun voorraad, dichtheid en plantopbouw te helpen. "

De verschillende vormen

Calcium en magnesium zijn te vinden in de meeste voedingsstoffen voor planten. Ze zijn ook gecombineerd in een fles als een supplement. Sommige bedrijven gaan een stap verder en halen de twee uit elkaar om zo te kiezen voor de perfecte voeding voor de plant. De verhouding van calcium tot magnesium kunnen variëren en zijn zeer specifiek voor een bepaald type plant.

Calcium en magnesium zijn ook de meest voorkomende mineralen in kraanwater. De meerderheid van de PPM, of EC die u leest is calcium en magnesium . De meest typische vorm van deze mineralen in uw onbehandeld water is calciumcarbonaat en magnesiumcarbonaat. Helaas, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, deze vormen zijn vrijwel onbruikbaar voor planten, met name snelgroeiende planten. De moleculen van deze verbindingen zijn veel te groot en is onmogelijk om te worden geabsorbeerd door de wortels en naar de plek te transporteren waar de plant het nodig heeft. Cal-mag in het leidingwater kan leiden tot veel problemen die we later in dit artikel zullen bespreken.

Voedingsstoffen fabrikanten gebruiken verschillende vormen van cal-mag en baseren hun beslissing over wat ze testen en levert de meeste voordelen voor het soort plant die ze hebben getest met hun plantaardige voeding en supplementen. Hieronder zijn een paar voorbeelden van calcium en magnesium verbindingen die gebruikt worden door producenten van voedingsstoffen:

* Calcium Nitraat
* Calcium carbonaat
* Calcium Chloride
* Calciumgluconaat
* Calcium proteinaat
* Calcium acetaat
* Magnesium Nitraat
* Magnesiumcarbonaat

Voorbij de verschillende verbindingen van deze twee mineralen zijn chelatoren die worden gebruikt om de cal-mag meer toegankelijk te maken. Er zijn grote verschillen in wat fabrikanten gebruiken om hun cal-mag te “cheleren”. Meest typische synthetische chelatoren zijn EDTA, DTPA en EDDHA en zijn geclassificeerd als poly-aminocarbonzuren. Natuurlijke chelaten worden ook gebruikt en deze hebben humus-en fulvinezuur, organische aminozuren of een micro-organisme op basis van chelatie proces dat de kracht geeft om de de kleinste schepsels van de natuur te "repareren".

Calcium wordt altijd gebruikt als CA2 + binnen planten, maar hoe het in de plant komt is een heel ander verhaal. Elk van de verschillende vormen van calcium heeft verschillende absorptie coëfficiënten. Elke vorm van calcium wordt geabsorbeerd in de cel op verschillende snelheden en vereist een andere werkwijze voor de cel. Voor elke methode is meer of minder energie voor de cel nodig om dit te kunnen doen. Een aantal chelaten van cal-mag kunnen de fosfolipide membraan van de plant binnen via osmose. Hoe sneller de cal-mag geabsorbeerd kan worden, hoe efficiënter de plant gebruik kan maken van deze verbinding waardoor er razendsnelle groei en celdeling kan plaatsvinden.

Calcium Tekorten

Symptomen voor calcium tekort verschijnen vaak als algemeen groeistoornissen in de plant. Necrotische (dode) bladranden, jonge bladeren of necrose rond de basis van het blad is heel gebruikelijk. In het gevorderde stadium kan het uiteindelijke leiden tot de dood van de toppen en wortelpuntjes. Over het algemeen wordt de nieuwe groei van de plant het eerst aangetast. De volwassen bladeren zal worden beïnvloed als het probleem zich blijft voordoen. Kromming van volwassene bladeren is een teken van een tekort aan calcium.

Klassieke symptomen van een tekort aan calcium bevatten bloesem-end rot van tomaat (dood van het uiteinde deel van de vruchten), punt verbranding van sla, blackheart van selderij en de dood van de groeiende regio's in veel planten. Al deze symptomen vertonen zachte, dode necrotisch weefsel in snel groeiende gebieden.

Algemeen wordt calciumtekort in verband gebracht met slechte transportatie van calcium in het weefsel van een lage externe aanvoer van calcium. Calcium heeft een zeer lage mobiliteit in planten die dit tot één van de meest voorkomende problemen bij een tuinder maakt. Calcium kan extern beschikbaar zijn, maar het is in de verkeerde vorm voor de plant wat niet gemakkelijk kan worden geabsorbeerd.

Magnesium Tekorten

Tekorten komen typisch met de middelste of onderste bladeren. De meest voorkomende symptomen zijn intraveneuze chlorose of vergeling tussen de nerven, waardoor er een gemarmerd uiterlijk (geel) wordt weergeven. De symptomen beginnen meestal met gevlekte gebieden te ontwikkelen in het Intraveneuze weefsel en zich uitbreidt naar grote dode hoeken. Dit begint met oudere bladeren en zich later uitbreidt naar jongere groei.

Magnesium tekorten wordt meestal verward met een virus, of natuurlijke veroudering in het geval van tomatenplanten. In zijn geavanceerde vorm, kan een tekort aan magnesium oppervlakkig lijken op een tekort aan kalium. Teken van een tekort aan magnesium produceert een verhoogd gebobbeld oppervlak, met de bovenkant van de tuit die geleidelijk gaan van chlorotische tot necrotisch weefsel. Andere symptomen van dit tekort zijn groenten en fruit die zijn meestal klein en houtig, dit terwijl de bloemen nooit compleet kunnen ontwikkelen.

Roy Gomez begrijpt de belangrijke rol van magnesium, "Als volwassenen ouder worden, is het niet ongewoon voor mensen om magnesium tekort te krijgen. Er zijn meerdere bronnen van magnesium supplementen in de gezondheids-food markt. Ik geloof dat magnesium een belangrijk element is om aan te vullen in een vergrijsde planten leven. Bepaalde planten verbruiken grote hoeveelheden magnesium in de vroege en late bloei stadia. Als magnesium tekorten voorkomen in planten zal het in een latere periode vergeling veroorzaken in de nerven en oudere bladeren. "

Hoe Cal-Mag Tekorten optreden

De meest voorkomende oorzaak van calcium en magnesium tekort is een lockout. Wanneer er te veel cal-mag al in de onbehandeld bron water wordt gebruikt als de basis om de voedingsstof formule kan het ertoe leiden dat de goede cal-mag in de plantenvoeding onbeschikbaar wordt. Hier een voorbeeld - de cal-mag in uw leidingwater heeft een grote moleculaire structuur en is zeer onbeweeglijk in die vorm. Deze moleculen proberen door je wortels te gaan tot in de fabriek waar ze gebruikt kunnen worden. De moleculen zijn te groot om te worden geresorbeerd er komt een ophoping aan de buitenkant van de wortels. Dit veroorzaakt een wegblokkade dat een blokkade kan creëren voor goede vormen van cal-mag. Andere belangrijke onderdelen van de nutriënt formule kan ook worden geblokkeerd en zo de problemen verergeren zodat uw planten worden belemmerd en geel worden en de groei of bloei komt tot stilstand.

Er zijn manieren om dit probleem te verzachten. Fulvic en humuszuren, evenals nuttige levende biologie, kan helpen afbreken van de relatief nutteloze cal-mag in uw leidingwater en zorgt dat het meer beschikbaar wordt voor de planten. Dit proces kost tijd en is niet altijd gegarandeerd vrij te maken van alle cal-mag op een efficiënte manier. Het hele idee achter hydrocultuur is om je tijd te minimaliseren en maximaliseren van uw oogsten. Er is geen tijd om te wachten tot de cal-mag ter beschikking worden gesteld voor de planten. Wat de planten nodig hebben is cal-mag wat ze gemakkelijk kunnen opnemen en direct kunnen gebruiken.

Een andere manier om tekortkomingen te verwerven is door het niet genoeg te voegen cal-mag je voedingsstoffen formule bij het gebruik van gezuiverd water. Omgekeerde Osmose geeft u het zuiverste water mogelijk en dus moet je de juiste hoeveelheid cal-mag bijvoegen om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid cal-mag meegeeft. De beste manier om je voedingsstoffen formule te beginnen is om te beginnen met gezuiverd water, voeg 50 tot 250ppm cal-mag toe en dan voeg je extra macro-en micronutriënten toe. De hoeveelheid cal-mag dat je toevoegt hangt af van de soort planten, welke fase ze zijn en de media die u gebruikt.

Bepaalde groeimedia, zoals kokos kokos, vereist extra calcium vanwege haar kationenuitwisselvermogen eigenschappen. Groeien in coco vereist extra calcium, vooral in de eerste paar weken van de planten.

Best Practices om problemen te voorkomen

De meest ideale manier om gebreken te vermijden is door te beginnen met een basis van gezuiverd water. Op die manier bent u zeker hoeveel cal-mag je zal hebben en je zal niet zo gevoelig zijn voor een lock-out probleem. Omgekeerde osmose technologie verwijdert 95-99 procent van alle verontreinigingen en de meest efficiënte methode om uw kraanwater van de meerderheid van cal-mag en andere PVM te ontdoen.

Nadat je de beste basis van cal-mag hebt gevonden wat goed past bij de plant in hydrocultuur. Als we verder kijken dan dit, kijk dan voor labels met een lijst voor verschillende bronnen of verbindingen van cal-mag en ervoor zorgen dat ze zijn gecheleerd om er zo voor te zorgen dat het veel meer geschikt zijn voor uw planten en de beste kwaliteit uit de plant te halen. Als je organisch groeied is het grootste belang dat u dan cal-mag supplementen heeft en van nature chelaatvorm met aminozuren of en levende biologische selectie. Door het gebruik van deze zeer goed opneembare vormen van cal-mag zorgt u voor de gezondste en snelst groeiende planten in de tuin.

Sommige voedingsstoffen fabrikanten gebruiken de cal-mag waarde in uw leidingwater en wordt aangegeven op de markt als hard water formules.

"Hoewel een teler hard water formule voor zijn of haar planten gebruikt, betekent niet t dat ze moeten," zei Brantley Pierce van Green Coast hydrocultuur. "In veel aspecten zijn mensen hetzelfde als planten - wat je er in stopt is ook wat je er uit haalt. We kunnen onszelf elke dag voeden met fast food, maar dat wil niet zeggen dat dit de beste keuze is voor het leven. Beginnend met R.O. water en het bouwen van een kwaliteit voedingsstoffenprofiel vanaf nul is net als thuis koken. Het vergt meer voorbereiding en tijd, maar het resultaat gelijk is aan een hogere kwaliteit van leven. "

Tenslotte zijn er een aantal merken van cal-mag die zijn super gecheleerd met levende biologie en zijn direct beschikbaar voor uw planten. Deze soorten cal-mag kan op het blad verneveld worden en dit wordt geabsorbeerd in een paar uur. De resultaten kunnen worden gezien als verbazingwekkend snel en problemen met tekorten kunnen in een paar dagen worden gecorrigeerd.

Tot slot, is het duidelijk dat calcium en magnesium spelen een belangrijke rol in ieders tuin. Het gebruiken van de juiste formules en correcte hoeveelheden zullen het uiteindelijke resultaat van uw oogst bepalen. Beginnend met een basis van gezuiverd water en aanvulling van de voeding formule met specifieke, zeer bruikbare vormen van cal-mag zal zorgen voor een gezonde en gelukkige oogsten. Zuiver water is het platform voor blijvend succes in de tuin.

Bron dit mag weggehaald worden als er regels worden overtreden.

Gr,
Broei.

4x Tangerine Dream 234W LED (Eerste kweek)
5XWW -START 234W LED- -NU 360W- (tweede kweek)
Denk anders 5x met de rainforest² (DWC) New Gen LED 360W

Citaat
Geplaatst : 31 juli 2013 16:59
Stekkie
(@stekkie)
Famed Member

Informatieve links worden toegestaan :wink:
Alleen links naar concurrentie van forum of sponsors liever niet.

Mooi stuk, daar ga ik fff rustig voor zitten om het nogmaals door te lezen.

Thnx, Stekkie

als 't niet gaat zoals het moet, moet 't maar zoals het gaat

ReageerCitaat
Geplaatst : 31 juli 2013 17:59
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub