Forum

Verkleurend blad; voedingstekort? (Red Poison)  

  RSS
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

Net terug van vakantie en mijn Red Poison is nog mooi wat gegroeid en begint te verkleuren naar roodpaars 🙂 Alleen de grote bladeren beginnen ook te verkleuren! En dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. Ze worden lichter en twee hadden aan de randen wat zwarte 'brand'randjes/vlekjes. Teveel voeding kan het niet zijn lijkt me, ik heb de plant in totaal 3x voeding gegeven: een halve portie, toen 4 dagen niet, toen een hele portie, toen 4 dagen niet, nu weer een hele portie. Het heeft goed geregend dus er zal vast geen teveel zijn blijven hangen. Eerder een tekort dan? Maar wat? En kan ik dat oplossen door meer te voeden mogelijk?

Ik vind het erg moeilijk om te bepalen wat het is aan de hand van illustraties/foto's, omdat deze plant rood verkleurt en de adertjes in het blad dus ook rood zijn. Dat staat op sommige illustraties als aanduiding van problemen (bruinrode verkleuringen), alleen bij deze strain hoort dat. Lastig voor een beginner! Is er een kenner die me meer kan vertellen?

Zo staat de plant erbij en dit losse blad heb ik verwijderd (dit is niet het blad dat op de foto aan de plant zit, dat zit er nog aan). Blad aan de plant lijkt op de foto geler dan het is, waarschijnlijk door het rood in de plant en de correctie op de schemering. In werkelijkheid zijn er 2 bladeren tegen het geel aan (verwijderd, die op de losse foto) en de rest is lichtgroen (nog aan de plant). Wat me opviel is dat de plant bij de bloemen allemaal extra kleine blaadjes (keurig donkergroen) aanmaakt. Ik kon daar nu geen foto meer van maken want het is vrijwel donker, maar ik kan dat morgen nog wel even bijvoegen.
Wat ik ook opvallend vind is dat deze plant als sinds het begin erg hangende bladeren heeft, alsof ze teveel water heeft. Ik heb uiteraard korrels onderin de bak en de bak staat inmiddels zo dat overtollig water er makkelijk uit kan lopen door de gaatjes in de bodem. Maar ook tijdens droge dagen hangen de bladeren wat. Ik heb een zelfde plant weggeven en die heeft het ook. Kan dit misschien gewoon typerend zijn voor de strain?

Citaat
Geplaatst : 8 augustus 2017 21:17
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Hey,
Hoe lang bloeit je plant al? En heb je toevallig een close up foto van een top?

De hangende bladeren zijn volgens mij ook allemaal aan het verkleuren he? ik denk dat hier gewoon minder energie naartoe gaat en er zelfs alles uit gezogen wordt en hij daarom gaat hangen. 

Als je je plant nog voeding wilt geven zou dit zeker kunnen. Je wilt alleen daarna wel 10 a 14 dagen je plant alleen maar water geven voor de smaak dus weet niet hoe je zit met tijd.

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 9 augustus 2017 00:49
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

Ik weet dus niet hoelang ze bloeit 🙁 want ik ben die info ergens kwijtgeraakt en ik ben zelf een beetje van de leg qua tijd omdat ik zoveel gereisd heb. Stom. Maar ik denk een week of 5? Ze is sinds 2 weken ineens aan het verkleuren, plant begon groen en de toppen zijn nu bijna zwart. Ik ben denk ik misleid door de vele witte bloeiharen, want ik zie als ik op deze strain zoek dat de bloeiharen meestal licht zijn. Er zijn er ook wel ingedroogde bij, zie foto. Ik heb even goed met de microscoop gekeken en kom tot de conclusie dat alle trichomen milky zijn (of eigenlijk lichtroze door de verkleuring). Ik heb ook de weggegeven plant gecontroleerd en die ziet er precies zo uit als de mijne, zelfde bladverkleuring ook.

Dus waarschijnlijk zijn ze dan toch aan hun einde? Ik heb ze beide nog een beetje voeding gegeven, zal ze dan deze week extra spoelen en volgende week oogsten? Wat is wijsheid?

Edit: ik heb even gezocht en ik deze planten zijn in de eerste week van juni ontkiemd, dus 8-9 weken oud nu. Volgens de strain info zou ontkiemen tot oogst 8 weken moeten duren. Het is een Red Poison auto van Sweet Seeds.

ReageerCitaat
Geplaatst : 9 augustus 2017 17:12
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

De paarse verkleuring is niet slecht hoor, hoort waarschijnlijk gewoon bij de soort. De gele verkleuring is een voedseltekort. 

De aangegeven tijd bij een autoflower van zaad tot oogst moet je zeker met een korrel zout nemen omdat een autoflower niet na een vaste tijd begint met bloeien maar hij wordt gertriggert na ongeveer 7 vertakkingen. Mocht het weer nou niet goed zijn, groeit de plant langzamer en start de bloei later. 

Ja wat is wijsheid.. Je moet een afweging maken: Nog ff voeding met (hopelijk) iets meer gewicht aan je plant en met het risico dat je het er niet helemaal uit kunt spoelen. Of je kunt gaan voor geen voeding maar wel zeker weten dat je wietje lekker gaat zijn, met wat minder opbrengst.. 

 

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 9 augustus 2017 17:38
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

Ja het rode/paarse hoort bij de soort. Daarom vond ik het ook moeilijk te bepalen wat voor tekort het is, want op sommige plaatjes wordt aangegeven dat bruinrode verkleuringen bij bepaalde tekorten horen. Alleen bij deze is dat normaal, dus lastig te bepalen welk 'tekort-patroon' hij vertoont zegt maar. 
Gezien ik liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit ga, zal ik dan nu gewoon beginnen met spoelen 🙂 

ReageerCitaat
Geplaatst : 10 augustus 2017 10:59
Juna
 Juna
(@juna)
Trusted Member

Blijkbaar was het nodig voor het blad om eerst geel te worden, om daarna paars te worden. Ik heb één van de verkleurende bladeren (het lichte blad op de tweede foto in de beginpost) laten zitten en dit gebeurde ermee na het vergelen: 

Na drie dagen

Nog drie dagen later

Misschien handige info om toe te voegen, voor als er ooit nog iemand met een dergelijke vraag over deze strain komt.

ReageerCitaat
Geplaatst : 19 augustus 2017 12:37
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub