Forum

Buitenkweek als beginner + foto's  

Pagina 1 / 3
  RSS
raedns
(@raedns)
Eminent Member

Hallo iedereen,

Ik ben nieuw hier en nieuw in het kweken van wiet. Ik ben 3 weken geleden begonnen met 2 zaadjes te ontkiemen en ondertussen heb ik al 2 kleine plantjes (royal dwarf & northern lights).

Ik heb ze een week geleden verpot (met normale potgrond) en buiten gezet en sinds gisteren merk ik dat er wat verkleuring op de bladeren zit en in sommige punten ook wat wit 'bladverderf'?

Volg de link naar imgur voor de foto's: Foto's

Ik maak me wat zorgen.

Verder ook nog een vraag ivm water geven. Hoeveel en wanneer moet ik deze planten bevochtigen? Ik vermoed dat ik ze wat teveel of te weinig geef...

Bedankt!

raedns

Citaat
Geplaatst : 11 juni 2017 14:20
raedns
(@raedns)
Eminent Member

Heb ik niet genoeg informatie gegeven? Is er iets dat jullie nog willen weten om me verder te helpen?

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 juni 2017 21:21
_Inie_
(@_inie_)
Trusted Member

De verkleuring op je bladeren valt wel mee, dat zijn kleine beschadigingen van het buitenleven. De kleur van het blad is mooi groen, dus qua voeding gaat het goed met je planten.

De aarde ziet er niet te nat uit. Je kan met je vinger een eindje in de aarde voelen of het dieper droog is of nat en dan nagelang water geven. Er is niet 1 richtlijn van 'zoveel water is goed', het ligt erg aan het weer en is ook per plant verschillend. Door veel te oefenen leer je de planten 'lezen'  en kan je zien of ze dorstig zijn. Hangende bladeren is teken van te droog of te nat, maar als het alleen 's avonds is dan zijn hangende bladeren  normaal. 

In wat voor potten ga je ze straks uiteindelijk zetten? Let op dat er gaten in de bodem zitten zodat overtollig water eruit kan. Je kan een kweekverslag aanmaken hierzo

https://www.wiet-info.nl//forum/kweek-verslagen-buiten-kweken/

Dan kan je daar zoveel mogelijk vertellen over wat je van plan bent en hoe het gaat. Dan kunnen wij meekijken met je kweek en beter advies geven.

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 juni 2017 21:49
raedns
(@raedns)
Eminent Member

Dag _Inie_ en alvast bedankt voor de feedback.

Het zijn dus Northern Lights en Royal Dwarf autoflower. De potten waarin ze steken zijn nu 8L - raad je groter aan? Ik vond deze nog net te doen om af en toe te verplaatsen naar binnen (in geval van storm ofzo). Ik was al gans in paniek en heb 5 nieuwe zaden besteld - ook autoflowers.

Ik heb nu wat 'specialere' potgrond gekocht voor de nieuwe zaadjes. Is dit een goede keuze? Bevat perliet en meststof voor de eerste 100 dagen of zo staat het toch op de verpakking :). Ik zal zodra ik begin met de nieuwe een kweekverslag maken. Kijk er al naar uit.

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 juni 2017 22:02
_Inie_
(@_inie_)
Trusted Member

Die nieuwe potgrond is ideaal voor de eerste periode, tot je plantje zo'n 20 cm hoog is. Daarna kunnen ze in een pot met een wat vastere structuur aarde, universele potgrond is prima, maar je kan ook lightmix of all-mix nemen speciaal voor onze plantjes.

8 liter is beetje aan de kleine kant, maar kan wel. Ik heb de northern light ook in zo'n kleine pot gekweekt en dat ging op zich goed. 10-15 liter is beter voor het geval de plant wat grotere uitvalt. Royal dwarf heb ik geen ervaring meee, maar aan zijn naam te zien moet die ook wel in een 8 liter pot passen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 13 juni 2017 13:46
raedns
(@raedns)
Eminent Member

Bedankt voor de informatie! 

Ik ben opnieuw op zoek naar raad:

Mijn twee planten hun wortels komen nu langs onder de pot uit. Is het verstandig om ze nu nog te herpotten? Ze zijn aan hun 5de node toe en zijn 3.5 week oud. Ze staan voor alle duidelijkheid ook buiten.

Nu was ik aan het denken om de Smartpotten aan te schaffen. Het zijn wel enkel de extreem grote die nog beschikbaar zijn. Raden jullie deze move aan? 

Verder verwacht ik zeer binnenkort nog 5 nieuwe zaadjes. Ik dacht ze eerst uit te laten kiemen in een glas water en dan in een klein potje (3cm boven - 2cm beneden - 5 cm hoog) ze uit te laten groeien. Is het eenmaal ze daar uitgroeien een goed idee om ze dadelijk over te potten naar deze huge smartpotten (57l)?

Aangezien ik dan toch zou bestellen wil ik me ook nog laten adviseren wat ik voor grond/voeding/tools ik dan best nog zou aanschaffen aangezien ik hier een totale noob in ben. Maar ik heb het goed voor met men plantjes en momenteel gaat het me meer te doen om de plant dan om de weed - zoooo verschrikkelijk verslavend.

Bedankt!

ReageerCitaat
Geplaatst : 15 juni 2017 08:56
_Inie_
(@_inie_)
Trusted Member

Ik zou je huidige planten niet meer verpotten omdat het autoflowers zijn. De wortels groeien wel vaker aan de onderkant eruit, dat geeft niet. 

Die smartpot is wel mega.. als je die neemt dan kun je je plantje niet meer verplaatsen. Ligt er aan wat voor tuin je hebt of er plekken zijn die meestal wel zon krijgen, dan zou het gaan. Wat voor soort zijn de nieuwe zaadjes?

Hou er ook rekening mee dat er op dit forum een maximum van 5 vrouwelijke planten geldt. 

Kiemen in een glas water is een goede methode, en dan de allerprilste fase in zo'n klein potje als je omschrijft zou goed moeten gaan. De manieren verschillen nogal per persoon hoe ze dat het liefste doen. Het is allemaal heel priegelig en kwetsbaar dus voorzichtig is goed. 

Wat je verder nog nodig hebt: bloeivoeding voor de laatste fase. Dan is de aarde uitgeput en is je plant ook behoorlijk groot, dus heeft die extra voeding nodig.  http://www.dutch-headshop.com/nl/terra-bloom-liter-plagron-p-450.html  hiermee kan je een hele tijd vooruit.

Wat ook handig is, is ph-min:  http://www.dutch-headshop.com/nl/ph-min-omlaag-liter-plagron-p-688.html  Eerst even uitrekenen of je dit wel nodig hebt. Via internet kan je uitzoeken wat de pH van je kraanwater is. Als dat aan de hoge kant (8 is hoog) is, dan heeft het nut om het water wat je je planten wilt geven af te zuren met ph-min. Daar is maar heel weinig voor nodig. Oppassen dat je niet morst want het vreet kleding weg (ervaring mee... ).

Edit: wat je misschien nodig gaat hebben is groei voeding, dat ligt er nogal aan hoe snel ze de voeding uit je aarde opgebruikt hebben. Veel autoflowers hebben genoeg aan bloeivoeding, maar niet allemaal. Het is ook leuk om met de verschillende flesjes in de weer te gaan. Er is een samengesteld pakket met allerlei middeltjes om je planten goed te laten groeien:  http://www.dutch-headshop.com/nl/top-grow-box-100-terra-plagron-p-451.html

Hiermee kan je in elke fase je plantje wat geven om te stimuleren, en leer je gelijk hoe het allemaal werkt. Voordeel van het pakket is dat je wat kleinere flesjes krijgt, dat werkt makkelijker, je hebt niet veel nodig zeker niet met autoflowers. Bijvoorbeeld de groei- en bloeivoeding is vaak al voldoende als je een kwart van de aangegeven hoeveelheid geeft. Ik kweek nu voor het vierde jaar en had wel van die grote flessen en die zitten nog voor 3/4 vol. Ik hoop dat het niet bederft voor dat ik het opgebruikt krijg. 

ReageerCitaat
Geplaatst : 15 juni 2017 14:09
raedns
(@raedns)
Eminent Member

Su-per bedankt voor de uitleg (en voor de waarschuwing - hiervan was ik niet op de hoogte). 

ReageerCitaat
Geplaatst : 15 juni 2017 14:35
raedns
(@raedns)
Eminent Member

Ik heb ondertussen op aanraden van Inie deze producten gekocht:

- Terra Grow

- Terra Bloom

- Ph min

Nu ben ik op zoek naar wat goede raad ivm hoe ik deze dingen op een correcte manier gebruik. Zijn er schema's ofzo die ik kan volgen? Welke meetapparatuur raden jullie aan (ik heb al de fout gemaakt om rommel te kopen die ik maar dadelijk weer retour heb gebracht) en op welke manier gebruik ik dit? Ik heb deze producten gekocht om men plantjes vooruit te helpen en zou dus balen als ik door een fout gebruik ze de verdoemenis injaag...

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 juni 2017 20:59
raedns
(@raedns)
Eminent Member

Hoi, even wat updates. Ik wil gewoon even checken of alles ok is met men plantjes.

46 dagen oud. 2 weken in bloei.

ReageerCitaat
Geplaatst : 5 juli 2017 22:53
Weedplanter1998
(@weedplanter1998)
Active Member

Ziet er mooi uit!

ReageerCitaat
Geplaatst : 5 juli 2017 23:20
Weedplanter1998
(@weedplanter1998)
Active Member

Ziet er mooi uit!

ReageerCitaat
Geplaatst : 5 juli 2017 23:20
Smokey1990
(@smokey1990)
Estimable Member

Hoi

op jou laatste foto de onderste plant  die staat er heel mooi bij de andere ook hoor  ?

maar ik zie bij de onderste plant dat je blad 7 vingers maakt

Dat is teken dat je goed bezig bent !

Doe zo voort met je plantjes de nodige zorg te geven !

Je bent goed opweg  zeker voor je eerste keer..

Greetz 

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 6 juli 2017 06:25
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Gaat prima bij je hoor 🙂

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 6 juli 2017 13:07
raedns
(@raedns)
Eminent Member

Dag iedereen,

Even een update van de royal dwarf en de northern lights autos. Deze twee planten zijn nu 62 dagen oud. Alles lijkt ok te verlopen. 

Ik heb nog een vraag. Tot nu toe haalde ik mijn potten elke avond onder een afdak om zo ze te beschermen tegen het dauwen en zo tegen de rot. Nu vertrek ik zondag tot vrijdag op vakantie en vroeg ik me af wat ik het beste zou doen. Gedurende deze periode geven ze regenachtig weer en dus niet veel zon. Is het dan best dat ik ze zondag voldoende water geef en onder het afdak laat staan (waar ze dus zo goed als geen rechtstreeks zonlicht krijgen) of is het beter om ze onbeschermd in de tuin te laten staan waar ze dus zon zouden kunnen oppikken moesten onze weermensen ernaast hebben gezeten. Bijgevoegd wat foto's van zonet. Thanks!

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 21 juli 2017 21:56
raedns
(@raedns)
Eminent Member

Iemand wat raad? Want morgen vertrek ik al!

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 juli 2017 18:49
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Je zult een keuze moeten maken uit de opties die je zelf aan aangaf.. Ik kan je niet helpen die keuze te maken.. Ik kan je alleen voor volgend jaar een kas aanraden met luchtgaten en een bodem of verharde ondergrond tegen dauw. 

Veel plezier op vakantie =)

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 juli 2017 21:06
raedns
(@raedns)
Eminent Member

Ok, dan ga ik voor het afdak. Daar komt gedurende korte tijd toch zon door en is grotendeels beschermd van de regen. Het zou wat jammer zijn indien ze nu nog om zeep gaan door schimmel ofzo.

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 juli 2017 21:13
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Denk dat de veiligste keuze is. Goe bezig!

gr

vladimir

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 juli 2017 22:04
Pagina 1 / 3
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub