Forum

grond? en voeding?  

  RSS
UnderCover
(@undercover)
Trusted Member

medekwekers,

ik wil van voeding veranderen en overschakelen naar plagron voor men 2e kweek,

maar welk soort voeding moet ik juist hebben dan?

ik kweek zelf binnen op zolder met een tent terra of bio?

en kan elken potgrond met de van dezelfde merk met elkaar overweg of moet ik daar ook voor opassen met plagron?
Greetz

 

Citaat
Geplaatst : 28 oktober 2017 16:27
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Hey.

Dat is een persoonlijke keuze dat je moet maken. Gebruik je minerale (terra)voeding of biovoeding voeding(alga) Er word wel eens gezegd dat alga minder opbrengst zou geven maar heb hier al kweken gezien die er mocht zijn.

Eigenlijk speelt de aarde niet zo een grote rol in verband met terra of alga-lijn. Je moet gewoon nagaan voor hoelang er voeding voorradig is.

>> Maar het is natuurlijk gemakkelijker als je aangepaste aarde gebruik!! Zo kan je het voedingsschema gebruiken van plagron anders moet je nog alles zelf uitdokteren!! Wat natuurlijk voor problemen kan zorgen!! !!!!  Wat ik daar mee bedoel is dat het zeker beter is om  voor de eerste keren aangepaste aarde aan te schaffen als je tenminste de mogelijk daarvoor hebt.

gr

vladimir 😎

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 28 oktober 2017 17:53
UnderCover
(@undercover)
Trusted Member

@vladimir bedankt en als ik het op batmix houd met hydrokorrels?? wat voor voeding zou ik dan moeten pakken van plagron?

ReageerCitaat
Geplaatst : 28 oktober 2017 18:14
UnderCover
(@undercover)
Trusted Member

ik bedoel hiermee als ik het wil kopen staat er bij 
universal
coco
hydro
terra
naturel

Greetz

ReageerCitaat
Geplaatst : 28 oktober 2017 18:16
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Universal zijn additieven/toevoegingen dus kun je bij elke voedingsLIJN gebruiken.

Coco, Hydro, Terra en Alga zijn voedingslijnen die je het best helemaal kunt gebruiken als je niet goed waar je moet beginnen. 

Coco wordt op cocos gebruikt, Hydro op water, Terra en Alga op aarde.

Ik zie Terra als een vitaminepil waar Alga het stuk fruit met echte vitaminen is.

Terra zijn hapklare brokken voor je plant (chemisch) en met Alga moet je een rijk bodemleven hebben zodat de micro organismen het omzetten in voedsel voor de plant (BIO). 

Ik raad iedereen Bio aan simpelweg omdat het op de natuurlijke manier gaat en zo de smaak het beste is. Het enige waar je aan moet denken is aan je bodemleven voor de rest is het hetzelfde als terra... Er zijn verschillende merken die schimmels / bacteriën aanbieden dus als plagron niks heeft, of heel duur is, kun je opzoek gaan naar een ander merk. 

Echter als je toch nog geen plagron hebt gekocht zou je ook eens naar BAC kunnen kijken. Ik gebruik de groei/bloei en Bio PK booster van hen. Simpel, niet te duur en goede resultaten! Ik gebruik er zelf ook de BATBOOSTER (K) voor de laatste weken bij.

Als aarde gebruik ik universele aarde met 10% perliet + mycorrhiza, bacto, perfect start en Bio charr.
Het lijkt misschien veel en duur maar ik gebruik van alles maar een klein beetje. Alleen de Bacto geef ik om de week ongeveer in het water extra bij en van de rest gebruik ik een stuk minder dan aangegeven maar merk het verschil wel!

Maar pas op dat je niet teveel boosters samen geeft, altijd heel weinig beginnen en plant goed bekijken. Tussendoor waterbeurten helpt om het beter te kunnen zien (bio moet dus eerst omzetten in de bodem en heeft ook tijd nodig dus je ziet niet alles 1 dag later)

Er is nog een optie: Buffertablets. dat wil zeggen dat daar al je voeding al in zit en dat je buiten je gezonde bodemleven en om de week bacto in je water je eigenlijk niets hoeft toe te voegen aan je water. Zelfs de ph schijnt geregeld te worden, geen ervaring mee maar wel goede dingen over gelezen en lijkt erg makkelijk.

 

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 29 oktober 2017 12:56
UnderCover
(@undercover)
Trusted Member

@gekkenplantje ja precies ik snap je hellemaal,

daarbij kan ik batmix plagrond mixen met bio plagron zowel als terra toch?

ik heb op dit moment batmix plagron met canna terra voeding als ik batmix plagron potgrond opzoek valt het onder bio ik dacht juist dat dit de verschillen waren 

daarbij zit er ook een verschil in opbrengst in bio en of terra??

greetz

ReageerCitaat
Geplaatst : 29 oktober 2017 15:28
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Je hebt geen bio grond nodig maar kan ook geen kwaad voor een chemische kweek. Andersom is het minder goed. 

Ik kan je geen harde bewijzen geven of het verschil in opbrengst geeft maar de smaak zou duidelijk beter zijn. Betekent niet dat je standaard een betere smaak hebt met bio; de HOE van het toepassen is even belangrijk als WAT je toepast. Ik denk trouwens dat wanneer beide goed toegepast (bio of chemisch) het kwa gewicht niet veel voor elkaar onder doet. Ik vind zelf de smaak ook veel belangrijker dan die 5g extra aan een plant.

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 30 oktober 2017 11:06
UnderCover
(@undercover)
Trusted Member

@gekkeplant idd ja geef ik je gelijk in alleen ben zelf zo niet van het mixen wat zou voor mij dan goeie potgrond zijn om mee te beginnen waar mee ik perliet en hydrokorrels mee kan mengen? of waar het perliet er al in zit? en alleen hydrokorrels erbij hoef toe te voegen? en daarbij welken voeding gebruik u zelf??

als ik zo rondkijk zou een van dezen 2 dan toch goed moeten zijn lightmix/growmix?

Greetz

ReageerCitaat
Geplaatst : 30 oktober 2017 17:01
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Van het mixen? wat mixen?? Je hoeft geen merken voeding te mixen! Je hebt genoeg verschillende merken die een bio lijn hebben. Ik heb alleen gezegd hoe ik het doe en misschien is het een beetje een onsamenhangend verhaal, daar kan ik goed inkomen, ben nogal chaotisch. 

Ik gebruik:

Universele aarde + 10% perliet + bacto, Mychorriza, Perfect start en Bio-charr van sannie.

Bac Groei voeding
Bac Bloeivoeding
Bac Bio PK Booster
Wortel stimulator ( eerst Plagron maar heb nu Bionova)

De laatste 3 weken geef ik nog een beetje Guanobooster bij maar dat test ik nu uit dus weet ook niet of het heel goed is. Geef het maar een heel klein beetje..

Ik zeg echt niet dat je het zoals mij moet doen maar ik snap niet zo goed waarom je hydrokorrels door je aarde wilt mengen? Dat zie ik alleen mensen doen die voor de eerste keer wiet kweken en het levert ook niks op, neemt alleen maar volume uit je pot.

Ik weet niks over echte wiet-potgrond. Ik heb 1x Batmix en 1x Royal mix van Plagron gebruikt en ik draai nu veel beter op universele aarde maar dat heeft meer te maken met dat ik zelf beter ben geworden. Het goedkoopste is het zelf samenstellen, thats for sure. Ook moet je een growshop in de buurt hebben en ik kom daar het liefst zo min mogelijk.. Gure types met gare praatjes.. Hier in de buurt iig.

Of je neemt alles bio zoals ik het doe of je koopt een minerale voedingslijn. Het kan beide met universele aarde + 10% perliet maar bij bio moet er dus meer bij in. Ik moet er trouwens nog even bij zeggen dat als je bio kweekt je helemaal geen PH hoeft te meten (ALS JE BODEMLEVEN TENMINSTE GOED IS) en bij Chemisch is dit wel belangrijk!

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 30 oktober 2017 21:46
UnderCover
(@undercover)
Trusted Member

@gekkeplant Bedankt!! en idd ik ben dus naar een growshop gegaan die mij dit heeft aangeraden.. hydrokorrels en dergelijke maar dat is omdat ik zelf eerlijk gezegd ook ervan veranderd ben had gezegd buitenkweek maar heb het binnen gedaan daar kan het ook aan liggen miss dat ik daarom ook in de war ben...

probeer zoveel mogelijk ervan op te steken en idd ik zoek simpelweg gewoon goeie potgrond voor een binnenkweek met een voedingslijn die er juist goed voor gepast is en waar ik resultaat en opbrengst mee haal.

dit zal me 2e kweek worden vandaar dat ik het juist zoveel mogelijk uitpuil en uitzoek! 

Greetz!

ReageerCitaat
Geplaatst : 30 oktober 2017 22:28
Gekkeplant vond het leuk
UnderCover
(@undercover)
Trusted Member

ik heb hier en daar rond gekeken en ga toch liever voor de smaak en pak dan bio alga voeding ,

aan welken soort potgrond doe ik voldoende?
de volgende kweek wordt een indica soort met 3 weken groei 9 weken bloei daarbij vind ik t leuker om de plant zelf te voeden.

ik zou eventueel kunnen mixen maar dan zou ik wel willen weten hoe en wat (als dat beter is) of net zoals vladimir aangaf aangepaste grond?

Greetz

ReageerCitaat
Geplaatst : 31 oktober 2017 14:05
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub