Forum

Binnen kweken zonder apparatuur  

  RSS
Alkemade
(@alkemade)
Active Member

Hai,

Ik weet niet of dit raar klinkt maar is het ook mogelijk om gewoon 1 plantje binnen te kweken zonder een broeihuis en andere spullen gewoon door het zonlicht dat door je raam komt

Citaat
Geplaatst : 21 januari 2018 22:39
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Jazeker !

Vul maar eens 'raam kweek' in op de zoekbalk 😉

 

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 januari 2018 13:03
Alkemade
(@alkemade)
Active Member

Ait heel erg bedankt

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 januari 2018 13:14
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

Als je het leuk vind dan kun je een verslag maken hé 😉

 

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 januari 2018 14:31
Alkemade
(@alkemade)
Active Member

Ja zal k doen ben nu nog ff aan het kijken, met de hoeveelheid ligt zit het wel goed moet alleen nog ff checken welke planten niet te groot worden en de minste zorg nodig hebbeb

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 januari 2018 18:00
Alkemade
(@alkemade)
Active Member

ik zat zelf wel te denken aan deze "tha shiznit - short stuff" maar ik weet niet of dit te hoog gegrepen is?

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 januari 2018 19:14
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Hey. 

Je kan misschien ook eventueel rekening houden met de geur die je plant afgeeft.

Er zijn soorten die hard geuren en soorten die nauwelijks geur afgeven!

gr

vladimir

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 januari 2018 20:21
Alkemade
(@alkemade)
Active Member

Owh ja kut tnx voor de tip k zag net dat deze een hele erge geur heeft. Weet je toevallig een soortje dat lijkt op deze maar met mindere geur??

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 januari 2018 20:34
Loewie
(@loewie)
Active Member

Juist. Hoe minder geur hoe minder gevaar en overlast.

Ik sluit me aan bij de vraag van Alkemade: welke zijn de strains die het minste geur verspreiden?

Loewie

ReageerCitaat
Geplaatst : 24 januari 2018 23:45
Stoney
(@cootje)
Illustrious Member Admin

De DHS heeft een mooi overzicht van hun zaden wat wel handig is.

Eerlijk gezegd ben ik niet bekend met soorten met een mindere geur maar kun je direct aan de DHS zelf vragen middels de chat. Een mailtje naar ze sturen kan ook.

Je krijgt doorgaans snel reactie van een medewerker.

Gr,Co

Is het leven oneerlijk ?
Kijk om je heen, je kan het slechter treffen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 25 januari 2018 16:53
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

 Daar hier meestal verschillende soorten door elkaar staan is dat moeilijk in te schatten.

Maar van één soort viel het hier mee en dat is tangerine dream van barney's farm. Verkrijgbaar bij DHS

gr

vladimir

ReageerCitaat
Geplaatst : 25 januari 2018 18:52
Loewie
(@loewie)
Active Member

Dank aan Cootje en Vlad,

Het zou misschien nuttig zijn voor de kweekgemeenschap een inlichtingsronde te houden bij de Seedbanken terzake de minst geurige strains. Ik stelde de vraag reeds bij RQS en Spliff seeds.

Ben in afwachting  en rapporteer natuurlijk aan jullie.

De drie technische hoofdoorzaken van gerechtelijke invasie in onze privaatsfeer zijn ongetwijfeld geur en warmteuitstraling en energieverbruik. 

De directe aanzet is meestal ofwel systematische technische opsporing (warmte en infrarood cameras, intelligente energiemeters) ofwel en vooral de grote menselijke kwaliteiten van onverdraagzaamheid en afgunst leidend tot laf verraad. Dit laatste gebeurt zeer dikwijls tengevolge geuroverlast.

Als we nu de minst geurende dames kunnen aanduiden, en ook een schema weergeven van de warmte uitstoot van LED installaties, en systemen aanduiden hoe de warmte gelijk te spreiden over een woning, dan zouden vele broeders daar wellicht de belangrijke zielerust in vinden.

Ik woon evenals Vlad in België, maar ik moet zijn uitspraak over de 1 plant tolerantie toch nuanceren.

Je gaat in België met één plant mogelijk wel vervolging ontlopen, maar geenszins een hoop ellende, zoals moord op je dame, vernieling van je installaties, oproepen tot verhoor, onbeschoft en brutaal optreden van de flikken, en een vermelding in je veiligheidsdossier als een potentiele drug-delict verdachte. Je staat dan voor je leven in de verrekijker.

En meer nog, als je een fijne kast hebt met goede lampen, goede afzuiging met filter, klimaatregeling etc etc, is het helemaal niet zeker dat  je de dans ontspringt, want dat wordt beschouwd als professioneel kweken. Het hangt dan af van het rechtsgebied waar het gebeurt, want bij ons bepaalt het ambt van de procureur generaal in grote mate het strafbeleid . Een tweede zaak is de rechtspraak van de individuele correctionele rechtbanken. In rechtsgebied Limburg bv. zijn ze hysterisch over wiet. Daar wordt zwaar opgetreden , en weinig tolerantie bij de parketten. Dan de rechters: in Tongeren bv. is de rechtspraak moordend , als ze daar wiet moeten oordelen dan zijn het beulen. Je kan beter voor roofoverval voorkomen. Ik kan echte afdoende info geven over de drugwet in België als iemand dat interesseert. Je moet namelijk je gedrag afstemmen op de wet , zoniet kunnen ze de strafmaat van 5 jaar max. optrekken naar 15 jaar. Zeer goed opletten dus wat en hoe je het doet.

In andere rechtsgebieden is het ook weer anders. Antwerpen is onder het NVA bewind slecht nieuws. De NVA ziet wiet als een bedreiging van de openbare orde en veiligheid , en dat is het daar ook. Ganse stukken van Borgorocco zijn no-go zones geworden wegens drugbendes die er heersen en straat- oorlog voeren. Val als hobbykweker aub niet in de mazen van dat visnet.

Brussel is dan weer helemaal anders. In Molenbeek kan je vooraan op je balkon wiet kweken, niet verwonderlijk nu er daar zelfs niet opgetreden wordt tegen bezitters van echte AK-47's, en bommenleggers die het op Zaventem gemunt hebben. De flikken durven er zelfs niet meer binnenrijden tenzij met pantsers. Dus in Brussel zit je in een wiet-paradijs, zolang de buurt maar groezelig genoeg is. 

Ook is het zeer positief dat hoewel de wetgeving zo streng is als in Nederland , hier in België de opsporing geen politiek programma is, het krijgt geen voorrang in de opsporing en de vervolging , in tegenstelling tot Nederland waar onevenredige middelen worden ingezet tegen de hobby-kweker , terwijl het gedoogbeleid verder totaal hypocriet en discriminatoir  wordt toegepast. Hoe kan je nu in godsnaam verkoop in coffeeshops toelaten, beperkt tot 500 gram voorraad, maar kweek en aankoop verbieden. Dit beleid slaat nergens op en is totaal tegen alle regels van goed bestuur. Dit beleid is trouwens volstrekt onwettelijk ook en kan aldus niet lang standhouden . Of het daarna beter kan worden? Wacht maar tot ze doorkrijgen hoeveel taksen en belasting ze op legale wiet kunnen heffen... Te vergelijken met de accijnsen op alcohol. Alcohol is toegelaten toch, als je maar torenhoge accijns betaalt, hoewel het i.t.t. wiet een groot vergift is. Stook je zelf 'moonshine' en ze pakken je dan gaat je bol eraf. Zelfde liedje met kankerverwekkende tabak. Betaal  accijns en rook jezelf een prettige longkanker. De maatschappij draagt dan wel je torenhoge chemo-therapie-kosten...

Wiet is sinds 2500 jaar voor Christus bekend als een zeer werkzaam en veelzijdig geneesmiddel, maar als ze je pakken met medi-wietkweek ben je de sigaar. Zelfs als je hem gratis weggeeft aan een patient. De pharmaceutische en medische lobbies zijn oppermachtig.

De gal staat me in de mond, en waar het hart van vol is loopt de pen van over.

Besluit : zelfs als ze wiet legaliseren zal het enkel zijn voor bedrijven die BTW en belasting en accijnsbetalen op de wiet. Voor de anderen wordt de bestraffing dan nog erger. Die tendens zien we nu in de USA.

Dus al bij al moet je ook in België de hoogste voorzorg nemen, HPS lampen vergeten, ongeurige strains kiezen, isoleren , overgaan op off the grid  zonnepanelen met powerwall opslagbatterijen..., en jaloerse buren, vrienden en familie buitenhouden.Als je lekker vettig geurende strains liefhebt investeer dan in superafzuig en filter. Het is kleingeld in vergelijk met de honoraria van de advocaat die je nodig hebt bij betrapping, en de baan die je kan verliezen wanneer je een strafregister opgekleefd krijgt.

Het wordt uiteindelijk een duur hobby dat uitmondt in een vorm van burgerverzet. 

Hou jullie taai jongens en zorg dat die rakkers je niet te grazen nemen.

Loewie

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 januari 2018 16:13
Loewie
(@loewie)
Active Member

Heij Vlad,

Ik raak nu een delicaat puntje aan. Je bent de moderator en keurt inzendingen goed of af.

Voor mijn part en liefst lees je dit en laat je het niet verschijnen, maar overleg je het toch even of het nuttig is daar een forum voor te openen, of het op een andere manier te overleggen.

Je merkte al dat ik echt op de hoogte ben van het juridische en justitiele gebeuren. Ik ben nu immers jurist en heb decennia ervaring . Niet schrikken, ik stond en sta nog steeds altijd aan de kant van de verdediging.

Hoe het nu gaat in de handel met de online-shops , ogen de growshops en seedshops op een maximale niet dedecteerbaarheid, en maken ze gebruik van het voordeel dat internet-verkoop zeer moeilijk te traceren is, nu de autoriteiten in Belgie en Nederland als beesten tekeer gaan tegen handelaars met fysieke vestigingen en winkels. Bij ons kamperen de flikken in burger zelfs bestendig bij deze bedrijven en noteren vlijtig nummerplaten van leveranties en klanten. Hebben niets beter te doen.

De netverkoop moge dan wel een tijdelijke oplossing voor de handelaar bieden, maar ze brengt groot gevaar voor de kweker die aldus aankoopt. 

Onlangs werd in België een growshop 'opgeladen' en werden alle klanten en boekhoudbestanden van de handel meegenomen. Aldus kreeg de recherche in een handomdraai de naam en adressen en aankopen van honderden consumenten , die vervolgens werden bestormd met huiszoekingen. Die gaan grotendeels voor de bijl want meer dan een plantje van 60 cm.....

Hoe dat kan opgelost worden zie ik vooralsnog niet, want zelfs als de handelaar meteen na uitvoering zijn bestanden 'löscht' dan nog blijven er de banktransacties die niet kunnen gewist worden, en die kaarsrecht leiden naar de consument. Verder vereist dat soort handel dat men bestanden houdt van alles en nog wat.

Er is eigenlijk maar één veilige manier, nl. alles contant betalen en zelf afhalen. Maar dan land je weer en meteen bij de fysieke winkels , die aan het verdwijnen zijn door de 'wiet-vervolging en brandstapel technieken van de flikken'.

Ik ben overtuigd dat de overheid in fazen werkt. Eerst de fysieke winkels  verdelgen en dan de internetshops aanpakken door hun cliëntele te slachtofferen. Dan hebben die als handel uiteindelijk ook gedaan. Het is onomkoombaar , banktransacties blijven 10 jaar behouden. Ze hebben tijd van wachten.

Ik begreep dat dit forum gesponserd is , dus dit stelt een belangenconflict, zoveel is duidelijk.

Maar uiteindelijk is het in belang van alle partijen dat we een oplossing zouden vinden voor dit netelige probleem.

Wat denk je? 

We kunnen dit ook via andere contactkanalen behandelen.

Loewie

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 januari 2018 16:50
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Hey. 

Dat word hier leuk. ? 

Zover ik weet (corrigeer mij als ik mis ben) mag je wel wietzaadjes kopen in belgie maar niet kweken.  Maar inderdaad iedereen weet als je zaadjes koopt dat je ze niet voedert aan de vogeltjes.  ? 

HPS zou inderdaad redelijk gemakkelijk te detecteren blijkbaar. Via distributienet.  Wat je bij led niet hebt. En met  spaarlampen idem.

 Daar er vermoedelijk problemen zijn met mijn leds ten opzichte van mijn planten. Krijg allemaal gele tippen aan mijn blad. Kweek ik nu momenteel enkel nog met spaar en tl-lampen. Gewone huisspaarlampen. (Die hier bij ons niet meer te verkrijgen zijn sinds  kort in de winkels. ☹️ ) Maar heb wel nog enkele reserve. ? Mijn leds ben ik nu aan het vervangen met tl-lampen die hier nog wel te koop zijn. ?  Dus kan hier nog even doorgaan zonder een growshop.

Voeding kan je indien je bio kweekt meestal in tuincentra's kopen zelfde verhaal met je aarde.

Wat ik bedoel, als je je mond houd dat je kweekt. En discreet zijt.

Zorgt dat er geen geuroverlast is. ?

En niet vergeten ook geluidsoverlast moet je in de gaten houden ? . Afzuiging die veel lawaai maakt met een buur die daardoor last ondervind is geen goeie combinatie. Denk ik dat het nog meevalt. Maar inderdaad als je die man ? in antwerpen mag geloven ziet het er niet goed uit voor ons.

Anderzijds als je het boek al gelezen hebt> BELEID OP SPEED < van Peter Muyshondt (zelf politieagent)(indien nog niet zeker de moeite om te lezen voor een jurist ? ) heb ik het gevoel dat het ooit wel nog eens gaat goed komen (hopelijk zo vlug mogelijk) voor ons. Maar vrees dat we  enkele jaartjes nog mogen sudderen. 

En ja de farma industrie is machtig hier in belgie. Zelfs onze minister ? van volksgezondheid is er een slaaf van. ? 

Denk dat het grootste probleem is dat de meeste die wiet kweken daar discreet willen over zijn. Wat natuurlijk wel logisch is!!! En dus geen tegengewicht kunnen en durven geven tegen dit beleid. Ik zou ook liever hebben dat we  op straat kunnen komen en tonen wie we zijn, gewone mensen die dagelijks de economie recht houden waarop we belastingen betalen  ? . En dan gebruiken ze ons geld  om ons in de zak te steken. Mooi mooi!! ? 

Ik vrees dat je mijn gevoelige snaar geraakt hebt. ? 

gr

vladimir

PS bij één plant komen ze inderdaad je boeltje opruimen maar is geen prioriteit voor het beleid! 

Denk dat je als jurist  best ieder keer de "mensenrechten" moet gebruiken, iedereen heeft recht op (zelf)medicatie. En eigenlijk komt de mensenrechten (zou moeten ) op de eerste plaats. Of niet?

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 januari 2018 21:31
Loewie
(@loewie)
Active Member

Heij Vlad, 

Bij jouw een zere snaar, voor mij een redelijk verzet tegen de alomgrijpende staatsbetutteling.

Terecht stel je dat we onmondig blijven wegens de heersende repressie. Het is no fair game, want de knapen die jouw vervolgen zijn onder soldij van het politieke systeem. Begrijp wel dat al die flikken en controleurs en rechters betaald worden door de staat en dus moeilijk onpartijdig kunnen oordelen.

Voor ons is het enige soelaas dat er stilaan in de medische wereld eindelijk een herontdekking gebeurt van het cannaboide medicijn. Ondertussen worden wietkwekers gebrandstapeld net zoals de eerste geleerden die stelden dat de wereld rond is.

Terecht beklemtoon je dat het eerste advies is je kop te houden, en vervolgens zo min mogelijk hitte, stank en lawaai te verspreiden. Terzake hitte is een infraroodcamera een killer. Hij heeft afwijkingen van 0,20 graad Celsius aan. Om rillingen te krijgen.Ook warmte isolatie hoe dik ook houdt de UV stralen niet tegen....Gelukkig zijn die meters peperduur, maar zodra ze daar gaan mee rondvliegen is het gedaan op zoldertjes een kastje te zetten. Daar verbleekt een warmtemeter tegen. Uiteindelijk zie ik ze nog vluchten in de catacomben.

En als de kweker , meestal de hobbykweker met vier plantjes wordt gevat om hun statistieken op te sieren, wat kan hij dan inbrengen als verweer.

Ik zou zeggen: 1. Vindt een geneesheer die aan jouw of een familielid of nauwe vriend medische cannabis voorschrijft. 2. Deze zal dan moeten verklaren dat je hem de oogst schenkt. Wie verkoopt is de sigaar. 3. Indien jezelf een patient in het gezin hebt dan ligt het nog beter. 

1 tot 3  blijven slechts verzachtende omstandigheden, want het feit blijft strafbaar.

Als je gezondheid of die van de familie niets mankeert dat cannabis behoeft ben je pineut.

3. Als je kweekt hou in NL niet meer dan 5 gram en in Belgie meer dan 3 gram in huis, nooit. Vinden ze een oogst van een paar honderd gram dan ben je super gejost. Uit het huis met die handel, trek je plan , maar niet thuis.

4. Je aanhaling over zaadjes kopen is zeer delicaat, je voelt hetzelf aan . 

Vergeet aub niet dat in strafrechtelijke zaken de innerlijke overtuiging van de rechter geldt als bewijsmiddel, en dat hij deze mag putten uit vermoedens die rijzen uit bepaalde vastgestelde feiten (bv.het hebben van zaadjes).

Die vriendelijk magistraat kan zonder meer tot de overtuiging komen dat het feit dat je zaadjes hebt aantoont dat je kweekt, en hoe meer zaadjes hoe meer kweek . Stel je voor, je hebt 50 zaadjes, en sinds 2 jaar is de stroomrekening verhoogd omdat mijnheer zo slim was op HPS te kweken. Dan gaan ze zeggen dat ge elke 3 maand met 50 zaadjes kweekte en elke plant je gemiddeld 50 gram bracht. Of 2,5 kilogram X 4 per jaarX 2 jaar = 20 kilo.Omdat ze die kilos wiet niet bij jou werden  gevonden trekken ze van het totaalgewicht 1 gram per dag af voor eigen gebruik. De rest heb je dan zogezegd verkocht. Aldus blijft 19,25  kg over die ze taxeren aan 10 euro per gram , of een totaalwaarde van 19.250 gram X 10= 192.250 Euro. Die gaan ze dan verbeurd verklaren als theoretische opbrengst van een misdrijf. Voor dat bedrag + intresten en kosten van onderzoek en vervolging gaan ze jouw dan leegplukken. In het vakjargon noemen de juristen dat 'de kaalplukwet'.

Ziezo dat hangt de onwetende hobbykweker boven het hoofd, als hij een beetje slordig is,  terwijl het onderzoek naar de bende van Nijvel afgeblokt wordt door de Pocureur generaal , en het B dossier met de DNA sporen van de paedofiele kliënten in het dossier Dutroux hermetisch gesloten blijft. Geen ene van deze criminele paedofielen werd gevonden laat staan vervolgd.

Stel je voor dat je een moederplant hebt of zaadjes produceert uit reguliere zaden en ze vinden je bokaal.... Dan vermaalt het systeem je.

Je begrijpt dus hoe mij het meel uit de mondhoeken stroomt, omdat onschuldige hobbykwekers kunnen behandeld worden als grootcriminelen. 

Heeft je zus dan een zakje wiet aan tante met rugpijn gebracht dan ben je een bende en verhoogt de straftoemeting van 5 tot 15 jaar. Fijn toch!? Ondertussen is de overheidsinstelling die een fiskale evasie route volgde en opdook in de paradise papers al lang uit het nieuws gehouden en de betrokkenen weggedoken als mussen in het riet.

Dus als je dan toch zaadjes houdt, hou dan ook canaries en stapel ze op met het zangzaad.

Met de rechten van de mens kom je mijns inziens niet verder. Die gelden slechts indien er geen sprake is van een misdrijf naar nationaal recht, dus ....

Wat wel kan worden aangeklaagd zijn daden van 'slecht of onbehoorlijk bestuur' en 'schending van het gelijkheidsbeginsel' . Enkel als je zelf, je vrouw of bloedverwanten in eerste graad een ziekte of aandoening hebt of hebben die cannaboiden vergt, en die door je arts zijn aangewezen voor behandelingen , en die je niet via de apotheek kan krijgen, enkel dan zou je de strafrechtelijke 'verschoning ' kunnen inroepen.

Je bent belg dus heb je zeker gehoord van het collectief 'VZW trek je plant'. 

Dat leek een oplossing. De autoriteit was razend. Ze hebben dan geduldig gewacht tot de initiatiefnemers een foutje zouden doen. En dat deden ze... Overmoedig gingen ze met hun product naar een ruilbeurs. Procureur stelde : dat is om wiet te verkopen aan derden , niet uitdelen aan leden. Dus pardaf: inval bij 'trek je plant', alles afgevoerd, en vervolging ingezet tegen de initiatiefnemers. Dat proces laat men dan jaren aa nslepen, en de initiatiefnemers zijn sindsdien vleugellam van angst. Geparalyseerd want bestendig bewaakt , bespionneerd, mogelijk afgeluisterd.

Vandaar mijn gedreven betoog voor uiterste hoedzaamheid en keuze van de beste technische middelen. Voorkomen veel beter dan genezen want de raadsman zal enkel een plijster kunnen leggen op een etterende wonde.

Dit is een gefocaliseerd delict dat publicitair wordt uitgebuit door de overheid om haar oinwerkdadigheid tegen de werkelijke criminaliteit te verdoezelen met futiele wapenfeiten zoals de betrapping en vervolging van een hobby kweker. 

Al bij al ben ik niet optimistisch. Ze gaan nooit wiet vrijgeven aan de kleine man. Wordt het gelegaliseerd dan is het ten behoeve van de belangrijke spelers en van de schatkist. Dan wordt het een product zoals alcohol, tabak en autobrandstoffen. Betalen maar.....en zeer zwaar. Ons houden ze er dan strikt tussen uit wellicht met nog strakkere vervolging. Want zodra gelegalisserd mag de kleine man zeker niet aan hun braadworst knagen. Dit scenario gebeurt nu al in the USA. De inkomsten van wiet zijn al opgenomen in de staatsbegroting. Hopelijk krijg ik ongelijk.

Even naar die lampen van jouw. Herinner dat ik je de link doorgaf naar die You Tube demonstratie van MIGRO. Daar staat haarfijn de statistiek van HPS -CFL & TL- Gewone huisled en Botanische led met als huidig summum de COB, wat eigenlijk een reeks gebundelde leds is.

Nadeel van CFL en TL is dat ze niet goed penetreren in het blad, dus moet je ze dicht hangen, zelfs op 10cm. Wel hebben ze vaak het koud-wit dat we behoeven voor groei.Maar het zijn wel wattverslinders. Ze hebben maar op zijn best 70  Lumen per watt, meestal zelfs maar 55 lumen per watt, terwijl zelfs gewone huisled lampen nu zitten tussen de 90 en zelfs 100 lumen per watt. Bovendien penetreren de Lumens van Led dieper in de huid van het blad dus meer fotosynthese.

En bij de bloei presteren ze ondermaats.

Het is niet aan mij om je te betweteren terzake kweek, daar heb jij voorzeker veel meer ervaring dan ik. Maar waar komen die gele plekjes vandaan????? Hoe hoog hangen die LED's, wat is hun vermogen, hun Lumen, hun spectrum? Als dat allemaal in orde is  versta ik er me niet aan hoe die dames plekjes krijgen.

Ik ga eerstkomend een test lopen , naast de test van dat HANSpanel 100W COB+ 6 rode  en 4 blauwe led's van CREE. Dat ga ik doen met een zelfgeknutseld paneel van 65 cm X 30 cm.

In het midden van mijn paneel monteerde ik een Led-TL 18 watt, 4000 K, 1650 Lumen.

Naast de Led TL rechts en links heb ik telkens zes E 27 fittingen geplaatst , voor twaalf individuele lampen dus. Daarvan zijn er zes RGB multicolor van 4 watt met elk 400 Lumen productie. Die schakel ik in groei natuurlijk eerst in de blauwschakeringen en in de bloei naar rood spectrum. Er blijven me dus nog 6 fittingen leeg. Die vul ik met 4 LED van 11 Watt en 1050 Lumen - 6500 Kelvin dus daglicht, de twee laatste fittingen krijgen een 9 watt 806 Lumen lamp - 2700 Kelvin, dus zeer warm wit, waarmee het licht van de COB in het Hans panel wordt benaderd. Dat brengt me op 108 watt opgenomen vermogen, met een paneel geheel samengesteld uit huis-leds.

Ik ga dezelfde kweek omstandigheden en afstand aanhouden als in de test met het Hanspanel uiteraard.

Hans = 100 Watt, mijn zelfbouw 108 Watt.(In groeifaze).

Zodra we in bloei gaan haal ik de TL led weg, alsmede de 4 ledlampen van 11 watt 6500 Kelvin.

In de plaats van de TL led komen dan 6 lampen 9 Watt 806 Lumen 2700 K, de vier lampen 6500 K worden ook door 4 zulke  9 Watters vervangen. Aldus behoud ik in bloei: 6 X 4 Watt RGB en 12 X 9 Watt 2700 Kelvin, samen goed voor 132 Watt . 

Ik ga nu niet alleen nauwkeurig letten op de verschillen in groei en bloei , maar uiteraard ook speuren naar blad schade. Ik ga beide units fairplay op dezelfde veilige afstand van 40 cm hangen zodat de 750 umol PPFD waarde niet wordt overschreden.

Ik vraag mij af of jouw spikkels niets te maken hebben met de umol PPFD waarde op het blad en eventueel met nevenstralingen zoals UV  die door jouw huisled worden geproduceerd? Het loont de moeite te onderzoeken denk ik, want met TL en CFL gaat het er in de bloei veel minder goed uitzien, en overall gaat het verbruik véél hoger liggen per gram opbrengst. 

Na mijn proefnemingen ga ik dus aan de lijve ondervonden hebben wat het verschil is tussen een echte botanische top-lamp en een geimproviseerd led paneel, dat al bij elkaar toch bijna zoveel heeft gekost als het Hans-panel.(Reken maar 20 ballonledlampjes + een Ledbalk van 18 watt. Die zes RGB kosten 6 euro stuk.... Die 4 van 11 Watt 7 euro stuk, de 10 lampen van 9 watt kosten 25 euro samen en de TL balk 10 euro, en daarbij nog 18 fittingen= 18 euro, kabel met stekkers 3 circuits =9 euro , reflector materiaal 2 euro, klemmen en verdeeldoos 4 euro , ophangsysteem 4 euro, alles samen 136 euro, zonder het hout van het paneel). En een hoop werk en gezoek om het allemaal bij elkaar te krijgen aan haalbare prijs. Of het dan zal werken met dit geknutseld huisled-product dat 32 Watt meer verbruikt in bloei dan dat Hans panel zie ik sceptisch tegemoet. Ik vrees namelijk onprettige neveneffecten ingevolge ongewenste stralingen in het spectrum van mijn knutselpaneel en eveneens een onvoldoende Umol PPFD waarde. Het resultaat van het onderzoek boeit me meer dan de omvang van de oogst. Je hebt me nu helemaal wakker geschud met die gele spikkels.

 

Tot lezens ,

 

Loewie

ReageerCitaat
Geplaatst : 27 januari 2018 22:58
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub