Forum

Aantal vragen over toekomstige kweek  

  RSS
dailysmoker18
(@dailysmoker18)
Active Member

Beste leden,

Ik ben van plan binnenkort een wietplantje op m'n kamer te kweken. Ik heb al een klein beetje ervaring maar desondanks wil ik het graag kleinschalig houden i.v.m met huisgenoten, geur, geld etc...
Het idee is om zelf een houten kastje in elkaar te beunen van 61x61x122cm met daarin twee ventilatie gaten (waarvan de uitgaande geventileerd m.b.v. een pc-fan). Verder komt er waarschijnlijk nog een clip-fan in voor luchtcirculatie en ik ben van plan om de binnenwanden wit te verven zodat het reflecteert(werkt dit?).
​​​​​​​
Nou komt het probleem: ik heb namelijk besloten om geen gebruik te maken van HPS/HPI lampen aangezien het om een kleinschalige hobbykweek gaat en dit toch gewoon te veel problemen met zich meebrengt. Nou ben ik dus op zoek naar een alternatief voor verlichting en ik ben gestuit op deze spaarlampen van Osram: https://www.lampdirect.be/nl/osram-dulux-l-80w-830-warm-wit-4-pin .Deze leken mij wel mooi aangezien ze hoge lumen hebben voor een lage prijs. Ik kan hier echter geen fittingen voor vinden en ik vroeg me ook af of ze wel gaan passen in m'n kastje, ze zijn namelijk 56,5cm lang en met fittingen etc wordt dat wel heel krap in een kastje van 61 cm breed. Is er iemand die hier ervaring mee heeft of eventueel een alternatief heeft?

Ten tweede wil ik nu ook voor eerst eerst gebruik maken van voeding. Ik heb er al even naar gekeken maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Het liefst hou ik het voor de eerste keer nog een beetje simpel dus ik zat zelf te denken aan Terra Grow/Bloom van Plagron. Raden jullie dit voor mijn situatie aan, of is er een beter alternatief?

Dat was het voor nu, hopelijk kunnen jullie er wat mee!

Citaat
Geplaatst : 14 februari 2018 17:00
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Hey.

Als voeding is plagron terra grow- bloom perfect te gebruiken. Ja kan ook eventueel gebruik maken van pure enzym en voor tijdens de bloei green sensation. Echt wel een aanrader.   

Welke aarde ga je gebruiken?

Hoe ga je de geur onder controle houden?

Die lamp ziet er naar lichtsterkte zeker bruikbaar uit. Naar fitting toe kan ik je niet helpen.  ☹️ Anders moet je maar gewone  spaarlampen gebruiken (fitting E14 of E27) zodat je geen probleem met je fitting meer gaat hebben en  verschillende lampen gebruiken. Zie dat ze dat daar ook hebben op die site. Momenteel gaat mijn lopende kweek hier volledig op spaarlampen + tl-lampen. En dat valt zeker mee.

gr

vladimir

PS Hopelijk mogen we meegenieten hier op het forum van je nieuwe kweek.

ReageerCitaat
Geplaatst : 15 februari 2018 20:38
dailysmoker18
(@dailysmoker18)
Active Member

Over de aarde heb ik eigenlijk nog helemaal niet nagedacht, wat zou je aanraden?
Ik neem trouwens een plantje over van iemand die er geen ruimte voor heeft dus ik krijg waarschijnlijk al een pot met aarde erbij, maar voor toekomstige projecten kan deze kennis zeker geen kwaad.
Tegen de geur ben ik van plan om zelf een koolstoffilter in elkaar te flansen en deze voor de fan te hangen.
Wat betreft de lampen ben ik toch afgestapt van de Osram Dulux-l aangezien deze ook een VSA nodig hebben en ik het graag simpel houdt voor de eerste keer. Ik heb nou besloten om gebruik te maken van deze: https://www.lampdirect.nl/philips-pl-electronic-r-33w-827-e27-master-zeer-warm-wit , 6 stuks moet wel voldoende zijn denk ik.
Een verslagje zit er denk ik zeker aan te komen!

ReageerCitaat
Geplaatst : 15 februari 2018 23:49
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Hey.

Je keuze van dit type lamp is een goede keuze. Is gemakkelijk in gebruik - gewone fitting .

Heb hier ook onder andere  eentje hangen in mijn tent. Met dit type lampen kan je lekker flexibel werken!!! 

Voor aarde  gebruik ik voor te kiemen universele aarde van de > hier in belgie< AVEVE. 

Deze aarde kan je ook gerust gebruiken voor gans de cyclus.  ? 

gr

vladimir

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 16 februari 2018 20:13
dailysmoker18
(@dailysmoker18)
Active Member

Ik had nog een vraagje over het aansluiten van de verlichting, want hoe doe ik dat? Stel ik heb acht lampen met iedere zijn eigen fitting en ik wil er voor zorgen dat ze allemaal op 1 snoer komen te zitten dat in het stopcontact gaat. Kan ik dan gewoon de draadjes doorverbinden naar de volgende lamp om moet ik aan de slag gaan met lasklemmen?

ReageerCitaat
Geplaatst : 17 februari 2018 20:39
vladimir
(@vladimir)
Famed Member Moderator

Hey.

Dit is geen kerstversiering. Dus neen, iedere lamp moet aan het net.

Wat je wel kan doen is een verdeelstopcontact gebruiken in je tent. En zo kan je ook ieder lamp apart sturen. En heb je maar één snoer naar het stopcontact Ik doe dit op die manier. 

gr

vladimir

ReageerCitaat
Geplaatst : 18 februari 2018 20:18
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub