Forum

overgang groei/bloei wanneer schema?/bloeivoeding geven?  

  RSS
UnderCover
(@undercover)
Trusted Member

goededag medekwekers.

ik heb een vraag over de overgang van groei naar bloei,

ik heb veel gelezen en geleerd maar kom met het laatste weetje en vraagje er niet aan uit.

ik heb mijn plantjes nu 3 weken laten voorgroeien met scrog,

ik heb sinds gisteren de klok op 12/12 gezet ik ga nu dus een week door met groei voeding totdat ik verschijnselen zie dat ze in de bloei staan, (gelezen dat dit beter was omdat ze nog moeten overspringen naar bloei)

nu de vraag moet ik het schema aanhouden en mee doorgaan vanaf het moment dat ik hem op 12/12 heb gezet en meteen de bloeidagen aftellen? of pas als ik de bloei verschijnselen zie en zeker weet dat ze in de bloei staan??

ik neem aan dat ik een groot fout anders bega hiermee en me planten een week te vroeg of later hun benodigdheden gaan krijgen anders?

 

MVG UnderCover!!

Citaat
Geplaatst : 1 maart 2018 16:11
Gekkeplant
(@gekkeplant)
Prominent Member

Je kunt zelfs nog iets langer doorgaan met groeivoeding als je dat wilt. De eerste 1.5 tot soms zelfs 3 weken (vanaf eerste echte topjes) groeit de plant nog door en kun je daarop inspelen. Ik zelf begin met bloeivoeding vanaf het moment dat ik de eerste echte topjes zie, dus nog niet bij de haren. En omdat je (vaak) toch rustig aan begint met de bloeivoeding zou je de eerste week nog wat groeivoeding bij kunnen geven als je denkt dat de planten dit kunnen gebruiken. 

Je begaat pas een grote fout als je de plant geel laat worden van te weinig voeding of veel te veel voeding geeft en het blad begint te muteren. Denk aan glimmen, extreem donker, gekke krullen(niet zoals warmte) en natuurlijk de verbranding op de tippen. Dit laatste zal je ongetwijfeld wel eens krijgen maar is geen groot probleem als je het gelijk opmerkt en je voedingsgift er op aanpast.

Hoop dat je er wat aan hebt.

I smoke the MARIJUANA to get HIGH
Stay above the wicked and FLY

ReageerCitaat
Geplaatst : 2 maart 2018 00:38
Smokey1990 vond het leuk
Share:

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub