Potgrond en potten

aarde en potten

Potgrond en potten

De potgrond die je gebruikt voor het kweken van wiet is enorm belangrijk voor het resultaat dat je gaat bereiken, onderschat dit niet en koop universele potgrond bij je plaatselijke tuinwinkel. Koop geen potgrond met extra voeding of mest dit kan funest zijn voor de kleine plantjes. Eventueel kan je onderin de pot een laagje hydrokorrels doen. dit zorgt voor een goede drainage en wat extra lucht.

De potgrond kan eventueel gemengd worden met perliet, vermiculiet of hydro korrels. Dit doet men om de aarde wat luchtiger te maken en omdat de korrels vocht vast houden. De universele potgrond heeft voldoende voeding voor de eerste 6 weken. Daarna kan het verstandig zijn de plant voeding te geven. Gebruik nooit pokon of algemene planten voeding dit is ongeschikt voor wiet planten.

Een ander belangrijk aspect zijn de potten waarin je de plantjes gaat kweken, deze mogen niet te klein zijn omdat dit anders de groei van de plant zal belemmeren. ook is het slim om potten te hebben met gaten onderin, zodat het overtollig water er uit kan lopen.

Als je de potten heb gevuld met potgrond en je heb de zaadjes ontkiemd dan kan je deze in de potten stoppen. Plaats de wiet zaden ongeveer 1 cm onder de grond. Afhankelijk van de soort duurt het 1 tot 10 dagen voordat je resultaat ziet. Zorg vanaf het plaatsen van de zaadjes voor de juiste temperatuur, genoeg licht en hou de potgrond goed vochtig.

aarde en potten voor wiet planten aarde en potten voor wiet planten
Reageer
Vorige «
Volgende »

Laaste berichten

Sponsor

Facebook