High tea: wiet thee voor beginners

legale-wiet-opnieuw-goedkoper-VS

Wiet thee effect
Het effect van de cannabis in wiet thee houdt veel langer aan dan wanneer je het rookt of vaporiseert. De andere kant van het verhaal is dat het ook langer duurt voordat de effecten merkbaar zijn. Echter, dit is goed, want daardoor is de werking van constante aard en ideaal voor chronische klachten. Bijvoorbeeld voor kankerpatiënten die last hebben van misselijkheid na of tijdens de chemotherapie. Ben je niet gewend aan het gebruik van cannabis, dan is wiet thee een mooie oplossing om mee te beginnen.

Een wiet thee recept
Hoe maak je dan wiet thee? Om ervoor te zorgen dat de werkzame stoffen ook daadwerkelijk in de thee komen heb je vet nodig. THC en cannabinoïden zijn namelijk goed oplosbaar in vet. vOnline zijn er verschillende soorten recepten te vinden. Zo zijn er recepten die volle melk gebruiken. Volle melk bevat voldoende vet om goede wietthee van te zetten. En er zijn ook recepten die gebruik maken van een halve theelepel boter in klassieke wietthee. Het is maar net waar je eigen voorkeur naar uit gaat.

Hier een voorbeeld van klassieke wiet thee:

  1. 1/2 gram wiet
  2. 1/2 theelepel boter
  3. 360 ml water
  4. Eventueel suiker of honing

Wiet thee zetten
De wiet thee zetten doe je als volgt. Maal de wiet fijn en vermeng het met de boter tot een dun laagje alle wiet bedekt. Neem een thee-ei en doe daar het mengsel in. Heb je geen thee-ei neem dan een koffiefilter waar je het mengsel in doet, zo maak je je eigen thee zakje. Breng in een pannetje water aan de kook en hang het thee-ei in het kokende water. Laat het 30 minuten in het kokende water trekken. Laat het daarna een beetje afkoelen voordat je jouw eigen gemaakte wietthee gaat drinken. Je kunt er eventueel suiker of honing bij doen, maar dat hangt van je eigen smaak af.

Tot slot
Wanneer je zelf wiet thee maakt kun je zelf het proces in de hand houden en experimenteren met het standaard recept dat je hebt. Zo kun je in de nog warme wietthee ook een ander theezakje hangen, zo geef je het je eigen smaak mee. Je kunt wiet thee langere tijd bewaren (tot 5 dagen) dus een grotere hoeveelheid maken is een optie. Let wel op dat je per dag 1 kop wiet thee drinkt. De effecten zijn merkbaar na 30-90 minuten, maar houden ook tot wel 4-8 uur aan.

Reageer
Vorige «
Volgende »

Laaste berichten

Sponsor

Facebook